Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναίρεση Τακτοποίησης 4014


Listarxos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Μου προέκυψε μια περίπτωση όπου ο πελάτης αγόρασε το 2011 μεζονέτα με τακτοποιημένη ''υπόγεια αποθήκη'' σε κύρια χρήση. Πλέον, λόγω μεγάλου ΕΝΦΙΑ, τεκμηρίων κλπ θέλει να αναιρέσει τη τακτοποίηση, καθώς ούτως η άλλως δε χρησιμοποιεί τον χώρο, για να μπορέσει να μειώσει τα φορολογικά του. Δεν έχω πρόσβαση στο συνάδελφο που έκανε τη τακτοποίηση στον προηγούμενο ιδιοκτήτη και ήθελα να δω αν κανείς σας έχει ανάλογη εμπειρία και πως το διαχειρίστηκε. Με βάση το νόμο δε μπορεί να γίνει αλλαγή στην αρχική του χρήση, αλλά μήπως λόγω αλλαγής ιδιοκτήτη μπορώ να το ξανατακτοποιήσω ως αποθήκη πάλι? Μέσα στις επόμενες μέρες θα περάσω και από το ΤΕΕ, αλλά θα με βοηθούσαν μερικές γνώμες.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως μπορείς να ζητήσεις από την πολεοδομία την επαναφορά της χρήσης που προβλέπονταν από την οικοδομική άδεια. Δεν ξέρω την διαδικασία, θα πρέπει να ρωτήσεις την πολεοδομία. 

 

Γιατί λες οτι δεν μπορεί να γινει επαναφορά στην αρχική χρήση?

Edited by melissa
Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχει και κάτι άλλο αυθαίρετο εκτός από το υπόγειο, ίσως θα μπορούσατε αφού κάνετε τις οποίες μετατροπές πιθανώς χρειάζονται για να πάψει να είναι κυρία η χρήση, να μεταφέρετε τη δήλωση στο νέο νόμο, αφήνοντας τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν και αφαιρώντας τα σχετικά με την αλλαγή χρήσης του υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θεωρώ πως μπορείς να επαναφέρεις την αρχική χρήση.

Δες και εδώ

http://www.michanikos.gr/topic/29300-%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF/

και εδώ

http://www.michanikos.gr/topic/27332-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF/

 

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.