Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος από Σ.Χ.Ο.Π. - Νησιά Αιγαίου


kwstas

Recommended Posts

Ξέρει κανείς κατά πόσο το ΣΧΟΠ προβαίνει σε ελέγχους κατά την θεώρηση της άδειας για ηλεκτροδότηση στα νησιά του Αιγαίου? Έχω ακούσει ότι σε αντίθεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα νησιά ο έλεγχος λίγο πριν την ηλετροδότηση είναι δεδομένος.. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Kώστα,γνωστοί μου που μόλις κατασκεύασαν το σπίτι τους στη Σέριφο,περίμεναν με αγωνία να περάσει ΣΧΟΠ για να ηλεκτροδοτηθούν.Όντως λοιπόν πέρασε και έπειτα πήραν ρεύμα.Μάλιστα έμαθα οτι υπάρχει περίπτωση σε υπάρχουσες κατασκευές να προκύψει θέμα αν δουν κάτι κραυγαλέο.Απο κει και πέρα,στο Ελλάντα όλα γίνονται....

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δούλεψα παλιά σε γραφείο ειδικευμένο στις Κυκλάδες προσυπογράφω ότι το ΣΧΟΠ (Συμβουλίο Χωροταξίας Οικισμού & Περιβάλλοντος) είναι ο φόβος και ο τρόμος πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σκανδαλώδες ότι το ΣΧΟΠ δεν έχει δευτεροβάθμιο όργανο. Είναι αυτό νόμιμο? Στο αντίστοιχο π.δ. έχει γίνει έλεγχος συνταγματικότητας? Στην ΕΠΑΕ υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα των μελών (6ετία, προτίμηση σ΄ αυτούς που έχουν βραβεία σε διαγωνισμούς, κλπ), και πάλι ορίζεται δευτεροβάθμια επιτροπή. Στο ΣΧΟΠ ορίζεται ο πρόεδρος με αμιγώς κομματικά κριτήρια (εννοώ αλλάζει κανονικότατα μαζί με τις κυβερνήσεις ακόμα και στη μέση της θητείας της επιτροπής), υπάρχει πλειοψηφία μελών από μόνιμους υπαλλήλους του ΣΧΟΠ Αιγαίου που πιθανότατα ουδέποτε έχουν λύσει μια στοιχειώδη κάτοψη, και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να συνεκτιμήσουν βασικές παραμέτρους της κατασκευής, (στατικότητα, επικινδυνότητα, άσε πια την περί αισθητικής αντίληψη ), και οι οποίοι επίσης λόγω ακριβώς και της έλλειψης της 2βάθμιας έχουν πολύ μεγάλη άνεση να μεροληπτούν ασύστολα υπέρ συνεργαζομένων γραφείων. Έχει ζήσει κανείς καμιά σχετική εμπειρία?

Link to comment
Share on other sites

Πολλές και δυσάρεστες εμπειρίες. Πρόσφατα ενω συνάδελφος δεινοπαθούσε από το ΣΧΟΠ για ένα μισογκρεμισμένο σπίτι ο ιδιοκτητης έλυσε όλα τα προβληματά του και "έκανε τη δουλειά του" όταν άλλαξε μηχανικό και απευθύνθηκε σε μέλος του ΣΧΟΠ (εκπρόσωπο και ......... συναδελφό μας) για την έκδοση της οικ. αδειας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Αν και πέρασαν χρόνια απ αυτό το topic, θα ήθελα να ρωτήσω εδώ τα εξής:

Έχουμε κτίρια με Ο.Α τα οποία πέρασαν από ΣΧΟΠ , και έπειτα ηλεκτροδοτήθηκαν. Τα κτίρια είναι σε άρτια γηπεδα 4 στρεμματων από κατάτμηση εκτός σχεδίου με πολλά ερωτηματικά για την κατάτμηση, η νομιμότητα της κατάτμησης και κατ επέκταση της αδείας και ό,τι ακολούθησε μετά , καλύπτονται από το γεγονός ότι πέρασαν από ΣΧΟΠ χωρίς πρόβλημα....?

Link to comment
Share on other sites

η νομιμότητα της κατάτμησης...

Το ότι ένα κτίσμα πέρασε από ΣΧΟΠ δεν του δίνει συγχωροχάρτι για τα ιδιοκτησιακά (κατατμήσεις κ.λ.π.) του γηπέδου που ήταν το κτίσμα.

Εκτός κι αν ήταν αντικείμενο έλεγχου στο ΣΧΟΠ για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο όμως δεν γνωρίζω αν το είχε σαν αρμοδιότητα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα ερωτηματικά ποιός τα έβαλε? Κάποιος δημόσιος φορέας ή εσύ? Θέλω να πω, τι προέκυψε και το σκαλίζεις αφού έχει πάρει ρεύμα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.