Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθεια για ταράτσα


KatG

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Σε τετραοροφη πολυκατοικία, εγώ εχω τον πρώτο και 2ο όροφο, και ο ξάδερφος μου τον 3ο και τον 4ο καθώς και αποκλειστική χρήση στη μισή ταράτσα (η υπόλοιπη μισή είναι κοινόχρηστη για κεραίες και θερμοσίφωνα) και δικαίωμα μελλοντικού ορόφου. Στον τοίχο του δωματίου του κλιμακοστασίου στην 'αποκλειστική' πλευρά έχει βάλει μια πέργκολα που στη συνέχεια έγινε στέγη (δηλαδή δεν είναι ανοιχτή), όλα αυτά πριν το 2011.

 

 

Τώρα θέλει να κλείσει τελείως κάτω από αυτή τη στέγη, και να κάνει δωμάτιο. 

 

 

α) Μπορει να το τακτοποίησει με το νόμο?

 

 

β) Εαν όχι, κι επειδή έχουμε καλές σχέσεις κι εγω δε θα του κανω καταγγελία (στο κατω κατω μόνο αυτός μπορεί να χτίσει εκεί πάνω, σωστά?), εαν προχωρήσει στο "κλείσιμο" υπάρχει περίπτωση να βρεθώ εγώ μπλεγμένη αν του κάνουν καταγγελία οι γείτονες, δεδομένου πως ναι μεν είναι αποκλειστικής χρήσης, αλλά στην ουσία έχουμε και οι 2 χιλιοστα?

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν και εφόσον έχει αποκλειστική χρήση

(όπως εσύ λες) εσύ η ίδια δεν έχεις καμιά συμμετοχή

σε όλη αυτή τη διαδικασία ρύθμισης και φυσικά δεν μπερδεύεσαι καθόλου

αφού δεν χρειάζεται από σένα καμιά υπογραφή σου!

 

Όλα αυτά βάσει 4178/13-με τον ΝΕΟ δεν ξέρω..ακόμη τι ακριβώς θα ψηφιστεί

αλλά λογικά αυτό θα ξανα-ισχύσει!

 

Κάτι αναφέρεις για κτίσμα δίπλα από την απόληξη κλιμ/σίου

που σε περίπτωση μελλοντικού δεν γνωρίζω να σου αποκλείει την δική σου πρόσβαση

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ... Για το κτίσμα που κατάλαβες, μάλλον εγώ φταίω, εννοούσα την απόληξη της σκάλας. Η περγκολα/στέγη από τη μία πλευρά στηριζεται στον τοίχο της. Όσον αφορά το μπλέξιμο, ποινικα έχω κάποιο θέμα? Μια φίλη μου μου είπε για μια γνωστή της που κατήγγειλε συνιδιοκτητη και μετά την έτρεχαν και αυτή σαν συνιδιοκτητρια του κοινόχρηστου χώρου...αναφέρομαι πάντα εάν προχωρήσει σε κλείσιμο γύρω γύρω της στεγης

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι έχουμε συζητησει σίγουρα αλουμίνια και δεν είμαι σίγουροι για τους τοίχους, είτε τσιμεντοσανιδα ή άλφα μπλοκ? Απώτερος σκοπός είναι η ένωση με το διαμέρισμα 4ου οροφου όπου μένει αυτος

Edited by KatG
Link to comment
Share on other sites

...σίγουρα αλουμίνια και δεν είμαι σίγουροι για τους τοίχους, είτε τσιμεντοσανιδα ή άλφα μπλοκ?..

Ότι έχει κατασκευαστεί προ 2011 και μπορεί να αποδειχτεί στην περιπτωση σας το στέγαστρο μπορεί να νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί.

 

Δεν μπορεί και δεν θα μπορεί να νομιμοποιηθεί κανένα κλείσιμο της στέγης με οποιοιδήποτε δομικό υλικό μετά αυτή την ημερομηνία για να το κάνει οικία ή προσθήκη σε οικία.

Με ή άνευ καταγγελίας θα φάει και πρόστιμο αλλα και δικαστήρια.

 

Επίσης το αν θα έχετε κι εσείς συνυπευθυνότητα άπτεται πια των αστικών δικαστηρίων με βάση τα δικαιώματα αλλα και τiς υποχρεώσεις που απορρέουν από τα χιλιοστά σας στον κοινόχρηστο χώρο παρ ότι ο ίδιος έχει αποκλειστική χρήση.

 

Επικουρικά με τον νέο υπό διαβούλευση νόμο εμπλέκει πιο άμεσα συνυπευθυνότητα και έμμεσα εμπλεκόμενους σε αυθαίρετες εργασίες (διότι για αυθαίρετη εργασία πρόκειται) μετά το 2011.

Γενικά ξεχάστε τα όλοι κάτι ανάλογο έχουν κάνει διότι θα σας βγει ακριβό μα πολύ ακριβό το αυθαίρετο. Του ιδίου σίγουρα και σε εσάς αρκετά πιθανό ειδικά με τον νέο νόμο αν ψηφιστεί σε αυτό το τμήμα του ως έχει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ. Αυτου του ειδους την απαντηση περιμενα (ειτε θετικη, ειτε αρνητικη). Οποτε σε αυθαιρετη κατασκευη μπορει να βγω συνυπευθυνη παρολο που ο ξαδερφος μου εχει αποκλειστικη χρηση κ ειναι ο μονος που εχει δικαιωμα μελλοντικου οροφου.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που επανέρχομαι, και δεν ειμαι σιγουρη πως ειναι το αντικείμενό σας, αλλά ειναι κάτι που μου φαίνεται παράλογο.

 

Εαν εγώ μπορεί να θεωρηθώ συνυπεύθυνη, ακομα και αν δε συμφωνω με μια αυθαίρετη κατασκευή που γινεται σε μέρος που ειμαι συνιδιοκτήτρια, γιατί να κάνω καταγγελία, αφού πιθανότατα θα βρώ τον μπελά μου? Δεν είναι σαν να είμαι όμηρη απο τον ίδιο τον νόμο? Και πες εμείς είμαστε 2, σε πολυκατοικια με 5-10 συνιδιοκτήτες, μπορεί να πάρει το αυθαίρετο του ενος στο λαιμό του άλλους 10? 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και μπορεί να τους πάρει, όλους, όσοι κι αν είναι, αν αυτός ο ένας συνιδιοκτήτης κατασκεύασε αυθαίρετο σε κοινόχρηστο χώρο του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνοντας τα σωστά και του ΙΑΣΟΝΑ σας ξανατονίζω ότι για το δικό σας καλό μη κάνετε άλλες αυθαιρεσίες.

Ότι έγινε προ Ιουλίου 2011 μπορούν να πάρουν συγχωροχάρτι με κάποιο ήπιο πρόστιμο ότι έγινε και γίνει μετά θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει.

 

Και στο κράτος μεγάλα πρόστιμα, και κατεδαφιστέο, και αυτεπάγγελτα δικαστήρια και έξοδα σε δικηγόρους και σε μηχανικούς. Δεν είναι σοφή κίνηση για εσάς. Εμείς σε δουλεία θα βρισκόμαστε…. εσάς και τον "αυθαιρετούχο" δεν συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.