Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Έκδοση οικοδομικών αδειών - Κατηγορία 1


Recommended Posts

ότι έχεις ρυθμίσει με Ν αυθαιρέτων τα βάζεις ως ρυθμισμένα και αν είναι κατηγορίας έως 4 ως νόμιμα πλέον.  Τα υπόλοιπα που είναι μεν προ του 2011 αλλά δεν υπολογίστηκαν  προς ρύθμιση θα τα βάλεις προς νομιμοποίηση ή με αναλυτικό ή με επιφάνεια. Της  στέγης τον προϋπολογισμό (για τις αμοιβές και τις κρατήσεις) θα την υπολογίσεις  όχι με αναλυτικό (όπως θα έκανες αν την ρύθμιζες ως προ του 2011 ) αλλά όπως αν πήγαινες σήμερα να εκδώσεις Ο.Α (τιμή 45 και 118) . Έτσι θα βγάλεις ένα συν. προϋπολογισμό βάσει του οποίου θα υπολογίσεις τα πρόστιμα και σ' αυτά θα καταβάλεις το 20% στο ανέγερσης και διατήρησης. 

Στο διατήρησης να  τονίσω ότι

σύμφωνα με το Ν 4495 άρθρο 94 ή 96 το διατήρησης υπολογίζεται  από το χρόνο που έλαβε γνώση η ΥΔΟΜ και   εκδίδει την έκθεση αυτοψίας (καθώς με την έκθ αυτοψίας χαρακτηρίζεται ως αυθαίρετο) και όχι από το χρόνο ανέγερσης όπως ήταν παλιά (αυτό όμως δεν το τηρούν πολλές ΥΔΟΜ και συνεχίζουν να υπολογίζουν το διατήρησης από το χρόνο ανέγερσης) 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ok όλα αυτά, εμένα με δυσκολεύει ότι αυτά που έχουν νομιμοποιηθεί και τακτοποιηθεί, εγώ τώρα θα τα δείξω λίγο διαφορετικά, πχ θα δείξω μεγαλύτερους εξώστες...μάλλον είναι αυτό΄που λες «Τα υπόλοιπα που είναι μεν προ του 2011 αλλά δεν υπολογίστηκαν  προς ρύθμιση θα τα βάλεις προς νομιμοποίηση ή με αναλυτικό ή με επιφάνεια. » Αυτό απλά θα το βάλω στο λογισμικό για τις αμοιβές στον αναλυτικό προϋπολογισμό που αφορα την άδεια νομιμοποίησης και θα το αναφέρω και στην τεχνική μου έκθεση ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο....για παράδειγμα έτσι αλλάζουν ελαφρώς και τα στατικά...

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.