Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέργκολα σκεπασμένη με τέντα ή άλλο υλικό


m_vasso

Recommended Posts

Τέντα (κινητή) αναρτημένη σε πέργκολα. Για τοποθέτηση τέντας σε κτίριο δεν απαιτείται άδεια άρα δεν απαιτείται και σε πέργκολα. Παίζει ρόλο και η περιοχή. Σε τουριστικές περιοχές όχι μόνο δεν βγάζουν άδεια, αλλά γίνονται ολόκληρες προσθήκες με τζαμαρίες και μάλιστα επί των πεζοδρομίων. Το σύστημα έχει αποδειχθεί πολύ καλή πηγή εισοδήματος για λιμενικά και δημοτικά ταμεία με την ενοικίαση των πεζοδρομίων στις επιχειρήσεις. Φυσικά εφόσον όλα αυτά δεν γίνονται νόμιμα δεν περνάνε κανένα έλεγχο και κάνει ο καθένας σχεδόν ότι θέλει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η τέντα που μπορεί να είναι και καραβόπανο, θα είναι δεμένη στη πέργολα.

Η περιοχή πράγματι είναι τουριστική, ωστόσο πρέπει να σου πω, πως πλέων δεν υπάρχει η ανοχή που λες σε παράνομα κιόσκια και γυάλινα –ναύλων προστατευτικά και επεκτάσεις τέτοιου είδους. Στην περιοχή μου τουλάχιστον εδώ και δύο μήνες Δήμος & Πολεοδομία ξηλώνουν όλες τις αυθαιρεσίες στα παραλιακά καταστήματα αφού βέβαια προηγήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα.

Η δουλεία που έχω αναλάβει εγώ είναι ανακαίνιση & διακόσμηση καταστήματος και όπως καταλαβαίνεις παραδίδοντας την δουλειά μου στους ιδιοκτήτες θέλω να μείνουν ευχαριστημένοι τόσο από το αισθητικό αποτέλεσμα όσο και από την ορθότητα τις κατασκευής. Επ’ ουδενί δεν είναι πρέπων να πληρωθώ να φύγω και να υπάρξει αργότερα πρόβλημα νομιμότητας του έργου μου.

Πάντως σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου που αφιέρωσες στο θέμα μου.

 

Ένα δεύτερο ερώτημα για το οποίο θα ήθελα την γνώμη σας συνάδελφοι, είναι το εξής.

Για τις παραπάνω πέργολες οι οποίες έχουν άνοιγμα 4μ έχω επιλέξει για την κατασκευή τους κολώνες 14x14 με δοκάρια 15x8. Θα ήθελα ,παρακαλώ πολύ , να με επιβεβαιώσετε ή να με διαψεύσετε προτείνοντας μου κάποιες άλλες διατομές.

Link to comment
Share on other sites

Εδω στη Λευκαδα η πολεοδομια δεν υπαρχει σχεδον. Οι υπερβασεις υψους, οι επιπλεον οροφοι ειναι συνιθισμενο. (Στο σεισμο του 2003 μη νομιζετε οτι τα "σωστα" κτηρια επαθα τις βλαβες. πολλα απ τα "χτυπημενα" ειχαν οροφο παραπανω και αλλες αφθαιρεσιες για τις οποιες δεν ειχαν ελεγθει στατικα).

Για μια περγκολα δεν υπαρχει περιπτωση να φας προστιμο. Οποιος φαει για περγκολα προστιμο ειναι σιγουρο οτι θα καταγγειλει ολα τα γυρω σπιτια, οποτε το σιγουρο ειναι οτι για ψηφοθηρικους και μονο λογους θα επεμβουνε οι "υψηλα" ισταμενοι.

 

Παντως η περγκολα ειναι για στηριξη φυτων χωρις τεντες και τετοια πραγματα.

Ομως αν εχεις τεντα ανοιγομενη δεν μπορει (για τα ελληνικα δεδομενα) να σου κανει κανενας τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

μου κανει εντυπωση που λετε οτι με μικρης κλιμακας κανατε περγκολα σε εξωστη - εμενα μου ζητησαν προσφατα εκδοση αδειας στην αθηνα, που τελικα δεν βγηκε και ποτε λογω ανυπερβλητων δυσκολιων - το τι χαρτι μου ζητησαν και δικαιολογητικα και εγγραφα που δεν υπηρχε περιπτωση να παρω δεν λεγεται.

 

παντως η περγκολα κατα πολεοδομια ειναι μονο στηριξης φυτων. κανενος ειδους σκεπαστρο δεν επιτρεπεται πολεοδομικα - βεβαια δεν "απαγορευεται" κιολας ρητα αλλα ο έλεγχος μιας περγκολας με τεντα (πχ μετα απο καταγγελια) θα την βγαλει ημιυπαιθριο και εντος καλυψης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημερα,

θελω να βγαλω μια αδεια μικρης κλιμακας σε ενα καταστημα(καφετερια) προσθηκη κατ' επεκταση στον ακαλυπτο θελει να βαλει μια περγολα. ξερει κανεις τι τιτλο να βαλω στην αδεια για να ειμαι καλυμενος?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος???Θελω να κατασκευασω μια ξυλινη περγκολα χρειαζεται εγκριση απο ΕΠΑΕ για να παρω αδεια μικρης κλιμακας?

Link to comment
Share on other sites

από την εμπειρία μου δεν θα μπορέσεις να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας για πέργκολα. Θα σου ζητήσουν κανονική άδεια.

 

Λόγοι για ΕΠΑΕ είναι : αλλαγή όψης υφισταμένου, γειτνίαση με διατηρητέο, ειδικό κτίριο, διάφορες περιπτώσεις που υπαγορεύονται από ΓΟΚ (πχ ύψος pilotis).

 

Στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη, όλες οι πέργκολες πάνε ΕΠΑΕ αυτομάτως.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη καλε μου φιλε ξεχασα να σου πω οτι μιλαω για ενα οικοπεδο 500τμ εκτος σχεδιου.....

Εχω ηδη μια περγκολα με περυσινη αδεια χωρις εγκριση ΕΠΑΕ και τωρα για μια δευτερη αδεια για το ιδιο πραγμα στο ιδιο μερος μου ζητανε εγκριση απο ΕΠΑΕ!!!

Δε μπορω να καταλαβω????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.