Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΕ ΜΗ ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ


Recommended Posts

Ισόγεια κατοικία με υπόγειο έχει ανεγερθεί σύμφωνα με άδειες του 1985 και του 1993 εντός ζώνης οικισμού. Και στις δύο άδειες το οικόπεδο φαίνεται 2028,00τ.μ., ενώ στην πραγματικότητα ήταν και είναι 1190,00τ.μ. (μη αρτιο). Η οικοδομή δεν έχει καμία υπέρβαση σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια των αδειών. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το μεταβιβάσει. Τι στοιχεία βάζω στα φύλλα καταγραφής? Τι θεωρείται αυθαίρετο?

Link to comment
Share on other sites

Δες στο παρακατω link μηπως βρεις αλαντηση. Βέβαια αφορα στον 4014 αλλα δεν αλλαζει κατι.

http://www.michanikos.gr/topic/26651-Τι-κάνουμε-άν-έχουμε-λάθος-τοπογραφικό-στην-άδε/

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου όλο το κτίριο είναι αυθαίρετο και στην δήλωση πρέπει να τεθεί η επιλογή ΟΧΙ στο πεδίο της οικοδομικής άδειας.

Βέβαια.... εδώ μπορείς να κάνεις κάτι άλλο με ιδιαίτερη προσοχή και υπό προϋποθέσεις

Οι οικοδομικές άδειες εφόσον δεν έχουν ανακληθεί και εφόσον για την δικαιοπραξία δεν απαιτείται νέο τοπογραφικό (όπως τα λες εδώ) μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, να εκμεταλευτείς το τεκμήριο της νομιμότητας των εν προκειμένω οικοδομικών αδειών και να εκδόσεις μια νομιμότητα βεβαίωση. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι πρέπει να λάβεις υπόψη το τροποποιημένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του Ν. 4178/13, που ορίζει τι πρέπει να πράξουμε . Αν θελήσει να βγάλει αργότερα οποιαδήποτε άδεια (ΕΕΜΚ, άδεια δόμησης κλπ) με τι τοπογραφικό θα πάει, όταν θα εξεταστούν οι ισχύοντες όροι δόμησης ??? Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, όταν έχει ήδη δοθεί βεβαίωση ???

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση κατά την άποψη μου είναι νόμιμη με τη λογική πως εσύ δε θα κάνεις τοπογραφικό για να την εκδόσεις. 

Τώρα το ερώτημα είναι άλλο... αν επηρεάζεται το κύρος της δικαιοπραξίας στην περίπτωση που θελήσει να εκδώσει ΕΕΜΚ αργότερα; 

Αυτοδίκαια όχι. 

Πότε ανεγέρθηκε η οικοδομή; 

Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομή ανεγέρθηκε το 85 και προσθήκη το 93. Η συμβολαιογράφος ζητάει πρόσγατο τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχει δίκιο,

σχετικό είναι το γνωστό άρθρο 3

γ. Η βεβαίωση του μηχανικού συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες προδιαγραφές και τα οριζόμενα στο ν. 651/1977 (Α΄ 207), εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων, συνοδευόμενο από τη μεθοδολογία εξάρτησης και τις συντεταγμένες των τριγωνομετρικών σημείων του κρατικού συστήματος συντεταγμένων, που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάρτηση. Σε περίπτωση που το οικόπεδο προέρχεται από πράξη εφαρμογής και διαθέτει συντεταγμένες σε σύστημα αναφοράς διαφορετικό από το ΕΓΣΑ ’87, θα πρέπει να αναφέρονται και οι συντεταγμένες σύμφωνα με αυτό.

Κατ΄ εξαίρεση δεν απαιτείται το ως ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα στις κάτωθι περιπτώσεις:

 

i) Για ακίνητα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού για τα οποία μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχει καταρτιστεί συμβολαιογραφική πράξη σύστασης οριζοντίων / καθέτων ιδιοκτησιών ή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια. 

Επομένως για τα εκτός απαιτείται τοπογραφικό οπότε δυστυχώς για τον πελάτη σου συνάδελφε το μεγάλο πρόστιμο δεν το γλυτώνει...

Με όλες τις ερμηνείες του της τροποποίησης του παραρτήματος που έχω ακούσει νομίζω πως πρέπει όλο το κτίριο να δηλωθεί ως αυθαίρετο.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.