Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόστιμο από πολεοδομία Ανατ.Μάνης


Recommended Posts

Καλησπέρα....Πριν ένα χρόνο αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον τοίχο στο σπίτι μας στη Μάνη ο οποίος ήταν πέτρα πάνω σε πέτρα γύρω 40 εκατοστά κι επειδή κάναμε παιδί είπαμε να φτιάξουμε ένα τοίχο για ασφάλεια...ζητήσαμε από ένα μηχανικό να μας βγάλει άδεια μικρής κλίμακας οικοδομικών εργασιών και αφού προφορικά μας ενημέρωσε ότι την έβγαλε φτιάξαμε τον τοίχο....Τελικά ήρθε μια δικογραφία μετά από μήνυση του διοικητή του αστυνομικού Τμήματος αρεοπολης για ποινική δίωξη εναντίον της γυναίκας μου και πρόστιμο από την πολεοδομία συν 500 ευρώ τον χρόνο αν δεν κατεδαφισω τον τοίχο...Η έγκριση από την αρχαιολογία είναι το μόνο που υπάρχει...Ο μηχανικός με δούλευε έχω βάλει δικηγόρο για το ποινικό κομμάτι και θα ήθελα τη βοήθεια σας για το Διοικητικό πρόστιμο και τι μπορώ να κάνω...Ευχαριστώ

Edited by Tiganitos
Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι εκτός οικισμού μπορείς να βγάλεις την άδεια μικρής κλίμακας, εάν είσαι εκτός θέλεις κανονική άδεια νομιμοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

Αν "προλαβεις" την πολεοδομια...ισως.

Πόσο ειναι το προστιμο;

Δηλαδη ο μηχανικος δεν εβγαλε μικρης κλιμακας που σου ειπε; (αν ναι, τι σου ειπε τωρα;)

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει κάποια άδεια (έστω μικρής κλίμακας) τότε επιβάλλονται 2 πρόστιμα: Της ανέγερσης αυθαιρέτου και της διατήρησης.

Αν προχωρήσετε σε έκδοσης οικοδ. άδειας θα γλυτώσετε το πρόστιμο διατήρησης, όχι όμως και το πρόστιμο ανέγερσης το οποίο αν το αποδεχτείτε θα έχετε κάποια έκπτωση.

Tώρα αν το οικόπεδο είναι εντός οικισμού που στερείται σχεδίου και ο τοίχος είναι μέχρι 1,00 μ. ύψος, τότε βάσει του προσχεδίου του νέου νόμου που προβλέπεται να ψηφισθεί θα μπορείτε να βγάλετε άδεια μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Οι υπάλληλοι που έκαναν την αυτοψία στο γράφημα που μου κοινοποιήθηκε μέσω της δικογραφίας (γιατί διώκομαι και ποινικά) μου ρίχνουν 5000 για τα μέτρα του τοίχου και 500 κάθε χρόνο αν δε το κατεδαφισω...Ο μηχανικός Ναι δεν έβγαλε ποτέ την άδεια πάρα μόνο μια έγκριση από την αρχαιολογία

Edited by Tiganitos
Link to comment
Share on other sites

Mήπως ο μηχανικός έκανε αίτηση για άδεια στην πολεοδομία?  Εφόσον πήρε την αρχαιολογία σημαίνει ότι έκανε κάποια μελέτη και ξεκίνησε τη διαδικασία για έκδοση Ο.Α....... 

Γιατί αν κρίνω από τα δεδομένα της περιοχής μου η έκδοση οποιαδήποτε άδειας είναι χρονοβόρα υπόθεση....

Ενημερώσατε το μηχανικό σας ότι ξεκινάτε να κτίσετε τον τοίχο? Αν ναι, αυτός σας έδωσε το πράσινο φως???

Link to comment
Share on other sites

Ν.4258/14


8. H παρ. 6 του άρθρου 4 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) αντικαθίσταται ως εξής:


«6. Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση ή ενημέρωση της άδειας δόμησης είτε μετά από την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για τις εργασίες των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος άρθρου. Στις περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων εργασιών της παραγράφου 3 εκδίδεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο με την υποβολή τεχνικής έκθεσης. Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα. Πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.»


Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.