Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Έκλεισα το pc και ξαναασχολήθηκα την επόμενη μέρα, και όλα normal

 

Αυτό το έχω παθεί και εγω, μου εβγαζε τις μετακινήσεις στους ελεγχους ΕΑΚ μηδεν, ενω ολα τα αλλα καλα, εκλεινα το προγραμμα και το ανοιγμα τιποτα, δοκιμάζα διαφορα ενα ολοκληρο απογευμα χωρις να βρισκω τι εφταιγε και το προβλημα λυθηκε με την εφαρμογή της επιστημονικότατης λύσης του restart του υπολογιστή!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 674
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν σχετικα με τα φ12/10 και πιο πυκνα βγαινουν απο τις απαιτήσεις περισφιγξης π.χ ααπαιτ=0.47 τοποθετούμενο 0.49 και όταν απενεργοποιείς τον έλεγχο περισφιγξης τότε αυτός μαλλον δεν απενεργοποιείται καθως συνεχίζει να εμφανίζεται στο τευχος και τα τσερκια δεν αλλαζουν(Στεφανε διατομή Τ δεν εχω περασει μεχρι στιγμής και δεν ξερω για αυτο που λες).

Επίσης παρατηρησα στο τευχος για το διόροφο με υπογειο ότι στον ελεγχο για κοντα υποστυλώματα τα κατατάσει στην μια διευθυνση ώς κοντά (χωρίς φυσικά να είναι) και μαλιστα βγαζει και δυσδιαγώνιο οπλισμό που τον γραφει στο τευχος μόνο, το εχετε παρατηρησει αυτό ποτε?

Ακόμη επειδή εχώ ετοιμασει ενα excell με συγκριτικά αποτελέσματα για τους τροπους προσομοίωσης του υπογείου, και θελω να βαλω και τις μετακινήσεις κόμβων μπορεί να μου πει καποιος με σιγουρία πιο αρχειο απο όλα να κοιταξω για τις μετακινήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν σχετικα με τα φ12/10 και πιο πυκνα βγαινουν απο τις απαιτήσεις περισφιγξης π.χ ααπαιτ=0.47 τοποθετούμενο 0.49 και όταν απενεργοποιείς τον έλεγχο περισφιγξης τότε αυτός μαλλον δεν απενεργοποιείται καθως συνεχίζει να εμφανίζεται στο τευχος και τα τσερκια δεν αλλαζουν

σωστό! το διαπίστωσα και εγώ

σχετικά με τη διατομή Τ , έκανα άλλο αρχείο και έβγαζε κανονικά..τι ναπώ!για τα άλλα πιστευω ο mek ως ο ειδικότερος στο μπετόν ;) θα μας διαφωτήσει

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά βλέπω τα καταφέρνουμε όλοι...

λοιπόν palex...

-όσον αφορά τους πυκνούς σωστά λες ότι οφείλονται στη περίσφιξη, για την οποία όντως γίνεται έλεγχος ακόμα κι αν δεν επιλεγεί ως άπαιτούμενος στη μάσκα διαστασιολόγησης...αν θες να κάνεις έλεγχο χωρίς διαστασιολόγηση πήγαινε στα αποτελέσματα στύλων και συγκεκριμένα στον editor και κάνε επανέλεγχο των συνδετήρων μόνο σε διάτμηση για να διαπιστώσεις ότι φαίνονται πιο λογικοί οι συνδετήρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προτεινόμενοι πυκνοί είναι λάθος. αυτό το λέω γιατί έχω ελέγξει με το χέρι για κολωνάκια τοιχίων και τα υπολογίζει σωστά(σωστές πράξεις)...το μόνο που είδα και κάνει χωρίς να καταλαβαίνω εγώ(μπορεί να μου διαφεύγει κάτι) τη λογική του λογισμικού είναι στον υπολογισμό του αs(α=αn * αs) για bo χρησιμοποιεί την διάσταση της μικρότερης πλευράς που δίνει μεγαλύτερο(δυσμενέστερο) ωwdαπαιτ και άρα πιο πυκνούς συνδετήρες...αλλά σαν δυσμενέστερο γίνεται δεκτό. Γενικά στη περίσφιξη καθοριστική είναι η ενεργή αξονική δύναμη Neff του σεισμικού συνδυασμού των κατακορύφων στοιχείων, η οποία για α=0.24 ή 0.36(κι ακόμα περισσότερο και για χαμηλά q) είναι μεγάλη και στα μικτά συστήματα εμφανίζεται κυρίως στα τοιχεία(λογικό) στα οποία είναι διαμορφωμένες κρυφοκολώνες(π.χ 25x45) με σχετικά μικρά Αc και Αο με αποτέλεσμα μεγάλα ωwdαπαιτ και άρα πυκνούς συνδετήρες...κι όλα αυτά ακόμα και σε ορθογωνική κάτοψη. Για α=0.16 καλυτερεύουν αρκέτα τα πράγματα.

