Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33 Nαι έχεις δίκιο. Τα γράφω λίγο πιο απλά και βάζω και ένα σκαρίφημα.

Έχω ένα ισόγειο κατάστημα που δεν έχει κάποια υπέρβαση ως προς το εμβαδόν και τις διαστάσεις του.
Εισέρχεται όμως εντός της δημοτικής οδού σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 5%.

Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η περίπτωση γιε της κατηγορίας 3, καταλαβαίνω πως δεν μπορεί να τακτοποιηθεί.
Αν όμως είχε γίνει μεγαλύτερο, θα μπορούσε να τακτοποιήσει την κατάληψη του τμήματος προς τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο.

Δηλαδή ο νόμος δίνει δικαίωμα τακτοποίησης στην περίπτωση που είχες κάνει μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Το αντιλαμβάνομαι σωστά;

michanikos.thumb.png.5cb83c9d27364e43f6fd6dbaeaab1f95.png

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, η μη κατασκευή παραθύρου προς τον φωταγωγό μπορεί να πάει στην κατηγορία 3 ή πρέπει να

πάει με αναλυτικό;

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα. Θα μπορούσε να υπαχθεί και ως παραβίαση διατάξεων κτιριοδομικού κανονισμού (π.χ για φωτισμό αερισμό χώρου). Το θέμα είναι γιατί δεν κατασκευάστηκε το παράθυρο προς τον φωταγωγό κάτι που είναι πολύ χρήσιμο; Μήπως έχεις και πιο σύνθετη περίπτωση, όπως για παράδειγμα κατασκευή φωταγωγού σε άλλη -από την προβλεπόμενη-θέση και κατάληψη του προβλεπόμενου-από τη σύσταση-φωταγωγού από το διαμέρισμα;

Δημοσιεύτηκε

Είναι φωταγωγός στη σωστή θέση, εντός του λουτρού(στην γωνία), με δύο πλευρές εντός του λουτρού όπου σε κάθε πλευρά υπήρχε στην κάτοψη αδείας από ένα παράθυρο. Στην πραγματικότητα παρέμεινε το ένα παράθυρο και καταργήθηκε το άλλο. Οι άλλες παραβάσεις που έχω στο διαμέρισμα είναι όλες κατηγορίας 3 και αναρωτιόμουν αν μπορώ να εντάξω και τη μη υλοποίηση του παραπάνω παραθύρου εκεί ώστε να αποφύγω την extra λοιπή παράβαση.

Δημοσιεύτηκε

Ακόμη καλύτερα τότε. Κατά τη γνώμη μου μπορείς ως παράβαση κτιριοδομικού (συμπεριλαμβάνεται η περίπτωση στις αυθαιρεσίες κατηγορίας 3).

  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα. Διαβάζω για τους εξώστες και προσπαθώ να καταλάβω αν μπορώ να τακτοποίησω με κάποιο τρόπο έναν εξώστη.

Αφορά διαμέρισμα με ΟΑ του 1997, είναι εξώστης που δεν φαινόταν καν στην άδεια, πάνω από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου χωρίς να παράβιαζει δ. Το πρόβλημα είναι πως είναι 6τμ, >20% των υλοποιημένων της συγκεκριμένης ΟΙ (ήτοι 4.5τμ). Καταλαβαίνω ότι δεν τακτοποιείται αλλά μιλάμε για 1.5τμ διαφορά.

Η ίδια παράβαση υπάρχει σε όλους τους ορόφους. 

Παράλληλα περνάω στη δήλωση και ημιυπαίθριους που έκλεισαν και είχαν τακτοποιηθεί με τον 3843/10.

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα. Δεν μπορείς να υπάγεις τον εξώστη στην κατηγορία 3. Θα τον υπάγεις με μια λοιπή παράβαση άρθρου 100 στην κατηγορία 4. Το αν παραβιάζει η όχι την Δ, δεν σε απασχολεί. Το πρόβλημα που συνήθως έχουμε με τους αυθαίρετους εξώστες είναι όταν βρίσκονται πάνω από δρόμο.

  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τακτοποίηση αυθαίρετου οικίσκου γεώτρησης (σύμφωνα με ιδιοκτήτη κατασκευή 1999) εντός αγροτεμαχίου χωρίς άλλα κτίσματα σε εκτός σχεδίου περιοχή και χωρίς οικοδομική άδεια. Τι επιλέγω στο πεδίο οικοδομική άδεια?

Σύμφωνα με Ν.4495/17, Κατ. 3, γη) οικίσκοι που καλύπτουν αντλητικές εγκαταστάσεις, εφόσον έχουν τις συγκεκριμένες διαστάσεις που ορίζει το π.δ. της 24ης.5.1985 (Δ270). Για την εν λόγω περίπτωση δεν απαιτείται καταβολή παραβόλο.

Στο πδ της 24ης.5.1985 άρθρο 3, αναφέρει περιορισμό ως προς το ύψος και την απόσταση από τα όρια του γηπέδου και ότι πρέπει να έχουν τις απολύτως απαραίτητες για το σκοπό αυτό διαστάσεις. Λαμβάνω υπόψη και εγκύκλιο 18/11/1986?

Επιλέγω τύπος αυθαιρεσίας ανλιοστάσια σε συνσυασμό με κατ. 3?

Ευχαριστώ

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους, 

θα ήθελα μια διευκρίνιση για τους εξώστες. έχω μία περίπτωση επέκτασης εξώστη με μεγαλύτερο μήκος 70% του αρχικά προβλεπόμενου. Η επέκταση είναι πανομοιότυπη σε όλους τους ορόφους, ο εξώστης βλέπει στον ακάλυπτο του οικοπέδου, σε κτίριο με ΟΑ του 2000. την επέκταση αυτή μπορώ να την τακτοποιήσω ως λοιπή παράβαση; Ή' εναλλακτικά, μήπως πρέπει να το θεωρήσω υπέρβαση κάλυψης; 

επίσης, αντίστοιχα, και ο μπροστά εξώστης έχει επεκταθεί σε ποσοστό 17% του προβλεπόμενου στην ΟΑ. εκεί θα το πάω Κατηγορία 3, όπου σύμφωνα με τις ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ Πελοποννήσου, δε μπορώ να το "ομαδοποιήσω" με τις λοιπές. σωστά; 

Σας ευχαριστώ. 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

@mariaTTASS Καλησπέρα. Για τον εξώστη άνωθεν ακαλύπτου, θα τον εντάξεις στην κατηγορία 4 με αναλυτικό, καθώς έχεις υπερβεί το κριτήριο του 20% για να ενταχθεί στην κατηγορία 3.  Δεν θα εισάγεις καμία άλλη παράβαση για τον εξώστη και βεβαίως όχι Υ.Κ (δεν έχει σχέση η υπαγωγή αυθαιρέτων με κριτήρια έκδοσης Ο.Α).

Αναφορικά με τον άλλο εξώστη (τον ονομάζεις "μπροστά εξώστη") υποθέτω ότι εννοείς εξώστη άνωθεν δρόμο. Στην περίπτωση αυτή υποχρεωτικά ο εξώστης θα υπαχθεί (ξεχωριστά) στην κατηγορία 3, καθώς είναι η μόνη που δίνει την παρέκκλιση να ενταχθεί αυθαίρετη κατασκευή άνωθεν Κ.Χ πόλεως, εφόσον φυσικά πληροί το κριτήριο του 20%.

Συνοπτικά λοιπόν, θα έχεις μια Λ.Π του άρθρου 100 και 1 παράβαση της κατηγορίας 3.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.