Jump to content

MOUGGOLIAS

Members
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MOUGGOLIAS

 1. Καλησπέρα...σε διώροφη οικοδομή που από την άδεια προβλεπόταν σε μία αναδομή 0,80μ. και εκεί κατασκευάστηκε. Κατά την κατασκευή δημιουργήθηκε υπόγειο στα οποία τρέχουν και οι πεδιλοδοκοί μέσα με ένα συνολικό ύψος 2,00μ. Σε ποια κατηγορία εντάσσεται η αυθαιρεσία και γενικά ποιός είναι ο τρόπος προσέγγισης. Ευχαριστώ
 2. Στο δώμα αποθήκη που εχει μετρήσει στο σ.δ. Έγινε αλλαγή χρήσης σε κατοικία. Και μια μικρή επέκταση 6,00τ.μ. Πως το δηλώνω..................σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. 60% εκτός όμως όπου προβλέπεται άλλο ποσοστό με Π.Δ. Αυτό με μπερδεύει.....
 4. Αγαπητέ Kan62, δηλαδή επιτρεπόμενη π.χ. 400Χ0,70 = 280,00τ.μ. Όμως για το αρθρο 10 400Χ0,60=240,00τ.μ., οπότε μείωση από το 240,00τ.μ. θα μου αποφέρει τα ευεργετήματα, και όλοι οι υπολογισμοί με μείωση κάλυψης από τα 240,00τ.μ. Συγγνώμη, αλλά προσπαθώ να σιγουρευτώ.
 5. Καλησπέρα, έχω περίπτωση οικοπέδου με επιτρεπόμενη κάλυψη 70% με Π.Δ. Σε ποιό ποσοστό θα υπολογιστεί η πιθανή μείωση της κάλυψης ώστε να έχω αναλογική αύξηση δόμησης. Ο ΝΟΚ αναφέρει ανώτατο Π.Κ. =60% εκτός περιοχών σχεδίου πόλεως με όρους δόμησης με Π.Δ.
 6. Είναι θέση στάθμευσης ανοιχτή και θα μεταβιβαστεί κατά χρήση σε αγοραστή συγκεκριμένου διαμερίσματος. Στην αρχική οροφοκτησία είναι 17,60τ.μ. Η αλλαγή που θέλω να κάνω είναι στην μορφή (άρα και στις εξωτερικές διαστάσεις) ενώ παραμένει το εμβαδόν και η θέση.
 7. Καλημέρα. Έχω ανοιχτή θέση στάθμευσης σε πυλωτή πολυκατοικίας. Ακόμα δεν έχει πωληθεί κάποια ιδιοκτησία. Τώρα στην συγκεκριμένη θέση στάθμευσης, θέλω να τροποποιήσω τις εξωτερικές τις διαστάσεις (όχι το αρχικό εμβαδόν). Η οικοδομική άδεια της πολυκατοικίας δεν είναι σε ισχύ. Εκδίδω κάποια οικοδομική άδεια και με ποιά διαδικασία?
 8. Επιπλέον, γνωρίζει κάποιος με ποιά επιλογή εκδίδεται η άδεια νομιμοποίησης. Η ΥΔΟΜ μου λέει Κατηγορία 1 χωρίς προέγκριση. Συμφωνείτε?
 9. Ευχαριστώ πολύ όλους σας!!! Το πλέον αρνητικό σενάριο ποιό μπορεί να είναι κατά την γνώμη σας?
 10. Η υπαγωγή (πληρωμή παραβόλου) έγινε στα μέσα του 2018. Απόφαση έγκρισης Σ.Α. τέλος του 2019. Για την ακρίβεια έχουν περάσει 28 μήνες από την πληρωμή του παραβόλου, και ένας χρόνος από την έγκριση του Σ.Α. Σε μία άλλη υπόθεση μου, οι πρώτοι μήνες του 2020 πήγαν χαμένοι διότι δεν είχαν οριστεί τα μέλη των Σ.Α. Ξέρετε που πρέπει να απευθυνθώ?
 11. Να σκεφτείτε ότι με έκαναν να τα περάσω και από Σ.Α. διότι είχαν ερμηνεύσει ότι για όλες τις νομιμοποιήσεις απαιτείτο γνωμοδότηση του Σ.Α. Επίσης καθυστερήσεις για προσωπικούς δικούς μου λόγους ή του πελάτη, ασθένειες, δυσκολία εύρεσης χρημάτων για την έκδοση της αδείας κ.λ.π.
 12. Καλησπέρα. Τι γίνεται στην περίπτωση που έχει παρέλθει το διάστημα των δύο ετών για την έκδοση αδείας νομιμοποίησης? Γιατί αν ισχύει..........αυτό που γράφεται στον νόμο...... δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω. Υπάρχει κάποιος/α συνάδελφος που μπορεί να βοηθήσει?
