Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρίψιμο μπετον


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό μήνα. Αφού πρώτα ευχαριστήσω όλους σας για τα θέματα που ανεβάζετε και τις απαντήσεις που δίνεται καθώς έχω βοηθηθεί σε διάφορα ζητήματα, θέλω να ρωτήσω το εξής.

 

Μένω σε μονοκατοικία. Ο τοίχος μου έχει την μορφή που βλέπεται στην φωτογραφία. Επειδή θέλω να τον μονώσω αλλά και να τον βάψω, θέλω πρώτα να τον λειάνω καθώς έχει αυτήν την "άγρια" οψη.

 

Με μηδενικές προσδοκίες, δοκίμασα με γυαλόχαρτο (Κ 40) και τριβείο χειρός ενα μικρό κομμάτι για να δω αν και κατά πόσο πρόκειτε να λειανθεί. Φυσικά δεν είχα αποτέλεσμα. Έχετε να μου προτείνεται κάτι;

post-112273-0-65642600-1498989661_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν βλέπω καλά από την φωτογραφία δεν είναι μπετόν αλλά σοβάς. Πως θα γίνει η μόνωση? Πάνω από τον σοβά? και γιατί να γίνει λείο? Καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για το τι ακριβώς θέλεις/πρέπει να κάνεις και τι απαιτείται (είσαι σίγουρος πχ ότι δεν απαιτείται άδεια για αυτές τις παρεμβάσεις?)

Link to comment
Share on other sites

Ισιωμα με μαρμαρο και ανακατεμενο με λιγο τσιμεντο μεσα. Αναλογως την αγριαδα μπορει να φαει και παραπανω απο μια στρωσεις....με τριβιδι ξεχασε το, δεν προκειται να κανεις τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο σαλπι, μαρμαράκι ''πεταχτό' με λίγο λευκό τσιμέντο μέσα, 2 χέρια πρέπει να είναι αρκετα. Αν θές πελέκησε γύρω απο το παράθυρο λίγο να κάτσει πρόσωπο..

Πήχη και το κόλπο που δουλέυεται πολυ στην οικοδομή , τρίψιμο οταν εχει στεγνώσει σχετικά καλά με φελιζόλ βρεγμένο  και ήρθε γλύκα

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει με μάστορες. Το υλικό αυτό ευτυχώς δεν είναι κούφιο (φουσκωμένο) που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται να πέσει και να ξαναπεσταρεί.  Η μόνωση θα γίνει γιατί βάζει υγρασία μέσα. Μου πρότειναν οι μάστορες να το λειάνω για να φύγει η έξω έξω στρώση και να "στεγνώσει" για 1-2 εβδομάδες για να φύγει εντελώς οτι υγρασία κράτησε μέσα.

 

Το γενικό πλάνο ήταν το εξής: 

Να το λειάνω, να το περάσω με στεγανωτικό υλικό της sika που είναι τσιμεντοειδούς υφής και περνιέται με ρολό σαν χρώμα και μετά να βάψω (όλο το σπίτι) εξωτερικά είτε με ακρυλικό χρώμα, είτε με ελαστικό. Για το τελευταίο προσανατολίζομαι σε vivecryl ή vivechrom elastic έτσι ωστε να έχω "διπλή" στρώση μόνωσης, η πρώτη απο το sika και η δεύτερη απο το χρώμα.

 

Η ταράτσα είναι περασμένη ήδη με hyperdesmo. Στα υαλότουβλα θα γίνει αυτό που προτείνεται και εσείς.

 

 

Εννοείτε οτι δεν είχα ελπίδες με τριβίδι. Απλά δοκίμασα για να "τεστάρω" την σκληρότητα για να δω αν αξίζει να αγορασω ηλεκτρικό τριβείο για να κάνω την δουλειά.

 

Πρόκειτε για εργασίες μικρής κλίμακας. Ο μόνος λόγος για να χρειαστεί άδεια είναι αν θα χρειαστεί να στηθεί σκαλωσιά (που μάλλον θα χρειαστεί).

Link to comment
Share on other sites

Αν καταφέρεις να το λειάνεις (να αφαιρέσεις υλικό και να το κάνεις λείο) να μας το πεις και εμας και να τραβήξεις και σε video την εργασία.

 

ΥΓ.1 : για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η σύγχυση μεταξύ μικρής κλίμακας και άδειας καθώς και για το καθεστώς εργασίας σε οικοδομές

Link to comment
Share on other sites

Τελικά θα γίνει με διαφορετικό τρόπο. Θα τρίψω μόνο εξωτερικά το κομμάτι που έχει υγρασία για να φύγουν τα υπολοίματά της και θα προσθέσω μόνωση (sikalastic 1k) απο πάνω 2 χέρια και ενδεχομένος ενα ακόμα χέρι για το λειάνω εξωτερικά οσο ακόμα είναι νωπό με ενα πήχη. Απλά ο μάστορας που ήρθε στην αρχή, άλλα μου είπε και άλλα εννοούσε. 

