Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Παύλο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όχι δεν ξεπερνάει το κρασπεδόρειθρο ευτυχώς και τηρεί τα 3 μέτρα ύψους. Παρ' όλα αυτά και δύο άλλοι εξώστες του διαμερίσματος εμφανίζουν κάποιες αποκλίσεις οι οποίες δεν αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Θα μπορούσα για αυτούς να χρησιμοποιήσω αναλυτικό έτσι ώστε η κατηγορία 3 να αφορά μόνο τον εικονιζόμενο?

Link to comment
Share on other sites

Η απαίτηση για τα 3 μ ύψους υπήρχε σε προηγούμενη διάταξη η οποία καταργήθηκε. Σήμερα ισχύουν οι προυποθέσεις που έχω αναγράψει παραπάνω. Αφού θα κάνεις υποχρεωτικά χρήση κατηγορίας 3 για τον έναν εξώστη, μπορείς να βάλεις και τους υπόλοιπους στην ίδια κατηγορία με το πρόστιμο να παραμένει το ίδιο (η κατηγορία 3 είναι μια επίσης κατηγορία παραβόλου όπως συνηθίζουμε να την λέμε, όπως και η κατηγορία 1). Αν όμως θέλεις για κάποιο λόγο να υπάγεις τις αυθαίρετες επεκτάσεις-μεταβολές των άλλων δυο εξωστών οι οποίοι δεν υπέρκεινται Κ.Χ πόλης, μπορείς να τους υπάγεις με αναλυτικό στην ανάλογη κατηγορία του ακινήτου (π.χ κατηγορία 4). Προσοχή να μην είναι σε προκήπιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα στη κοινότητα.

Σε οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα σε εντός σχεδίου περιοχή έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή ημιυπαίθριου χώρου σε κατοικία και αλλαγές σε διαστάσεις & θέσεις εξωτερικών ανοιγμάτων. Η επιφάνεια του ημιυπαίθριου χώρου που έγινε αλλαγή σε κατοικία είναι (2,50 x0,40) = 1 τμ. Η μεταβολή αυτή είναι μικρότερη του %5 της συνολικής επιφάνειας. Το ίδιο και ισχύει και για την μεταβολή της αντίστοιχης εξωτερικής διάστασης από την οποία προκύπτει. 
Είναι σωστό να καταχωρήσω τις παραβάσεις αυτές ώς μικροπαραβάσεις κατηγορίας 3 σύμφωνα με τις παραγράφους δ και ιε ? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 Εννοείς ότι άλλαξαν κατασκευαστικά οι διαστάσεις του διαμερίσματος εις βάρος του Η.Χ με αποτέλεσμα το διαμέρισμα να μεγαλώσει κατά ένα τ.μ;

Αν ναι, τότε μπορείς να κάνεις αυτό που αναφέρεις και θα περιγράψεις με σαφήνεια στην Τ.Ε την αποτυπωθείσα επιφάνεια και ότι η αύξηση της επιφάνειας του διαμερίσματος δεν καταπατά Κ.Χ

Επειδή στην σύνταξη της ΗΤΚ θα σου χρειαστεί κάτοψη που θα συνοδεύει κάποια διοικητική πράξη και προκειμένου να αποφύγεις την ενημέρωση της Ο.Α,  συστήνω να συντάξεις κάτοψη αποτύπωσης και να την αναρτήσεις στα προαιρετικά (στην Κ. 3 δεν απαιτείται κανένα σχέδιο), ώστε να την εισάγεις μετά στην ΗΤΚ.

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 Στην πρώτη φωτογραφία είναι η υπάρχουσα κατάσταση (με την προσθηκη του 1 τμ και του ανοιγματος) και στην δεύτερη το εγκεκριμένο σχέδιο της άδειας.

ScreenHunter 773.png

εικόνα_Viber_2023-07-24_15-27-23-783.jpg

Edited by orestis_evg94
Link to comment
Share on other sites

Στο σχέδιο που ανέβασες δείχνεις να έχεις υπέρβαση δόμησης εξαιτίας  κλεισίματος τριών Η.Χ. Άρα, γιατί ασχολείσαι με τον έναν και την κατηγορία 3 και δεν βάζεις υπέρβαση δόμησης με τη συνολική αυθαίρετη επιφάνεια; 

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 μόνο ο ημιυπαίθριος χώρος εμβαδόύ 1τμ  έχει ΄΄κλειστεί''. Οι υπόλοιποι δύο υπάρχουν στην πράξη κανονικά, ακριβώς όπως προβλεπόταν από την άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Το ξανασκέφτηκα και εκτιμώ ότι δεν μπορείς να κάνεις χρήση της παρ. ιε της κατηγορίας 3. διότι στην περίπτωση αυτή δεν έχεις μεταβολή σε διαστάσεις λόγω κατασκευαστικών αποκλίσεων, αλλά έχεις χτίσιμο τοίχου (δηλαδή νέα πλευρά) που δεν εμπίπτει σε μεταβολή διάστασης. Επομένως, ΥΔΚΧ σε άλλη κατηγορία (πχ 4).

ιε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α, β και γ της παρ.2 του άρθρου 89, 

 

Link to comment
Share on other sites

Επομένως θεωρείς ότι πρέπει να δημιουργηθεί ενα φύλλο καταγραφής κατηγορίας 4 με υπέρβαση 1τμ ΚΧ (για τον ημιυπαίθριο) και δεύτερο φύλλο κατηγορίας 3 για την αλλαγή στις θέσεις & διαστάσεις των εξωτερικών;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Ίσως να σε συμφέρει τα ανοίγματα να τα ενσωματώσεις στην μια λοιπή παράβαση (αν έχεις και άλλες μικροαυθαιρεσίες) και να μην τα βάλεις κατηγορία 3.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.