Jump to content

melissa

Core Members
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

melissa last won the day on April 27 2018

melissa had the most liked content!

Community Reputation

254 Πολύ καλή

3 Followers

About melissa

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

4,912 profile views
 1. αψιδότυπος=ξυλότυπος αψίδας αφαψίδωση=απομάκρυνση του αψιδότυπου - ξεκαλούπωμα ωραιότατη λέξη είναι η αφαψίδωση και μπράβο μου που την έμαθα! ορίστε κι ένα τεχνικό κείμενο που χρησιμοποιεί την λέξη αφαψίδωση. στην §4.2. είναι πραγματικά στολίδια αυτά τα γεφύρια κι ελπίζω η πολιτεία να δείξει σύντομα την προσοχή της και στα υπόλοιπα που κινδυνεύουν.
 2. και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα ασκεί μικροπολιτική και δεν είναι ικανή να διαχειριστεί την οικονομική ανάπτυξη της περιοχή της.
 3. Ανοιχτό κλιμακοστάσιο δεν μετράει στην δόμηση και τον όγκο, μετράει στην κάλυψη. πληροφορίες θα βρείς στα άρθρα 11, 12 και 13 του ΝΟΚ. Το ύψος του στηθαίου σε βατά δώματα είναι 1,00 μ. ελάχιστο 1,20 μ. μέγιστο. πληροφορίες σχετικά με τα στηθαία θα βρεις στο άρθρο 15 του κτηριοδομικού. Στην εκτός σχεδίου περιοχή, πάνω από τα 4,00 μ. μονώροφης κατοικίας μπορείς να βάλεις στέγη 1,20 μ. και πάνω από το 4,00+1,20=5,20 μ. μπορείς να έχεις καμινάδα και στηθαίο 0,30 μ. στην περίπτωση που έχεις φωταγωγό. πληροφορίες στο ΠΔ 24/5/85 άρθρο 6
 4. Επαναλαμβάνω, "όταν υπογράψατε την σύμβαση..." Συντάξτε το χρονοδιάγραμμα εργασίας. Κι αν όντως δεν βγαίνουν οι μέρες, συζητήστε το με τον φορέα. Καλή επιτυχία
 5. Όταν υπογράψατε την σύμβαση ήταν γνωστοί οι παράγοντες : α. Το κτήριο είναι σε λειτουργία και υπάρχουν νήπια. β. Οι εργασίες θα γίνουν σε ώρες που δεν λειτουργεί γ. ο χρόνος παράδοσης είναι σε δύο μήνες από την υπογραφή. Με αυτά τα δεδομένα δώσατε προσφορά και πήρατε το έργο. Η λογική αντιμετώπιση είναι οι εργασίες να γίνουν σε ώρες που θα λείπουν τα παιδιά. Άρα περίοδος Χριστουγέννων, απογεύματα και Σ/Κ ίσως και κάποιες Παρασκευές και Δευτέρες στις προγραμματισμένες εκδρομές (τις ζητάς εσύ έγκαιρα για να σου αδειάσουν τον χώρο). Χρειάζεσαι ένα καλό χρονοδιάγραμμα και καλή συνεργασία με τον/ην Διευθυντή/τρια. Φυσικά και δεν μπορεί να σας υποχρεώσει η υπηρεσία να κάνετε τίποτα με το ζόρι. Μπορεί όμως να ακυρώσει την σύμβαση και να ζητήσει τις ρήτρες, αν προβλέπεται, με την εξάντληση του διμήνου.
 6. Ίσως να παίζουμε με τις λέξεις τώρα, αλλά αν είναι να λυθεί το θέμα της ερμηνείας, ας παίξουμε. Κατά την δική μου γνώση, πολυγωνική κάτοψη είναι οποιαδήποτε κάτοψη έχει περισσότερες από τέσσερις γωνίες. Η αλλαγή κατεύθυνσης της τεθλασμένης γραμμής που ορίζει την πολυγωνική κάτοψή μου, οριοθετεί και το επίπεδο που εξετάζω. Δεν έχει σημασία αν η γωνία που δημιουργείται από την αλλαγή κατεύθυνσης είναι >, < ή = 90°. Σημασία έχει η αλλαγή κατεύθυνσης της τεθλασμένης.
 7. Είσαι βέβαιος/η? Το σχήμα στις τεχνικές οδηγίες με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 20% θα μετρήσει για το επίπεδο που βρίσκεται το έρκερ.
 8. Διάβασε τις τεχνικές οδηγίες άρθρο 11§ 6ιβ για τα ειδικά κτίρια. Ένας υπόγειος όροφος για βοηθητικές χρήσεις είναι εκτός συντελεστή δόμησης.
 9. ελπίζω να μην ψαρώσουν από τους δημάρχους όσοι έχουν ρυθμισμένα στον Ν3843/10. Αυτοί συνέχίζουν να μην πληρώνουν στους δήμους τίποτα.