 

Όσο για το Υ.Γ, alfisti1978 έχεις δίκιο. Για έναν ιδιώτη όπως εγώ δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα τα πράγματα οπότε και μπερδευόμαστε. Για εσάς που είναι και το αντικείμενο εργασίας σας, σαφώς είναι σαφή και ευνοήτα όλα αυτά.

 

Μια ερώτηση ακόμα. Το καβαλέτο, θεωρείτε ικρίωμα;

 

Γιατί αν όχι τότε μπορώ και με έγγραφη ενημέρωση με "Έντυπο γνωστοποίη​σης εκτέλεσης εργασιών, άνευ έγκρισης, προς τις Υπηρεσίες Δόμησης".

 

Το υλικό αυτό άλλωστε είναι δυνατό να εφαρμοστεί και με ρολό οπότε πρακτικά για βάψιμο πρόκειτε. Σοβάτισμα ή αφαίρεση σοβά δεν θα γίνει. Το καβαλέτο ουσιαστικά θα μπεί για να είναι προσβάσιμα τα ψηλά σημεία χωρίς να έχουμε αυτό το ανέβα-κατέβα σε κάθετη σκάλα.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει με μάστορες. ...

Ο κάθε «μάστορας» ξέρει τα δικά του και ότι έχει στην φαρέτρα του αυτό λογικά θα σας συμβουλεύει ως πιο καλό.

Αν σου επαρκεί η ματιά του μάστορα επέλεξε ποιον θεωρείς πιο σωστό και κάνε ότι νομίζεις. Ακόμα και να αποξηλώσεις τον σοβά κι ας μη χρειάζεται (λες και με θερμοκρασίες 40 υπό σκιά που έχουμε αυτό το διάστημα χρειάζεται αιώνες και στεγνώσει υγρασία).

 

Για πιο ασφαλή συμπεράσματα θα σου συνιστούσα να πας σε τεχνικό γραφείο στην περιοχή σου, να το δουν από κοντά και να σου συστήσουν τι ειδικότητες μάστορα θες και τι υλικά.

 

oύτε η εξ αποστάσεως ανάλυση, διάγνωση και θεραπεία με φωτογραφία είναι λύση.

Η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο που να μη χρειαστεί αυτοψία.

 

Εκτός κι αν σας επαρκούν γενικής φύσης γνώμες άνευ ευθύνης και εσύ να πληρώνεις συνεργεία και υλικά και μετά πάλι τα ίδια ξανά.

 

----

 

 

Για τις σχετικές άδειες με την πολεοδομία θα σας ενημερώσει τι θα απαιτηθεί στην περίπτωση σας πάλι το τεχνικό γραφείο ή μηχανικός. Αφού του δώσεις και τα εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια που έχεις για να τσεκάρει

Γενική αρχή να μη το ξεχνάς για κάθε οικοδομική εργασία είναι απαιτητή «κάποια» άδεια από ΥΔΟΜ.

Για κάθε εργασία μη στεγασμένου επαγγέλματος θα απαιτηθεί καταβολή ενσήμων στο ΙΚΑ.

Για κάθε βλάβη η ζημία προκληθεί σε τρίτους ή εργατικό ατύχημα αν δεν έχεις τα δυο προηγούμενα θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα όσα μου λές Didonis. Και εγώ στο επάγγελμα μου, τα ίδια θα έλεγα/συνιστούσα. Το έχω δεί και με 2 διαφορετικούς μηχανικούς. Άλλωστε αν προσέξεις το κείμενό μου, δεν ζήτησα ποτέ άποψη για το πως θα γίνει η δουλειά. Αυτό που ζήτησα είναι πως και εαν ήταν εφικτό να λειανθεί ο παραπάνω τοίχος. Την φύση της δουλειάς την ανέφερα για να εξηγήσω τον λόγο που θέλω να λειανθεί ο τοίχος.

 

Εν τέλει κατέληξα στο οτι δεν γίνεται όπως σωστά μου είπαν τα παιδιά απο πάνω και οτι ο μάστορας δεν εξήγησε εξ αρχής με σαφήνεια τι εννοούσε.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν μεγάλα τριβεία σκυροδέματος που θα κάνουν την δουλειά που θες. Αν είναι να βάλεις θερμοπρόσοψη καλύτερα να το καθαιρέσεις όλο ώστε να μην μπλοκάρεις την διαπνοή. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.