Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασια μεσα απο τον απορροφητηρα


Recommended Posts

Καλησπέρα,ελπιζω να στελνω στο σωστο μερος..εχω βγαλει στη ταρατσα τη σωληνα του απορροφητηρα φ125 κ οποτε εχει εξω υγρασια μου σταζει μεσα στο σπιτι,αν κλεισω την σωληνα με καποια σακουλα πχ δε μπαινει υγρασια,η σωληνα βγαινει 80 ποντους πανω απο το ταβανι κ γυρνα αλλους 30 αμμεσως προς τα κατω σχηματιζωντας ενα αναποδο υ..δε ξερω τι να κανω,εβαλα περσιδες με εξτρα σωληνα και γωνια να φευγει πλαγια αλλα παλι το ιδια.μπορειτε να με βοηθησετε?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν γνωρίζω. Δεν υπάρχει τρόπος να βγει φυσιολογικά κάτω από κάποιο μπαλκόνι ίσως, κάπου που να μην μαζευει υγρασία?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως οχι,εχει βγει στη ταρατσα η οποια ειναι μονωμενη με ασφαλτοπανο και καθε φορα που εχει υγρασια μου περνα εσωτερικα της σωληνας και σταζει πανω στις εστιες?μηπως θα ηταν προτιμοτερο να βαλω ενα καπελο και να μην κανει την γωνια προς τα κατω?καποιο νταμπερ ισως?

Link to comment
Share on other sites

Δεν "τραβάει" υγρασία, απλά το μέταλλο έχει την θερμοκρασία συμπύκνωσης (ή δρόσου) τις κρύες μέρες και υπάρχουν υγροποιήσεις.

Απλά αν κάποιος κλείσει τον σωλήνα όσο δε δουλεύει ο αέρα θα ανανεώνεται πολύ αργά και δεν θα υπάρχει αυτή η κατάσταση που περιγράφεται.

 

Σημαντική ερώτηση: Γιατί ο σωλήνας κοιτάει προς τα κάτω; Έτσι μειώνεται ο ελκυσμός, εγκλωβίζεται μέρος των υδρατμών όταν σταματάει να λειτουργεί ο απορροφητήρας και δεν μπορουν να μπουν περσίδες που μπορεί να βοηθούσαν. 

 

Επομένως η εύκολη λύση είναι να βάλεται γωνία ώστε η έξοδος να είναι παράλληλη στο έδαφος και να μπει μετά μια απλή περσίδα. Μετά πάτε σε τάμπερ.

Η πιο σωστή λύση για μένα είναι η θερμομόνωση του σωλήνα ώστα να μην υπάρχουν υγροποιήσεις. Αφού το μήκος είναι μικρό, δοκιμάστε μια καπνοδόχο με διπλό τοίχωμα.

Αν κάποιος έχει περισσότερη εμπειρία, παρακαλώ να προσθέσει κάτι ή να με διορθώσει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,η σωλήνα ειναι pvc,ο σωλήνας κοιταει προς τα κατω γιατι ο υδραυλικος που μου περασε τον απορροφητηρα δεν ηξερε η δεν ειχε εστω ενα καπελο να βαλει και ειπε οτι ετσι δε θα μπαινουν τα νερα της βροχης....

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω να σας πω κάτι καλύτερο για το πρόβλημα, Ο Ηρωνας ακουγεται, η άποψη του μάλλον διαβάζεται ορθότερη, οπότε θα σας αφήσω με τους ειδικούς, τους πιο αρμόδιους να προσπαθήσετε να λυσετε το προβλημα σας.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

....γιατι ο υδραυλικος που μου περασε τον απορροφητηρα δεν ηξερε η δεν ειχε εστω ενα καπελο να βαλει ....

 

Θέματα ορθής εφαρμογής και μικροεργασιών σαν αυτά δεν μπορείς να τα λύσεις με ερωτήσεις στο διαδίκτυο αν δεν βρεις υδραυλικό η μάστορα ή ότι θες που να κατέχει καλά την δουλειά του και να έχει τα αναγκαία εξαρτήματα.

αν ο άλλος είναι αλμπάνης ότι και να ρωτάς πρόβλημα θα έχεις.

 

Οπότε βρες και θα τα λύσεις επιτόπου.

 

Επικουρικά εγώ πέραν του προβλήματος της υγρασίας και το καπάκι θα ζητούσα και μια σήτα να μπει στην οπή του σωλήνα διότι πέραν της άβροχης σήτα περνούν και ποντικάκια κατσαρίδες κλπ. ζωντανά…. Ανάλογα την περιοχή φυσικά.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  Το φαινόμενο παρατηρείται μόνο όταν υπάρχει υψηλή υγρασία έξω ή μετά το μαγείρεμα?

 

Ο απορροφητήρας δεν έχει ενσωματωμένο τάμπερ? Οι περισσότεροι πλέον διαθέτουν.

 

Εαν το πρόβλημα παρατηρείται μόνο όταν υπάρχει   υψηλή υγρασία έξω, αυτό σημαίνει ότι γίνεται συμπύκνωση  των υδρατμών στη σωλήνα . 

 

 Επομένως:

  •  είτε ο αέρας μπαίνει στη σωλήνα από πάνω προς τα κάτω, που είναι περίεργο εκτός αν υπάρχει κάτι που τραβάει αέρα από άλλο σημείο πχ τζάκι
  • είτε ο αέρας του χώρου κινείται πρός τα πάνω , που είναι φυσιλογικό και έχεις υψηλή σχετική υγρασία μέσα στο σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση από τις δύο έαν υπάρχει τάμπερ  δεν θα έπρεπε  να  υπάρχει πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό.

 

Ρίξε μια ματία και  στο παρακάτω σχετικό θεμα.

 

 

 

http://www.michanikos.gr/topic/38250-%CE%9D%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1/

Edited by pts.
Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα παρατηρειται μονο οταν εχει υψηλη υγρασια εξω και ποτε μετα απο το μαγειρεμα,υπαρχει τζακι αλλα ειναι κλειστο με τζαμι,ενεργειακο,το σπιτι ειναι μονωμενο εξωτερικα και δεν εχω εσωτερικα πολυ υγρασια,ο απορροφητηρας δεν εχει ταμπερ..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Κατέληξα ότι πρόκειται για συμπυκνώματα (δρόσο) λόγω εισόδου κρύου αέρα από έξω, με αποτέλεσμα τη ψύξη των μεταλλικών απάρτιων του απορροφητήρα (και του σπιράλ αλουμινίου εσωτερικά του σπιτιού). Ο απορροφητηρας έχει ταμπεράκι πλαστικό, ελαφρύ χωρίς ελατήρια (είναι βαρύτητας) και δεν έχει Λάστιχο (μικρό κενό περιμετρικά). Εκτιμώ ότι η Θεραπεία είναι η τοποθέτηση τάμπερ αντεπιστροφής ή γρίλιες βαρύτητας στο στόμιο εξόδου. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.