Jump to content

melissa

Core Members
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

melissa last won the day on April 27 2018

melissa had the most liked content!

Community Reputation

266 Πολύ καλή

3 Followers

About melissa

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

5,249 profile views
 1. Άν ο 5ος όροφος μετράει στην δόμηση, πας με το άρθρο 11§6α ή 11§6ε για να μην μετρήσεις την σκάλα του. Άν ο 5ος όροφος είναι σοφίτα που εξυπηρετεί τον 4ο όροφο, άρθρο 11§6ιε, μετράς την σκάλα στο εμβαδόν της σοφίτας και δεν μετράει στην δόμηση αν το σύνολο σκάλα+σοφίτα είναι μικρότερο από το 50% του χώρου που συνδέεται .
 2. Το "Ενιαίο της έκτασης και διατήρηση της αρτιότητας σε εκτάσεις μικτού χαρακτήρα (αγροτικές και δασικές), εντός των οποίων δημιουργούνται τουριστικές εγκαταστάσεις" άρθρο 32 κατά την διαβούλευση το έφαγε η μαρμάγκα...
 3. Η υποθαλάσσια θα ξεκινούσε από το ύψος σιδηροδρομικού σταθμού στην δυτική είσοδο της πόλης και θα κατέληγε λίγο μετά το Μακεδονία στην Μ. Αλεξάνδρου. Λίγο περισσότερο από 1 χιλιόμετρο δηλαδή. Κόστος αποζημίωσης προς τον ανάδοχο 100 εκατομμύρια αν θυμάμαι καλά... μεγάλο φιάσκο. Η υποθαλάσσια για να λειτουργήσει προς όφελος της πόλης θα πρέπει να συνδέει το Δέλτα Αξιού με την Ν. Μηχανιώνα, γιατί αυτή είναι η πόλη σήμερα. Το τελεφερίκ το έφαγε η χρηματοδότηση. Νο μάνι νο χάνι, χάνι
 4. Η "επέκταση" είναι ένα έργο που χρειάζεται πολύ χρόνο. Νομίζω δεν έχουν ορίσει ακόμα τι θέλουν για γίνει διαγωνισμός... Το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι τα τραπεζοκαθίσματα στα μαγαζιά εστίασης βιτρίνα της πόλης. όσο για την οριοθέτηση ποδηλατόδρομων, αρκεί η ανακλαστική μπογιά για αστικό οδικό δίκτυο, αλλά αν είσαι στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο τοιχίο από μπετόν. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ ότι τα πλαστικά που περιγράφεις είναι επικίνδυνα.
 5. Θέλω πολύ να δω πως θα αντιμετωπίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης την Λεωφόρο Νίκης. Αν την πεζοδρομήσει το έμφραγμα είναι δεδομένο.
 6. @dimitris GM όλα αυτά τα προβλήματα έπρεπε να εντοπιστούν από τον ελεγκτή και τον μελετητή πριν την έκδοση της άδειας. μετά την έκδοση, όλα αυτά που αναφέρεις είναι λόγοι ανάκλησης. όσο η άδεια δεν ανακαλείται, τα πάντα είναι καλώς καμωμένα 😇
 7. Δεν θα βάλουμε το κτήριο "με άδεια". Θα βάλουμε "χωρίς" και θα υπολογίσουμε τα επιπλέον τετραγωνικά με τους βαρύτερους συντελεστές. Θα λάβουμε υπ' όψιν την άδεια ως απόδειξη για τα νομίμως υφιστάμενα. Ο ιδιοκτήτης αν δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με μια μελλοντική ανάκληση της άδειας, ενημερώνεται από εμάς (99% γνωρίζει ήδη ότι έχει μια επικίνδυνη άδεια), και αυτοκαταγγέλλεται στην πολεοδομία και ζητά ακύρωση. Τότε μόνο μπορώ να θεωρήσω όλη την κατασκευή αυθαίρετη
 8. @ΚΑΝΑ Ελέγχουμε το κτίσμα ως προς τα προβλεπόμενα από την οικοδομική άδεια που είναι σε ισχύ. 'Ο, τι κατασκευάστηκε χωρίς να καλύπτεται από αυτή είναι αυθαίρετο. Το παράρτημα αποτελεί τμήμα του νόμου. Δεν είναι ερμηνευτική της ΔΑΟΚΑ για να την πολεμήσω/αγνοήσω/αφορίσω.
 9. Η ουσιαστική αντιμετώπιση είναι συγκεκριμένη: Καταγγελία της οικοδομικής άδειας στην πολεοδομία. Το να ανακαλούμε άδειες αυτοβούλως ενέχει νομικούς κινδύνους.
