Μετάβαση στο περιεχόμενο

απόκλιση εμβαδού σε διαμερίσματα που πρόκειται να μεταβιβαστούν


Recommended Posts

καλησπέρα σας!!

 

Έχω ένα θέμα που θέλω τη βοήθειά σας..

βάση οικ. αδείας έχουμε διόροφη κατασκευή με 2 ιδιοκτησίες/όροφο επιφάνειας 62 και 100τμ. Μετά από εμβαδομέτρηση προέκυψαν επιφάνειες 59 και 103τμ. Δηλαδή 3τμ απόκλιση, στο σύνολο ομως οκ. Το συμβόλαιο αναγράφει 55 και 107τμ. 

 

Αρχικά να ρωτήσω..

1) αν με την απόκλιση των 3τμ δίνω βεβαίωση για μεταβίβαση??

2) τι αποκλίσεις είναι ανεκτές?

3) αν χρειάζεται να γίνει δήλωση Ν.4178 για αλλαγή διαμερισμάτωσης 

4) δεδομένου οτι οι 2 ιδιοκτησίες καθ' ύψος αφορούν τον ίδιο ιδιοκτήτη, γίνεται μια δήλωση ανά ιδιοκτήτη (Α-1, Β-1) και (Α-2, Β-2)? 

Link to comment
Share on other sites

αδεια με 62/100

συμβολαια με 55/107

 Η πραγματικοτητα ειναι  με 59/103

Εδω ειναι ενα ερωτημα αν θα κανεις διαμερισματωση στα 55/107

ή στα 59/103

Μαλλον στα 59/103

και στη συνεχεια να γινει τροποποιηση της συστασης.

 συζητησε το με τον συμβ/φο

 

[ή περιμενεις  τον "οσονουπω" -οταν ψηφισθεί- με το αρθρο 82 που "κατι" προσπαθει να πει...

 

αλλά αυτος που εγραψε το αρθρο  ακομα δεν εχει καταλαβει  τι ακριβως εγραψε... ] :mrgreen: :mrgreen:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η ρητορικη ερωτηση της ημερας

 

"πόσο "νομιμο" μπορει να ειναι ενα διαμερισμα

που εχει τρια  διαφορετικα  εμβαδα...."

Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι αποκλίσεις "αναφέρονται" σε απολύτως συγκεκριμένα "αποτελέσματα" της αυτοψίας ενός μηχανικού!!!

 

Αυτοψία κάνουμε με "ευαγγέλιο" τα εγκεκριμένα σχέδια της ΟΑ στον "πραγματικό χώρο" και "βγάζουμε" το όποιο συμπέρασμά μας (δηλαδή, αποφαινόμαστε)..... Π.χ. έχω απόκλιση διότι μια διάσταση που στα εγκεκριμένα σχέδια είναι π.χ. 3,40 .μ στην πραγματικότητα είναι 3,55 μ., δηλαδή, έγινε μεγαλύτερο κ.λπ., ή μεγάλωσε εις βάρος του κοινόχρηστου διαδρόμου κ.λπ. ή έκλεψε από το διπλανό διαμέρισμα κ.λπ. ή κ.ο.κ.

 

Στη συνέχεια κι αφού έχουμε πλέον δεδομένο το "συμπέρασμά μας" αποφασίζουμε αν αυτό αποτελεί αυθαιρεσία και χρήζει ρύθμισης με τον ισχύοντα 4178 κ.ο.κ.

 

Στο τέλος συγκρίνουμε με τα σχέδια της σύστασης κ.ο.κ.

 

Οποιαδήποτε άλλη "σειρά" οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα...

Επίσης οποιαδήποτε άλλη "συμβουλή" (π.χ. φίλου, ειδικού, συμφορουμίτη κ.λπ.) κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις....

Δεν ψάχνουμε ......"άλλοθι"!!!

 

Έχουμε το "στόχο μας", βρίσκουμε το δρόμο που θ' ακολουθήσουμε για να τον "κατακτήσουμε" και "το κάνουμε πραγματικότητα"  (..λόγια του Αννίβα λίγο παραποιημένα)!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Οι βεβαιώσεις που δίνουμε αναφέρουν μέχρι και 2% απόκλιση επιφάνειας με μέγιστο τα 8τμ. Εσύ προφανώς ξεπερνάς το 2% άρα η διαμερισμάτωση ανά όροφο (ένας φάκελος ανά όροφο) είναι αναπόφευκτη. Όπως αναπόφευκτη είναι και η τροποποίηση στα συμβόλαια και σε Ε9 / ΔΕΗ, καθώς δεν θα μπορεί να γίνει αγοραπωλησία με τα "παλιά" εμβαδά