-όσον αφορά τα κοντα υποστυλώματα, αυτό που έχω δει είναι ότι κάνει έλεγχο και σε τοιχεία(όλη τη διατομή) με αποτέλεσμα να βγαίνει as<2.5 σε μιά δ/νση λόγω μεγάλου h, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα για τοιχεία αυτός ο έλεγχος...προφανώς δε ξεχωρίζει το πρόγραμμα στύλους με τοιχεία για να κάνει τον έλεγχο(εξαλλου εμείς του λέμε έμμεσα ποια είναι τα τοιχεία πριν κάνουμε τους ελέγχους του ΕΑΚ) απλά υπολογίζει το as από τα εντατικά.

έτσι κάνει έλεγχο και στα υποστυλώματα στο υπόγειο και εχω δει να βγάζει υποστύλωμα κοντό(π.χ as=2.22<2.5) αλλά πάλι δε λαμβάνεται υπόψιν γιατι άμα δεις τα εντατικά του μεγέθη είναι αστεία(π.χ Msd=8kNm kai Vsd=6kN) μιας και τα αναλαμβάνουν τα τοιχεία υπογείου. τέλος για το δισδιαγώνιο δε σχεδιάζεται παρα μόνο αναφέρεται αν απαιτείται(ας<1.5), εφόσον βέβαια δεν ικανοποιούνται οι 2 συνθήκες του ΕΚΩΣ πάμε στις πρόσθετες απαιτήσεις και τον τοποθετούμε.

-για τις μετακινήσεις σου είχα πει θα κοιτάς α)για την δυναμική με ομόσημα στρεπτικά τα αρχεία Ι000D.OUT και Ι000S.OUT από τα οποία θα παίρνεις για κάθε δ/νση τις μετακινήσεις των master nodes λόγω σεισμικών φορτίσεων από δυναμική και λόγω σεισμικών φορτίσεων από στατική ανάλυση και θα τις αθροίζεις αλγεβρικά για να πάρεις τη τελικη μετακίνηση του διαφράγματος στη συγκεκριμένη δ/νση. β)για την απλοποιημένη φασματική το αρχείο Ι000S.OUT και θα κάνεις το ίδιο. Με λίγα λόγια απόλυτες μετακινήσεις κόμβων κάθε στάθμης δε βγάζει το πρόγραμμα...κι έτσι αφού βγάλεις όπως σου είπα τη τελική μετακίνηση του master node κάθε στάθμης μετά με το χέρι πρέπει για κάθε κόμβο να υπολογίσεις και την επιρροή της στροφής του διαφράγματος για να βρεις τη απόλυτη μετακίνηση...δηλαδή παρτ'αυγό και κούρευτο...κι έγω μπερδεύτηκα που τα λέω.

ελπίζω να μη σε κούρασα...

 

@Στέφανε αυτά τα crash του προγράμμτος θα μας φάνε.

Link to comment
Share on other sites

από εξαγώμενα σχέδια, πως τα παει το scada? ικανοιποιημένοι? στο forum συγκρισης σχεδίων δεν είδα καμία γνώμη για το scada. πως τα κρίνετε (εαν έχετε και κάποιο μέτρο συγκρισης με κάποιο άλλο τότε ακόμα καλύτερα.)

Link to comment
Share on other sites

Bαγγελη αντιστοιχης κατηγορίας με του Fespa ειναι με μαλλον λιγότερες σχεδιαστικές ευκολίες.

Εγω τα κανω απευθειας export στο autocad και τα επεξεργαζομαι ολα εκει.

O editor που αλλαζεις τους οπλισμούς που θες είναι αρκετα βοηθητικός.

Παντως δεν νομίζω ότι αξιζει να αποτελεσει κριτηριο αυτο.

-Mek, μετα απο ενα μήνα συνεχόμενο εργοτάξιο και ετοιμαζόμενος για διακοπές εχω ξεχάσει τι σημαίνει αλγεβρικό άθροισμα, θα το πατήσω στο google :smile:))

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ότι διαβάζω και εσείς παιδεύεστε!!! Άντε να πάμε να ψωνίσουμε κάνα άλλο πρόγραμμα μπας και μας κάνουν καλή τιμή λόγω όμαδικού πακέτου!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.