Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εργασία στην Αγγλία και ΤΣΜΕΔΕ


ICSD

Recommended Posts

Ευχαριστούμε συνάδελφε για την ενημέρωση! Εμένα ο αδερφός μου έχει κάνει αίτημα εξαίρεσης 26/9/2016 και του ήρθε κανονικά έφκα. Συν τοις άλλοις κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνα στην διαδοχική ασφάλιση και κανένας δεν απαντάει στα email οπότε σε ευχαριστούμε πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 234
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση συνάδελφε, με έσωσες από το να χαραμίσω μια μέρα από την άδειά μου για να τρέχω σε ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ το Πάσχα που θα κατέβω Ελλάδα. Παρομοίως κατέθεσα το Α1 (1/1/2017-31/12/2018) για εξαίρεση εισφορών τέλη Δεκέμβρη και μου ήρθε να πληρώσω ΕΦΚΑ Ιανουαρίου για σύνταξη. Οπότε απλά περιμένουμε να γίνει ενημέρωση του ΕΦΚΑ από το ΤΣΜΕΔΕ... καλό καλοκαίρι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εργαζομαι Αγγλια απο 2013 αλλα για διαφορους λογους δεν εχω παρει το Α1 και πληρωνα ΤΣΜΕΔΕ κανονικα....

 

Η συνεισφορα μου στο βαρελι διχως πατο και στους Καρανικες συντομα θα τελειωσει....Απο την στιγμη που Κανω αιτηση μεσω Α1 για διακοπη στο ΤΣΜΕΔΕ μπορω να διεκδικησω αναδρομικα τις εισφορες μου απο 2013 εως 2017 / 2018;;;;;;;

 

παρακαλω απαντησεις μονο απο καλους γνωστες που το εχουν αντιμετωπισει και οχι ραδιο αρβυλες

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Υπάρχει κανένα νεότερο για το ζήτημα; Ο αδερφός μου έχει κλείσει ένα χρόνο από τότε που κατέθεσε το αίτημα (Α1) και ακόμα ο ΕΦΚΑ τον χρεώνει κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση με 11 μήνες στο "περίμενε" και με τα 108 ευρώ να τρέχουν σε μηνιαία βάση για τον ΕΦΚΑ. Σε ερώτηση προς το ταμείο γύρω στο Πάσχα μου είπαν: "μην τα πληρώσεις και περίμενε μέχρι να στείλουμε την εξαίρεση στον ΕΦΚΑ". Όπου να'ναι θα πρέπει να καταθέσω το Α1 για την επόμενη 2ετία κι αυτοί ακόμη δε θα έχουν επεξεργαστεί της προηγούμενης!

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι, εάν κάποιος ξέρει.

 

Φίλος μου μηχανικός (20 χρόνια ασφαλισμένος), εργαζόμενος στο εξωτερικό, έχει πάει τα δικαιολογητικά στον ΕΦΚΑ και έχει εξαιρεθεί. Το πρόβλημα είναι με το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική και πρόνοια). Σε έγγραφο που του έστειλε ο ΕΦΚΑ (που του λέει οτι εξαιρείται)  του γράφει ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΕΤΕΑΕΠ καθώς το ΤΕΑΜΕΔΕ και ΤΠΜΕΔΕ έχουν υπαχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ. Τι πρέπει να κάνει? Λόγω επαρχίας εγώ και αυτός στο εξωτερικό, επίσκεψη στο ΕΤΕΑΕΠ δύσκολη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ειμαι και εγω στην ιδια κατασταση. Ενώ το τελευταίο μου Α1 είναι απο Νοέμβρη 2016 μέχρι Νοέμβρη 2018, και το ειχα στείλει στο ΤΣΜΕΔΕ τοτε, με το που εγινε η μετατροπη σε ΕΦΚΑ χρεώνομαι κανονικά. Μπήκα στη σελιδα του ΕΦΚΑ και βλεπω τους χρωσταω 1300 ευρώ - 108 ευρω το μήνα από τον Γενάρη του 2017! Είχα παει το καλοκαίρι στο τοπικό μου ΤΣΜΕΔΕ οταν ήμουν Ελλάδα (όχι Αθήνα) και προφανως δεν ηξεραν τιποτα, είπαν απλά οτι υπάρχει μεγάλο backlog και καποια στιγμή θα περαστεί και το δικό μου Α1. Προφανώς δεν έγινε ποτέ!

 

Που να απευθυνθω, σε ποιο τηλεφωνο, διευθυνση - που να *ξανα* στείλω το Α1 ?

Edited by ikoz
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα κατά τόπους ΤΣΜΕΔΕ δηλώνουν αναρμόδια γιατί ενώ στα δικά τους στοιχεία βλέπουν ότι φαίνεσαι κάτοικος εξωτερικού με Α1 κτλ δεν έχει γίνει ακόμα η διασύνδεση με το λογισμικό του ΕΦΚΑ οπότε αυτοί δεν μπορούν να επέμβουν. Και για την περίπτωση του αδερφού μου που τώρα θα καταθέσει το Α1 για δεύτερη φορά (πέρασαν ήδη 2 χρόνια) κανείς δεν μας λέει με βεβαιότητα που πρέπει να κατατεθεί το αίτημα. 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν πάτε απλά τη διαγραφή απο τη ΔΟΥ να σταματήσει να χρεώνει ο ΕΦΚΑ

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, γιατί στην περίπτωση του αδερφού μου συνεχίζει να υπάρχει δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.