Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραδοσιακοί οικισμοί...


Recommended Posts

Θα ηθελα να με ενημερωσετε αν σε παραδοσιακους οικισμους μπορουμε να κανουμε ξυλινα σπιτια διοτι βλεπω και το ενα και το αλλο.τι ενοοω με αυτο οτι υπαρχουν παραδοσιακοι οικισμοι στους οποιους υπαρχουν ξυλινα σπιτια και παραδοσιακους οικισμους στους οποιους δεν χτιζουν ξυλινα σπιτια. Υπαρχει μηπως καποιο συγκεκριμενος τροπος ωστε να <<ξεγελασεις>> την πολεοδομια η υπαρχει καποιος νομιμος τροπος ωστε να κανεις σε παραδοσιακο οικισμο ξυλινο σπιτι?

 

" μου ειχε πει ενας φιλος οπου εκανε ξυλινο σπιτι σε παραδοσιακο οικισμο οτι στην αρχη του ειπαν οχι γιατι δεν ταιριαζει το ξυλο σε ορεινους τοπους...και οτι χρειαζεται τετραριχτυ σκεπη ξυλινα κουφωματα και να ειναι πετρινο σπιτι.... Τσατιστικε ο δικος μου και ειπε στο μηχανικο του να κανει οτι μπορει (οχι μιζα..) Και μου ειπε οτι εβγαλε φωτογραφιες οπου ειχε σπιτια με δυριχτυ σκεπη σπιτια χτισμενα απο μπετο και οχι πετρα και εβγαλε φωτογραφιες και τα κατεθεσε και ετσι του δωσαν αδεια....."

 

τι μου προτεινετε να κανω?

 

Παρατήρηση : Δεν επιτρέπεται η χρήση κεφαλαίων ούτε στο κείμενο , ούτε στους τίτλους . Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. avgoust

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε

στους παραδοσιακούς οικισμούς έχουν θεσπισθεί ιδιαίτεροι όροι δόμησης

και υπάρχουν περιορισμοί οσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται και στην μορφολογία των κτιρίων

ρώτησε την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία

Link to comment
Share on other sites

σε παραδοσιακούς οικισμούς συνήθως εμπλέκεται και η αρχαιολογία.εμένα τώρα μου έχουν ζητήσει φωτογραφίες (μέσα έξω),τοπογραφικό, κάτοψη, όψεις κτλ.κ βέβαια τεχνική έκθεση με λεπτομέρειες.κατά τα άλλα σκέψου την περίπτωση αυτοψίας και το πρόστιμο, οπως και την καταγγελία (ο δίπλανός δηλ που θα εφαρμόσει κατά γράμμα το νόμο μ...ας είναι?).για το μηχανικό και την υπογραφή δεν το συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως, στα ΦΕΚ με τα οποία γίνεται χαρακτηρισμός κάποιων οικισμών ώς παραδοσιακοί, υπάρχουν μέσα οι προδιαγραφές του τύπου των κτιρίων, των στεγών των κουφωμάτων και διάφορων άλλων λεπτομερειών της τοπικής αρχιτεκτονικής. Μορφώματα κτιρίων που δεν συνάδουν της τοπικής αρχιτεκτονικής και του παραδοσιακού χαρακτήρα ΔΕΝ περνάνε απο την ΕΠΑΕ και την Αρχαιολογία.

Αναζήτησε το ΦΕΚ της περιοχής σου.

Link to comment
Share on other sites

και επίσης αν χρειάζεσαι έγκριση απο αρχαιολογία ζητα καλη αμοιβή γιατι θα σου ψιλοαλλαξουν τα φώτα εκει και θα μπεις μέσα με τον χρόνο που θα αφιερώσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εχω αναλαβει εγκατασταση ΦΒ σε στεγη στο Λυγουριο Αργολιδας.

 

Θα ηθελα να ελεγξω με καποιο τροπο εαν η περιοχη εγκαταστασης του ΦΒ είναι παραδοσιακος οικισμος, ιδιαιτερου φυσικου καλλους η ιστορικο τμημα πολης.

 

Υπαρχει καποια βαση δεδομενων οπου αντλουνται οι πληροφοριες αυτες? Γενικα ρωτωντας, πως μπορω να ξερω αν μια περιοχη εμπιπτει στις κατηγοριες αυτες? Οχι τιποτ αλλο, αλλα υπογραφω και υπευθυνη δηλωση οτι δε θελει ΕΠΑΕ και θελω να ειμαι βεβαιος για το ορθο της δηλωσης.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

λιγο καθυστερημενα απανταω βεβαια αλλα κοιτα εδω

 

http://listedmonuments.culture.gr/search_declarations.php

 

ειναι καταλογος κηρυγμενων αρχαιαολογικων χωρων και μνημειων ελλαδος

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλησπερα ,

Σε παραδοσιακο οικισμο με το ΦΕΚ του 1978 εχω γεωτεμαχιο εν μερει εντος και εν μερει εκτος σχεδιου.

Το ΦΕΚ στο αρθρο 2 παρ. 4 λεει

4. Εάν το οικόπεδον εμπίπτει εν μέρει εντός των ορίων του οικισμού και εν μέρει εκτός των αυτών ορίων, θεωρείται άρτιον και οικοδομήσιμον το εντός των ορίων τμήμα, εφ όσον τούτο έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και διαστάσεων τα ισχύοντα εις την περιοχή του οικισμού εις την οποίαν κείται.

Πως ερμηνευετε τα ελαχιστα ορια? Ειναι μεσα και οι παρεκκλισεις ή παμε σε εμβαδον 2000 τ.μ.?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.