Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποστολή και λήψη fax χωρίς να χρειάζεται χαρτί, μέσω υπολογιστή


aris2

Recommended Posts

:confused:

Κανένας νέος συνάδελφος.

 

Παιδιά θέλω να στέλνω και να λαμβάνω fax μέσω υπολογιστή, χωρίς να χρησιμοποιώ χαρτί (οικονομία-οικολογία). Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να το κάνω μόνο όταν είναι ανοιχτός (τροφοδοσία ισχύος) ο υπολογιστής μέσω του προγράμματος WinFax και ενός faxmodem εξωτερικού το οποίο έχει μόνο ένα καλώδιο usb σύνδεσης με τον υπολογιστή (τροφοδοσία και δεδομένα). Το modem, όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής, δεν είναι ενεργό. Το modem είναι συνδεδεμένο στο ένα κανάλι γραμμής ISDN με ADSL και μοιράζεται αυτό το κανάλι με φωνή.

Όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής δεν μπορώ να λάβω fax. Το ίδιο ισχύει και όταν είναι κλειστό το winfax, αλλά ανοιχτός ο υπολογιστής (έχω σύνδεση αλλά δεν λαμβάνω το κείμενο-fax). Έχω κοιτάξει όλες τις ρυθμίσεις στο winfax, στο BIOS, στο modem και δεν έχω καταφέρει τίποτα. Το modem είναι U.S.Robotics 56k faxmodem USB (pn:usr815633, model:5633). Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

 

Υποσημείωση: Πριν από την χρήση του faxmodem χρησιμοποιούσα ένα πολυμηχάνημα, το οποίο μπορούσε να λειτουργεί και ως αυτόνομο fax και λειτουργούσε όλο το σύστημα χωρίς πρόβλημα. Το πολυμηχάνημα το έχω ακόμη και το λειτουργώ ως εκτυπωτή, σαρωτή, φωτοτυπικό όταν χρειάζεται χαρτί.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή-ληψη γίνεται μεσω του winfax αρα λιγικά όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής δεν θα μπορέι να λειτουργεί.

Όταν το λειτουργούσα εγώ με απλή γραμμη αργής σύνδεσης θυμάμαι ότι όταν μου έστελναν φαξ (έπρεπε να μην είμαι στο ιντερνετ για να λειτουργεί ως φαξ λόγο της απλής σύνδεσης) το winfax ανοιγε από μόνο του χωρίς να του έχω κανει ιδιαίτερη ιδιαίτερη ρύθμιση.

Σήμερα δεν έχώ καν συσκευη fax-modem τον υπολογιστη το έχω αναθέσει αυτό σε ξεχώριστη τηλεφωνικη συσκευη λόγω τον προβλήματων που αναφέρεις

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μπορείς θεωρητικά να καταφέρεις να δέχεσαι φαξ με τον υπολογιστή κλειστό χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη μεθοδολογία:

1) Πρέπει να έχεις modem με εξωτερική τροφοδοσία ώστε να είναι συνεχώς σε λειτουργία

2) Ρυθμίζεις στο bios το Power on ring να είναι στο ΟΝ

Έτσι όταν δέχεσαι κλήσεις το modem ενεργοποιεί τον υπολογιστή.

3) Ρυθμίζεις το winfax να λειτουργεί με την εκκίνηση του υπολογιστή

 

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ο χρόνος εκκίνησης του υπολογιστή. Πιθανώς να είναι μεγαλύτερος από τον μέγιστο αριθμό κτύπων της τηλεφωνικής γραμμής. Βέβαια αυτό μπορείς να το υπερκεράσεις χρησιμοποιώντας την αδρανοποίηση αντί για το απλό σβήσιμο του υπολογιστή στα windows όμως έτσι δημιουργούνται άλλα προβλήματα (όπως κατακερματισμός της ram).

