Μετάβαση στο περιεχόμενο

βεβαίωση Τσμέδε για φορολογική χρήση


Recommended Posts

  • 5 months later...

... και η διαστροφή μου έδρασε πάλι !!!! ...

το ΤΣΜΕΔΕ εκδίδει για μια ακόμη φορά και φέτος πρώτο απ΄' όλα τα ταμεία την Βεβαίωση για την εφορία. Αφού μπείτε με τους κωδικούς μπορείτε να την κατεβάσετε.

Link to comment
Share on other sites

α) Χρειαζεται η βεβαιωση απο το ΤΜΕΔΕ για να περασουμε τις εισφορες στα εξοδα μας? χωρις την βεβαιωση, δεν μπορουμε να τα περασουμε στα εξοδα?

 

β) Στον ΕΦΚΑ, εχουν επιλογη για βεβαιωση εισφορων 2016 π. ΤΜΕΔΕ και μας παραπεμπουν στο σαιτ του ΤΜΕΔΕ. Δεν θα επρεπε να δινουν βεβαιωση για τις εισφορες του 2017 ?

 

γ) εκανα υποβολη αιτησης στο ΤΜΕΔΕ για βεβαιωση εισφορων για φορολογικη χρηση και μου βγαζει μυνημα οτι απορριφηθηκε το αιτημα

 

Έλεγχος υπάρχει έστω μία πληρωμή για αυτόν τον ασφαλισμένο μέσα στο προηγούμενο έτος Δεν βρέθηκαν στοιχεία για πληρωμές που κάνατε προς το ταμείο το συγκεκριμένο έτος Απευθυνθείτε στο Ταμείο για την διευθέτηση τυχόν σφάλματος. Απορρίφθηκε
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά Παναγιώτη.

 

Οπως ήδη έχω αναφέρει, δεν ενδιαφέρει το τι αναγράφει η βεβαίωση, αλλά το ποια είναι το πραγματικό γεγονός.

Αυτό διότι είτε λόγω παρατάσεων, [κατά μεγάλη πιθανότητα (100%) εξαιτίας αδυναμίας του λογισμικού του ταμείου], δεν περιλαμβάνονται εισφορές που εμπρόθεσμα κατεβλήθησαν σε επόμενο φορολογικό έτος, αλλά βάσει νομοθεσίας εκπίπτουν στο τρέχον υποβαλλόμενο είτε γαι οποιονδήποτε λόγο δεν εκδίδεται η βεβαίωση.

 

Η βεβαίωση με τον τρόπο που εκδίδεται, τουλάχιστον από το τ.ΤΣΜΕΔΕ, "διαβάζοντας¨ δηλαδή τι πληρώθηκε από 1/1 μέχρι 31/12 απλά "βεβαιώνει" τι εισφορές κατεβλήθησαν το χρονικό αυτό διάστημα και όχι ποιές καταβολές δύναται να εκπέσουν στο εξεταζόμενο φορολογικό έτος.
 
Την ανικανότητα του ταμείου μας να εκδόσει σωστά και σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία και να αποτυπώσουν το πραγματικό γεγονός δεν θα την πληρώσουμε εμείς.
 
Ο νόμος δεν λέει ότι καταχωρούμε τις εισφορές με την βεβαίωση. Εξάλλου γιατί να είναι απαραίτητη η βεβαίωση εισφορών, αφού η καταχώρηση γίνεται στα βιβλία ως δαπάνη και όχι στη Δήλωση (Ε1), όπως παλιά.
Ο νόμος δεν ορίζει ως παραστατικό εγγραφής στα βιβλία την βεβαίωση ή ως παραστατικό απόδειξης πληρωμής την βεβαίωση, ορίζει το πραγματικό γεγονός το οποίο είναι να γίνεται εγγραφή ως μια κλασσική δαπάνη (είτε καταβλήθηκε είτε όχι) και να εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδά μας, ως γενικό έξοδο διαχείρισης, το ποσό της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης.
 
Υ.Γ.
Οπότε, είτε η βεβαίωση από το τ.ΤΣΜΕΔΕ [για το τμήμα των εισφορών που αφορούν στο τ.ΤΣΜΕΔΕ] είτε η όποια βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ για τις εισφορές που αφορούν στον ΕΦΚΑ, [και η οποία αν εκδοθεί θα πρέπει να εκδοθεί σε κάθε περίπτωση αφού γίνουν οι συμψηφισμοί και αποτυπωθεί σωστά το πραγματικό γεγονός με βάση τα εισοδήματα του 2016 και με όλα τα ποσοστά ανά ασφαλιστικό κλάδο (λείπουν δύο μέχρι στιγμής)] προσωπικά τις θεωρώ αδιάφορες.
Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα!!Γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο μπορούμε να παραλάβουμε βεβαίωση εισφορών(ΕΦΚΑ) για το 2017 , για φορολογική χρήση?

Από εδώ υποθέτω,  http://www.efka.gov.gr/_eservices/vevaioseis_eisforon.cfm

αλλά ακόμα δε λειτουργεί, σωστά?

Edited by ΓΙΑΝΝΗΣ Γ
Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημά σου συζητιέται εδώ. Οπότε δες ΚΑΙ τις (μέχρι στιγμής) δύο σελίδες του νήματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.