Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος λέβητας αερίου


valkyrion

Recommended Posts

Καλησπέρα νέος στο forum και έχω ένα θέμα που με απασχολεί. Η μάνα μου το 2011 πέρασε αέριο στο σπίτι με καινούργια εγκατάσταση ( σωλήνες, λέβητα, καλοριφέρ) χωρίς όμως να ξέρει από τέτοια είπε σε έναν γνωστό τεχνικό της ανήψιας της να αναλάβει το θέμα. Όλα τα χρόνια που πέρασαν ζέστη σωστή εντελώς δεν είχαμε διότι λίγο η μόνωση του σπιτιού (που δεν έχει) λίγο τα μικρά καλοριφέρ, (τα οποία αγόρασα πιο μεγάλα πριν 2 χρόνια) κάτι ότι οι δικοί μου είναι ηλικιωμένοι και κρυώνουν περισσότερο, έχω κλείσει στο συμπέρασμα ότι δεν επαρκή ο λέβητας. Ο λέβητας είναι μάρκα Nova Florida 24 kw, σημειωτέον ότι τα δυο τελευταία σώματα που θερμαίνονται στο σαλόνι από τη μέση και κάτω είναι χλιαρά όχι καυτά και έχω στραγγαλιςει Τις βανες, θα με πείτε για μόνωση αλλά μόνωση η μάνα δε πρόκειται να βάλει όποτε κλείνω λέω σε έναν της baxi. Συγκεκριμένα σε αυτό το μοντέλο Baxi Luna duo tec 40 GA αυτό που θέλω να μάθω είναι θα φτάνει να καλύψει τα 2 τελευταία καλοριφέρ να είναι καυτά από τη μέση και κάτω η τσάμπα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω το πρόβλημα μάλλον υδραυλικό...

 

Νομίζω δεν έγινε ποτέ η σωστή μελέτη του δικτύου ώστε να έχουν όλα τα σώματα την απαιτούμενη παροχή νερού...

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να σου εξηγήσω την μηχανική των ρευστών μέσα σε αγωγούς. Καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα μηχανολόγο μηχανικό της περιοχής σου, να δει την εγκατάσταση και να σου δώσει λύση.

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Όπως λένε και οι συνάδελφοι ένας μηχανολόγος που ασχολείται με θέρμανση θα σου πεί την σωστή λύση και δεν θα δώσεις τσάμπα λεφτά.

 

Ο λέβητας που έχεις είναι υπεραρκετός για ένα συνηθισμένο σπίτι (εκτός αν οι γονείς σου μένουν στο... παλάτι του Ερντογάν!)

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω ότι το διαμέρισμα είναι βορινό και 90 τμ μεικτά 72 καθαρά το όποτε τα 24 kw λέβητα καλύπτουν η χρειάζομαι και μεγαλύτερα kw?

Edited by valkyrion
Link to comment
Share on other sites

Τα 24kw είναι υπεραρκετά όποιος σου πει πως πρέπει να αλλάξεις λέβητα έχει μαύρα μεσάνυχτα.

 

Λοιπόν ο akaliak στα είπε πολύ καλά εγώ απλά θα συμπληρώσω μερικά μπακάλικα πράγματα.

 

Κλείσε όλα τα σώματα και άφησε μόνο τα προβληματικά και κοίτα αν ζεσταίνονται κανονικά, αν ζεσταίνονται τότε έχεις πρόβλημα ροής.

 

Η εύκολη λύση και όχι η ενδεικνυόμενη είναι να μπει μεγαλύτερος κυκλοφορητής και πριν πέσουν οι συνάδελφοι να με φάνε να πω πως το προτείνω γιατί εγώ δεν ξέρω πολύ κόσμο που θα ήθελε να πάει σε μία ξένη εγκατάσταση και για ψίχουλα να κάτσει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.(το ψίχουλα δεν έγκειται στο τι έχεις πρόθεση να πληρώσεις αλλά από την στιγμή που το έργο δεν έχει μεγάλο όγκο τι να πάρει κάποιος)

 

Επίσης ρε παιδιά επειδή μου έτυχε πάλι παρόμοια περίπτωση αλλά εκεί ήταν γνωστός γνωστού και δεν μπορούσα να πω όχι. Παραλαμβάνεται μία καινούργια εγκατάσταση την βάζετε μπροστά ένα ή δύο σώματα δεν ζεσταίνονται σε όλο τους το μήκος πλάτος και λέτε οκ δεν βαριέσαι μία χαρά είναι;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.