Πειραματίσου και καλή επιτυχία. :)

Link to comment
Share on other sites

χεχεχε τι μου θύμισες τώρα cna. Όταν δούλευα σε άλλο γραφείο για μέρες ψάχναμε με ένα συνάδελφο να δούμε πως γίνεται και κάθε πρωί ο υπολογιστής ήταν ανοιχτός. Μέχρι που μας λέγανε "καλά ρε γιατί δεν κλείνετε το pc σας". Τελικά μετά από αρκετές μέρες διαπιστώσαμε ότι άνοιγε ακριβώς όπως το λες. Με το χτύπημα του τηλεφώνου μέσω modem.

 

Τι εννοείς ότι όταν ο υπολογιστής είναι σε αδρανοποίηση υπάρχει κατακερματισμός της RAM ?!

Link to comment
Share on other sites

Αδρανοποίηση είναι η κατάσταση κατά την οποία αντιγράφονται τα δεδομένα της RAM στον σκληρό δίσκο ως έχουν. Στην RAM όμως εγγράφονται και δεκάδες dll's τα οποία υποτίθεται ότι τα windows τα διαγράφουν όταν πια δεν χρειάζονται. Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή η διαγραφή δεν γίνεται άμεσα (μόλις δηλαδή κλείσεις κάποιο πρόγραμμα) αλλά διατηρούνται για κάποιο χρονικό διάστημα μήπως και ανοίξεις πάλι το ίδιο πρόγραμμα και για ταχύτερη εκκίνηση του προγράμματος αυτού. Όταν όμως κάνεις αδρανοποίηση, όπως προείπα, αντιγράφεις όλα τα δεδομένα της RAM τα οποία επανεγγράφονται σε αυτήν με την εκκίνηση του υπολογιστή. Έτσι επανεγγράφονται και dll's από προγράμματα που δεν ήταν ενεργά και μάλιστα δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το πότε αντιλαμβάνονται τα windows την κατάσταση αυτή. Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζεις την RAM με άχρηστα dll's. Πέραν αυτού σκέψου και το πώς είναι η εγγραφές στη RAM την δεδομένη στιγμή αλλά και το πώς γίνεται η αναζήτηση των εγγραφών της. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο μικρό έστω πρόβλημα όταν έχουν εγγραφές το πρώτο και το τρίτο chip της RAM ενώ το δεύτερο είναι κενό;

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι είναι οικολογικό. Θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτός ο υπολογιστής σου και αυτό συνεπάγεται έκκληση co2 στην ατμόσφαιρα από την παραγωγή ηλεκτρισμού. Αν δεν λαμβάνεις πολλά φαξ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς το χαρτί και από τις δύο μεριές και μετά ανακύκλωση!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Θα ηταν ευκολια το φαξ μεσω υπολογιστη αν ηταν τα προγραμματα ποιο προχωρημενα..Τωρα σου κανουν τη ζωη ποιο δυσκολη και οχι ποιο ευκολη....Μαλλον παει ια καταργηση το φαξ...Δε νομιζω οτι πρεπει να εχεις συνεχεια τον υπολογιστη ανοικτο...Φαξ θα παρεις το πρωι αντε και το απογευμα...Δε θα σου στειλει κανεις μεσα στα μαυρα μεσανυχτα..Εγω ειμαι της αποψης να καταργηθει εντελως το φαξ...Παντα εκνευριζομαι οταν πρεπει να στειλω ή να λαβω...ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ e-mail....ξυπνατε....

Link to comment
Share on other sites

Μα όπως περιέγραψα πιό πριν δεν είναι ανάγκη να είναι συνέχεια ανοικτός ο υπολογιστής παρά μόνο το modem (κατανάλωση όσο ένας λαμπτήρας φθορισμού σε κατάσταση αδράνειας). Όταν ο υπολογιστής είναι σε αδρανοποίηση είναι ουσιαστικά κλειστός. Ούτε το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού δεν δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.