Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βγαίνει Σ.Α.Ο. για εκτός οικισμού;


Recommended Posts

Γεια σας.

 

Μου ζητήθηκε από συμβολαιογράφο, να γράψω μια τεχνική έκθεση για ένα κτίσμα (κοντά σε επαρχιακή οδό) εκτός σχεδίου προς αποδοχή κληρονομιάς. Να βγάλω τον ΣΑΟ, να δω αν απέχει κάτω από 6μ η πρόσοψη από τον άξονα κτλ. Αυτά δεν είναι όταν το κτίσμα βρίσκεται εντός οικισμού; Και αν ισχύουν, από ποια οικοδομική γραμμή θα πάρω απόσταση, από την πρόσοψη του κτιρίου; Για οικόπεδα άνω των 500τμ, ΣΑΟ=400/Ε οικοπέδου, ο οποίος βγαίνει διαφορετικός από τον Σ.Δ. ο οποίος για εκτός σχεδίου είναι 20%   (0,22 ο ΣΑΟ 0,2 ο ΣΔ), ποιο να γράψω; Αυτόν που βγήκε από τον τύπο για τα εντός οικισμού οικόπεδα ή τον Σ.Δ. για τα εκτός;

Link to comment
Share on other sites

δξ τι σου ζητησε ο συμβ/φος

 

για εκτος σχεδιου

 

εσυ βαδιζεις  με αυτο

 

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/7713

 

 

και αυτο

εντυπο ααγης.pdf

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω ένα γεωτεμάχιο με ελιές 6000τμ. το οποίο βρίσκεται επί επαρχιακής οδού και απέχει 950μ από τη θάλασσα. Οπότε στο έντυπο ΑΑΓΗΣ στη ΒΑ δεν θα πολαπλασιάσω τα τετραγωνικά ούτε με την ΑΒΑ, ούτε με την ΕΒΑ; Μόνο 6000*1,4 (ελαιώνας)*1(μη αρδευόμενο)= 9380 , σωστα;

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις ΕΒΑ με μονοετή καλλιέργεια (συντ. 1). Προσοχή στην αρχική σελίδα (συνολική αξία)  επιλέγεις πρόσωπο σε επαρχιακή και η αντικειμενική λαμβάνει προσαύξηση 30%. Επίσης πρέπει να επιλέξεις αν υπάρχει συνιδιοκτησία.

 

Υ.Γ Για ποιο σκοπό καλείσαι να υπολογίσεις αντικειμενική αξία;

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Α, άσχετα που είναι πάνω από 800μ βαζω την ΕΒΑ, ναι σωστά ή να ισχύει το ένα ή το άλλο , είναι πάνω στο δρόμο.

 

Θέλει ένας γνωστός μου, να το πουλήσει και με ρώτησε περίπου τι τιμή έχει,  μη το δώσει τσάμπα, αλλά να μην επιμένει και σε πολυ υψηλές τιμές. Δεν ξέρω αν θα του πω πόσο είναι γιατί υπάρχουν και άλλες μεταβλητές που επιρρεάζουν το απότελεσμα, του πρότεινα να βρει συμβολαιογράφο της περιοχής που θα ξέρει τις τιμές εκει γυρω, ασχέτως αντικειμενικής.

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό ισχύει η ΕΒΑ και όχι η ΑΒΑ. Η αντικειμενική αξία δεν αποτελεί βάση αποτίμησης της αγοραίας αξίας ενός ακινήτου. Η χρήση της είναι μόνο για φορολογικούς σκοπούς. Ο γνωστός σου μπορεί να απευθυνθεί και σε κάποιο επαγγελματία εκτιμητή της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει επαγγελματίες εκτιμητές από το μητρώο μελών του συλλόγου εκτιμητών Ελλάδος, ή από το μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.