 10. πρόσεξε:" για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από την ιδιωτική σύμβαση. " Αυτή η ιδιωτική σύμβαση είναι που δίνει και το έννομο συμφέρον. Η υπεύθυνη δήλωση, δεν είναι ιδιωτική σύμβαση. Αν ενοικιάσεις το μαγαζί του διπλανού οικοπέδου, ναι, το ενοικιαστήριο σου δίνει το δικαίωμα για έκδοση άδειας. (Παρεμπιπτόντως, πρέπει να αναφέρεται στο ενοικιαστήριο ότι επιτρέπεται στον ενοικιαστή η έκδοση άδειας.)
 11. Ο νόμος προβλέπει για την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας η αίτηση να είναι " του ιδιοκτήτη ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα" . Δεν έχει να ερμηνεύσει κάτι ο μηχανικός. Δεν προκύπτει ούτε ιδιοκτησία ούτε νόμιμο δικαίωμα με μια υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης. Ελπίζω δηλαδή....
 12. Νομίζω δεν θα μπορέσει να βγάλει άδεια για εργασίες σε οικόπεδο που δεν του ανήκει. Άρα μιλάμε για εκτέλεση αυθαίρετων εργασιών. Αν θέλει κάποιος να θερμομονώσει κτίριο που εφάπτεται με όριο εφαρμόζει εσωτερική θερμομόνωση και λήγει το θέμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ιδιοκτησίες αλλάζουν χέρια και οι νόμοι αλλάζουν ανάλογα με τα κέφια του καφετζή της βουλής. Σε μια τόσο ρευστή κατάσταση λοιπόν, καλό είναι να μην δημιουργούμε γκρίζες ζώνες στις ιδιοκτησίες.
 13. για να καταλάβω, στην αστική ευθύνη, ασφαλίζει μόνο όσους μηχανικούς και εταιρίες αναλαμβάνουν δημόσια έργα;
 14. Άρθρ 105 "Ειδικά για τις αλλαγές χρήσης διευκρινίζεται κατ΄εξαίρεση των ανωτέρω ότι δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του τέλους του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 (Α΄ 62), καθώς και των τελών του ν. 25/1975 (Α΄ 74) και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989, δηλαδή, τυχόν διαφορές που θα προέκυπταν στο ύψος των τελών λόγω της αλλαγής χρήσης δεν εφαρμόζονται και τα τέλη ακόμα και μετά τις 08.08.2013 και έως την καταληκτική ημερομηνία διατήρησης της αυθαίρετης χρήσης, παραμένουν ως είχαν ή ως όφειλαν να είχαν υπολογιστεί βάσει της αρχικής νόμιμης χρήσης. Στην ανωτέρω εξαίρεση εμπίπτουν: α) όλες οι περιπτώσεις τακτοποιήσεων και ρυθμίσεων των νόμων 3775/09 και 3843/10, σύμφωνα με τους οποίους ορίζονταν ως «αλλαγή χρήσης» η μετατροπή χώρων βοηθητικής χρήσης σε κύρια (π.χ κλείσιμο ημιυπαίθριου χώρου, μετατροπή υπογείου χώρου με βοηθητικές χρήσεις σε χώρο κύριας χρήσης), β) οι περιπτώσεις διατήρησης των ν.4014/11, 4178/13 και 4495/17, για τις οποίες εφαρμόζεται συντελεστής αλλαγής χρήσης, δηλαδή εγκατάσταση αυθαίρετης κύριας χρήσης στη θέση της νόμιμης κύριας χρήσης της οικοδομικής άδειας (π.χ αλλαγή χρήσης κτιρίου με άδεια κατοικίας σε κτίριο γραφείων)." Θέλω να το διαβάσουν οι δήμαρχοι αυτό... Αρθρ 87 "Στις περιπτώσεις που για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών υποβάλλεται φορολογικό έγγραφο Ε9, μαζί με το ηλεκτρονικό έγγραφο θα πρέπει να συνυποβάλλεται και βεβαίωση της αρμοδιας φορολογικής αρχής απο την οποία θα προκύπτει ο χρόνος υποβολής του και οι τυχόν τροποποιήσεις του στο σύστημα." Δηλαδή, σε περίπτωση που η μεταβολή έγινε μέτα το 2011 ξερωγώ, τι θα σημαίνει αυτό για την δήλωση? δεν μας λέει τι εξασφαλίζεται από αυτή την βεβαίωση της φορολογικής αρχής... Ότιναναι
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.