Edited by cv01302
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

 

Και εγώ προς τα εκεί καταλήγω παρά το οτι ο "πελάτης" θέλει να κάνει μεταβίβαση στο παιδί του. Να πάω με διαμερισμάτωση για αρχή για κάθε ιδιοκτήτη που κατέχει 2 διαμερίσματα καθ' ύψος και μετά ας προχωρήσει η συμβολαιογράφος στα επόμενα. Είναι βέβαια πιθανό να συμβεί αυτό που συμβαίνει τις περισσότερες φορές, να μη δεχθεί ο ¨πελάτης" και να βρεί άλλο μηχανικό που θα του δώσει βεβαιώσεις χωρίς τακτοποίηση.πληρώνοντας κάτι παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε!

Η αυθαιρεσία της διαφορετικής διαμερισμάτωσης αφορά σε όροφο.

Link to comment
Share on other sites

ούπς...

δηλαδή στην περίπτωσή μου που στον όροφο έχω 2 ιδιοκτήτες, πρέπει να το δηλώσουν και οι 2 ως ξεχωριστή δήλωση ή αρκεί να κάνει ο ένας δήλωση και να δώσει συναίνεση ο άλλος?

 

Επίσης κάπου είχα διαβάσει οτι πιθανόν με μια δήλωση να μπορεί ο ιδιοκτήτης να εντάξει παραπάνω απο 1 ιδιοκτησία που βρίσκεται στο ίδιο κτίσμα. Δεν ισχύει?

Edited by president Sofia
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται ξεχωριστή δήλωση (άλλωστε, η διαμερισμάτωση που θα δήλωνε ο πρώτος ιδιοκτήτης, δεν είναι πρέπον να ξαναδηλωθεί από τον δεύτερο και να διπλοπληρωθεί ή ίδια ακριβώς παράβαση).

Αυτό που προσωπικά θα έκανα είναι δήλωση από τον πρώτο ιδιοκτήτη που έχει και το άμεσο συμφέρον (π.χ. βιάζεται για μια αγοραπωλησία), με συναίνεση από τον 2ο, και ΑΤΥΠΟ επιμερισμό κόστους παραβόλου και αμοιβής (μια και "τακτοποιείς" έμμεσα καί τον δεύτερο ιδιοκτήτη. Θα τα βρουν μεταξύ τους το ποσό και πώς. Εσύ συμφωνητικό, ΑΠΥ και πληρωμή μόνο με τον πρώτο ιδιοκτήτη).

Αν αργότερα θελήσει και ο δεύτερος ιδιοκτήτης να πουλήσει και εφ' όσον δεν υπάρχει άλλη παρανομία στο δικό του διαμέρισμα, τότε με τα αντίγραφα Α/Α δήλωσης και κατόψεων ορόφου που θα του έχει ήδη δώσει ο πρώτος ιδιοκτήτης (λόγω συμφωνίας επιμερισμού κόστους), θα χρειαστεί μόνο μια απλή βεβαίωση περί τακτοποιημένων αυθαιρεσιών με αναφορά στον Α/Α της διπλανής ιδιοκτησίας.

Στην περίπτωση που δεν θέλει να επιμεριστεί πρόστιμο και αμοιβή για οποιοδήποτε λόγο, τότε αναγκαστικά τα πληρώνει όλα ο πρώτος ιδιοκτήτης, αλλά προφανώς δεν δίνει στοιχεία στον δεύτερο. Όταν χρειαστεί και εκείνος με την σειρά του να πουλήσει, θα πρέπει αναγκαστικά να ρυθμίσει και εκείνος για διαμερισμάτωση + αμοιβή νέου μηχανικού, που σημαίνει ότι σίγουρα θα πληρώσει περισσότερα. Τα ζυγίζει και επιλέγει.

 

Αν και οι δύο όροφοι έχουν την ίδια ακριβώς διαμερισμάτωση, τότε μπορεί ο καθένας να αναλάβει και από έναν όροφο, δίχως επιμερισμούς κόστους κλπ, μόνο με συναινέσεις ο ένας προς τον άλλο. Δύο φάκελοι άρα δύο αμοιβές και για σένα.

 

Όσο για το τελευταίο ερώτημά σου, μόνο αν σε όλο το κτίριο ήταν ένας ο ιδιοκτήτης, θα μπορούσες να φτιάξεις έναν φάκελο για όλα. Στην περίπτωσή σου, δεν μπορείς.

Edited by cv01302
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.