Μετάβαση στο περιεχόμενο

melissa

Core Members
 • Περιεχόμενα

  461
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  6

melissa last won the day on Απρίλιος 27 2018

melissa had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

239 Πολύ καλή

2 Ακόλουθοι

Σχετικά melissa

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.097 profile views
 1. To 11§6α υπάρχει στα "Δεν προσμετρώνται" του 13§2β γιατί αναφέρεται και στους εξώστες που δεν μετράνε στον όγκο. Οι ανοιχτοί ημιυπαίθριοι, σαφώς και μετράνε στον όγκο. Το ξεκαθαρίζει στο 13§2α
 2. Και συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε εγκύκλιο για τα αυτονόητα... για μια ανάγνωση του νόμου εγκύκλιο. Τραγικό.
 3. Δηλαδή το ΚΑΣ στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018 είπε "ΝΑΙ" και τον Μάρτιο του 2019 είπε "ΟΧΙ" για το ίδιο θέμα!; Τί ν αυτοί ρε!
 4. Αμφιβάλλετε για την ορθότητα της 'άποψης του εργολάβου, αλλά είναι αυτός στον οποίο αναθέσατε την κατασκευή του σπιτιού σας. Σκεφτείτε λιγάκι και βρείτε τι πήγε στραβά με τα πρέκια σας. Συμβουλή: Ακολουθήστε την συμβουλή του Didonis.
 5. "Εισάγεται ρύθμιση για την υπαγωγή στις διατάξεις του ν.4495/2017 για αυθαίρετα που βρίσκονται μεταξύ της οριογραμμής και της οικοδομικής γραμμής." καταλαβαίνει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής; Απ όσο ξέρω, αν το αυθαίρετο δεν είναι μέσα στο ρέμα, δηλαδή μεταξύ των οριογραμμών του, υπάγεται στις διατάξεις του νόμου.
 6. Η πέργκολα εντός ιδεατού στερεού σύμφωνα με την απόφαση 63234/12 άρθρο 19§2στ (τεχνικές οδηγίες ΝΟΚ) Μην αμφισβητείτε τον Didonis
 7. Η λέξη "κατοικία" έχει σβηστεί από το άρθρο 11§6δ με το άρθρο 20§11 του Ν.4258/14 φεκ 94/Α/14-4-2014. Οι προυποθέσεις για να μην μετρήσει το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο στον Σ.Δ. δεν εξαρτώνται από την χρήση του κτιρίου.
 8. Όταν ο υπάλληλος κάνει αγγαρεία...: «Για ακίνητα όπως ο Λευκός Πύργος η μόνη πληροφορία που υπήρχε στο εθνικό κτηματολόγιο ήταν ότι πρόκειται για μια ακάλυπτη έκταση κυριότητας του ελληνικού δημοσίου» Άραγε, θα αναζητηθούν ευθύνες για τις λανθασμένες δηλώσεις;
 9. δες και στην Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης που είναι ο φορέας αδειοδότησης μήπως βοηθηθείς.
 10. Πιθανόν να μην υπήρχε πρόβλημα αν ο χώρος λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο πριν το '73. Τα ΚΕΚ (σήμερα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2) αδειοδοτούνται με προυποθέσεις εκπαιδευτηρίων σύμφωνα με τις διατάξεις του κτηριοδομικού. Άρα, λοξές βαθμίδες μόνο αν έχεις λιγότερα από 20 άτομα στο κλιμακοστάσιο. Έχεις και ΑΜΕΑ. Προσοχή. Ο Νόμος που σ ενδιαφέρει είναι το μεσοπρόθεσμο του 2012. Ν4093/12 Το θεσμικό πλαίσιο θα το βρεις στην σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ Εγώ θα τηλεφωνούσα στο τμήμα αδειοδότησης δομών για ενημέρωση.
 11. φαντάζομαι ότι αντί της κάτοψης μπορείς να ανεβάσεις στο σύστημα την βεβαίωση απώλειας που πήρες από την πολεοδομία.
 12. Υπαρχει και απόφαση του συνηγορου του πολίτη σχετικά με το θέμα. https://www.synigoros.gr/resources/eggrafo-stp-pros-ton-dhmo-ampelokhpwn---menemenhs.pdf
 13. Υποψιν και το ΠΔ 30/6/91 ΦΕΚ-474/Δ/23-7-91 όπου για Κρήτη-Ρόδο-Χαλκιδική-Κέρκυρα στα εκτός σχεδίου οικισμών προ του 23 και κάτω των 2000 κάτοικων στα παραλιακά γήπεδα που προορίζονται για τουριστικές εγκαταστάσεις που είναι μεγαλύτερα των 50 στρεμμάτων η γραμμή δόμησης μπορεί να περπατήσει ως την γραμμή παραλίας.
 14. arisarg, στην περίπτωση του οικοπέδου σου δεν τίθεται θέμα αποστάσεων δ ή Δ από την τοποθέτηση του κτιρίου γιατί τα 9,00 μέτρα τα εξασφαλίζεις τουλάχιστον στην μία πλευρά χωρίς να θιχτεί ο υποχρεωτικός ακάλυπτος. Δεν χρειάζεσαι εναλλακτικές ερμηνείες στην νομοθεσία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να πέσεις σε εναλλακτικό ελεγκτή και όχι σε ορθόδοξο . Στην περίπτωση του εναλλακτικού ελεγκτή λοιπόν, με όποιο γεωμετρικό σχήμα κι αν αντιμετωπίσεις την υπόθεση, θα γίνει η δουλειά σου Στην περίπτωση του ορθόδοξου ελεγκτή όμως, έχε και μια εναλλακτική πρόταση για τον πελάτη σου
 15. Στην Εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/38033/2823/19-6-2015 "[......]Διευκρινίζεται ότι η διάταξη αναφέρεται στην περίπτωση που δεν εξασφαλίζεται τουλάχιστον μία διάσταση 9 μέτρων στο οικοδομήσιμο τμήμα ενός οικοπέδου, όπως αυτό προκύπτει με την εφαρμογή των θεσμικών γραμμών, των υποχρεωτικών αποστάσεων και του υποχρεωτικού ακαλύπτου, δηλαδή δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που τα 9,00 μέτρα εξασφαλίζονται κατά άλλη πλευρά του οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου." Σύμφωνα με τα παραπάνω, έχεις υποχρέωση δΧδ στην πίσω γωνία του οικοπέδου σου αφού στην πλευρά ΒΓ έχεις μήκος μεγαλύτερο από 9,00.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.