 13. Καλησπέρα, με αφορμή το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και για την δυνατότητα δόμησης σε περιοχές NATURA, ζητάω να ανοιχθεί ένας διάλογος, προκειμένου να καταλάβουμε τον νόμο και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου ιδιοκτησίες εντός NATURA, να γνωρίζουν την δυνατότητα εκμετάλλευσης των ακινήτων τους.
 14. Καλησπέρα, έχω μεταφέρει δηλώσεις του ν. 4178/13 στον ν. 4495/17. Έχουν μπει σε "Αρχική υποβολή". Για να συνεχίσω απαιτείται η υποβολή του εγγράφου "Ανάθεση σε μηχανικό". Έχω την προφορική εντολή. Η γραπτή ανάθεση θα έχει γνήσιο υπογραφής με ημερομηνία μεταγενέστερη απο 15/10/2020, διότι κάποιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν άμεσα. Υπάρχει πρόβλημα? Όσον δε αφορά τα νέα πρόστιμα, πλέον του ν. 4495/17, δεν νομίζω να αλλάξουν προς τα πάνω...............
 15. Και βέβαια θα πληρωθώ γιατί λείπουν δικαιολογητικά - όχι από υπαιτιότητα δική μου - αλλά αγαπητέ Ιάσονα δεν μου απάντησες..................
 16. Καλησπέρα. Επειδή δεν θα προλάβω να ανεβάσω όλα τα αρχεία στις καταληκτικές ημερομηνίες του ν. 4178/13, θέλω να μεταφέρω κάποιες δηλώσεις στον ν. 4495/17 για να κερδίσω χρόνο. Αρκεί μέχρι 15/10 να κάνω το αίτημα μεταφοράς και να μπει ως αρχική υποβολή ή και κάτι άλλο?
 17. Έχω κάνει δήλωση αυθαιρέτου αλλά με έκδοση αδείας νομιμοποίησης. Δυστυχώς έχουν παρέλθει τα δύο (2) χρόνια που έπρεπε να βγάλω την άδεια. Πως μπορώ να το σώσω? Και μία δεύτερη ερώτηση. Δήλωση του ν. 4178/13, μπορώ να την μεταφέρω στον ν. 4495/17? Οι προθεσμίες μετράνε από την ημερομηνία μεταφοράς?
 18. Καλησπέρα. Έχω δήλωση ν. 4178/13 κατ. 5 που δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά με έκδοση αδείας νομιμοποίησης. Τι γίνεται με τις ημερομηνίες? Αν το μεταφέρω στον ν. 4495/17 ποιά είναι η καταληκτική ημερομηνία?
 19. Καλησπέρα. Σε εκτός σχεδίου έχει ανεγερθεί αποθήκη καθ' υπέρβαση του Σ.Δ. Τακτοποιήθηκε με τον ν. 4495/17. Είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σε κατοικία?
 20. Ευχαριστώ ChristinaK kai dimitrisGM Άλλη μία ερώτηση. Το γεγονός ότι η σοφίτα είναι >50% του υποκείμενου ορόφου πως αντιμετωπίζεται? Μέχρι 50% το δίνω με μειωτικό συντελεστή και το υπόλοιπο ως ΥΔ κύριων χώρων;
 21. Αγαπητέ Largy, η σοφίτα είναι εντός της στέγης και συνδέεται με τον υποκείμενο όροφο με εσωτερική σκάλα. Έχει όμως κουζινάκι και W.C.
 22. Ισόγεια κατοικία με αυθαίρετη επέκταση σε σχέση με την άδεια. Επιπλέον πάνω από το ισόγειο και σε όλη την έκτασή του έχει δημιουργηθεί σοφίτα με καθαρό ύψος στον κορφιά 2,30μ. και στα άκρα 0,70μ. Επιπλέον στην σοφίτα υπάρχει κουζίνα και W.C. Θα ήθελα την γνώμη σας πως να τα δηλώσω. Η 'υπαρξη κουζίνας και ΅W.C. στην σοφίτα την καθιστούν αυτόματα χώρο κύριας χρήσης παρά το γεγονός ότι δεν έχει τα απαιτούμενα ύψη για να είναι τέτοιος?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.