 10. Συμφωνώ, Θεωρεί ότι δεν έχει οικοδομική άδεια για τον υπολογισμό του προστίμου, αλλά ως αυθαίρετα θα υπολογίσει μόνο όσα κατασκευάστηκαν εκτός Ο.Α., και θεωρεί νομίμως υφιστάμενες τις κατασκευές που προβλέπονταν από την Ο.Α. Από τον σχολιασμό του ερωτήματος κατάλαβα ότι πρέπει να θεωρηθούν όλες οι κατασκευές αυθαίρετες και με αυτό διαφώνησα. Σόρρυ αν κατάλαβα λάθος.
 11. Έχουμε μια Ο.Α. η οποία ελέγχθηκε και εκδόθηκε και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας πέρασαν από το κόσκινο του ελεγκτή της τοπογραφικής μελέτης και δεν έγινε λόγος για ψευδές εμβαδόν στο τοπογραφικό με συνέπεια να μην εκδοθεί η άδεια. Η άδεια εκδόθηκε και ισχύει μέχρι κάποιος να κινήσει τις διαδικασίες για ακύρωση. Σήμερα μετράει η @dimitra theodor και ανακαλύπτει ότι η άδεια κακώς εκδόθηκε. Η πρώτη επιλογή της είναι να καταγγείλει στην Υ.Δ. την Ο.Α. και να προχωρήσει σε τακτοποίηση όλων των κατασκευών στο γήπεδο. Η δεύτερη επιλογή είναι να μην καταγγείλει την Ο.Α., να δεχτεί ως νόμιμες τις κατασκευές που προβλέπονται από αυτή, και να προχωρήσει σε τακτοποίηση των κατασκευών καθ΄ υπέρβαση της Ο.Α.. Κατά την άποψή μου, η μηχανικός δεν έχει δικαίωμα να θεωρήσει μια διοικητική πράξη ως μηδέποτε εκδοθείσα. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνον η υπηρεσία δόμησης όταν προχωρήσει στην ακύρωσή της. Όσο η Ο.Α. δεν ακυρώνεται, η μηχανικός υποχρεούται να την λαμβάνει υπόψη της. Και με την ευκαιρία, προβλέπεται από την νομοθεσία υποχρέωση μηχανικού να προχωράει σε καταγγελία όταν αντιμετωπίζει τέτοιες περιπτώσεις;
 12. Οι Ε89/1983 (Εγκ-41369/8489/89/83) και Ε90/1983 ( Εγκ-41370/8490/90/83) είναι δύο από τις πολλές ερμηνευτικές εγκυκλίους για τον 1337/83 - διαχρονικό το πρόβλημα κατανόησης του γραπτού λόγου στον Έλληνα Αυτό που έχεις είναι μια άδεια συνέχισης εργασιών αυθαιρέτου αν το ακίνητο ήταν ημιτελές, ή μια αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης αν το ακίνητο ήταν ένα αποπερατωμένο κτήριο προ του 55, σύννομο έστω εν μέρει, με τα προ του 55 δεδομένα ή του ΄83. Πιθανόν να βρεις στο αρχείο της πολεοδομίας και τα υπόλοιπα σχέδια για να τα συγκρίνεις με την σημερινή κατάσταση και να κρίνεις αν μπορείς να δώσεις την βεβαίωση.
 13. πιθανολογείται ότι η πρόταση "Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν " μεταφράζεται σε "Σκοπός Επιτροπής Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων".... σκοπός της, υποθέτω πως είναι, η "ελαχιστοποίηση διασποράς των παθολόγων στα νοσοκομεία", όπως μας πληροφορεί στην πρώτη επιλογή... είναι επικό φάουλ. όσο τρολάρισμα και να φάει το ΚΕΚ που έκανε αυτή τη δουλειά θα είναι απλά λίγο.
 14. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Δεν μοιράζουμε τους κωδικούς taxis δεξιά κι αριστερά. Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό. Κι αν δώσουμε τον κωδικό στον μηχανικό μας για να γίνει η δουλειά εύκολα, ΑΜΕΣΩΣ αλλάζουμε κωδικό πρόσβασης. Ο λογιστής δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει απατεωνιά με τους κωδικούς μας γιατί είναι δηλωμένος διαχειριστής του. Απατεώνες λογιστές, σαφώς υπάρχουν. Γι αυτό, προσοχή στην επιλογή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.