Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα για ημιυπαιθρίους


gio

Recommended Posts

Διευκρινήσεις για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων και τα σχέδια της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει "νομιμοποίηση" αλλά "τακτοποίηση"

πηγη:καθημερινη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμενα γιατι δε μου φαινεται περιεργο αυτο; Λογικα σκεφτηκε η γυναικα. Αφου εγινε η αναγγελια οτι οι παρανομιες θα νομιμοποιηθουν γιατι να μη φτιαξουνε ολοι ενα αυθαιρετο;

 

Η γυναικα σκεφτηκε με τον ιδιο τροπο που σκεφτεται το κρατος.

Link to comment
Share on other sites

Την κοινωνια ποτε στην ιστορια δε την οργανωσε ο πολιτης και δε γινεται κατι τετοιο. Ο κυβερνητης ειναι αυτος που οργανωνει. Ο λαος ακολουθαει τον ηγετη του οχι ο ηγετης τον λαο.

 

Αν ο Σουφλιας μιλαει για "τακτοποιηση" κι οχι νομιμοποιηση προφανως εννοει κατι σαν προστιμο ανεγερσης αυθαιρετου. Αυτο ειναι δικοπο μαχαιρι, γιατι μπορει να πληρωσεις σημερα 500 ευρω για τον αυθαιρετο ημιυπαιθριο και του χρονου να σου ζητησουν και προστιμο διατηρησης με ενα νεο νόμο.

Link to comment
Share on other sites

@myri, δεν ξέρω αν όντως δηλώθηκε on air παρόμοια πρόθεση, ξέρω μόνο ότι η απαίτηση της δικής μου "πελάτισσας" (εύστροφη γυναίκα, πανεπιστημιακή μόρφωση, εύκολα θα ΄λεγα ότι ανήκει στο είδος του "επιθυμητού" πελάτη) με αιφνιδίασε, τόσο μάλιστα ώστε χρειάστηκα χρόνο αντίδρασης, να ξεκαθαρίσω τι ένοιωθα, τι έπρεπε να πω, τι συμβαίνει. Τα χρόνια που έχω στο επάγγελμα αρκούν για να μετατρέπουν τον εύλογο θυμό σε ευθυμία, αλλά εδώ μάλλον θλίψη ένοιωσα, -μπορεί να φταίνε κι οι υπόλοιπες τωρινές, άσχετες με τα επαγγελματικά μου, γενικές συγκυρίες.

Έτσι, τώρα μου ΄ρχεται μια ιδέα. Νομίζω πως συμφέρει το κράτος, τους πολίτες, εμάς.

Να απευθύνουμε κάλεσμα, (του κλάδου μας, επίσημο, -μήπως στο δελτίο του τεε?) για κατασκευή αυθαιρέτων με προδιαγραφές. Ως το Πάσχα, να πήξουμε τον τόπο στο αυθαίρετο. Προλαβαίνουμε?

Link to comment
Share on other sites

ελπιζω να μιλαμε στην σφαιρα του παραλογου του κρατους, εκτος αν εχω χασει καποιο μερος του εργου.. (γι'αυτο και ρωτω) Η ρυθμιση θα αφορα αυθαιρετη μετατροπη Η/Χ οικοδομων με αδεια σε εκμεταλευσιμο χωρο ή γενικα αυθαιρετα???

Link to comment
Share on other sites

Μόνο που άλλο η εξαίρεση από κατεδάφιση και άλλο η νομιμοποίηση. Έχω την εντύπωση ότι στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει το δικαίωμα της μεταβίβασης/πώλησης του Η/Υ χώρου.

Link to comment
Share on other sites

παιδια για να γινει εξαιρεση απο την κατεδαφιση ουσιαστικα πρεπει

α)να βγει κανονικα οικοδομικα αδεια απο την πολεοδομια,σωστα?

β)να καταγγελει ο ιδιοκτητης τον εαυτο του?πραγμα δυσκολο!

γ)εξαιρεση απο κατεδαφιση μπορει να παρει και τωρα καποιος ωστε να εξαιρεσει εναν αυθαιρετα κλεισμενο η/χ.αρα θελει ακομα πολυ δουλεια για να καταληξουν σε μια αξιοπρεπη λυση..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.