Μετάβαση στο περιεχόμενο

gpapi

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

495 profile views

gpapi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σύμφωνα με τον οδηγό: "Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο αιτών να έχει συνάψει ήδη Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά να μην έχει συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός". Για να έχει λάβει χώρα αυτή η προϋπόθεση θα πρέπει: - Ο ενδιαφερόμενος να έχει πληρώσει μηχανικό και να έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρία πώλησης και εγκατάστασης, αφού πρέπει να έχει συμπληρώσει στοιχεία μηχανικού και τα τεχνικά δεδομένα του σταθμού. - Επομένως θα πρέπει να έχει επιλέξει εταιρία και να έχει προπληρώσει προκαταβολές. Υπόψη ότι οι περισσότερες από αυτές ζητούν μεγάλες προκαταβολές και εξόφληση με την εγκατάσταση. Και ερωτώ. Που θα βρει το ποσό άνω των 10.000 ευρώ κάποιος από την κατηγορία Α (ευάλωτο νοικοκυριό) για να προπληρώσει για έναν σταθμό =< 5 KWp, και μετά να πάρει (όποτε τα πάρει) το 65% πίσω από το Κράτος; Θα έπρεπε ο οδηγός να υποχρεώνει την εταιρία να λαμβάνει το αναλογούν από το κράτος επιδοτούμενο ποσό και το υπόλοιπο από τον ωφελούμενο. Επίσης τα στοιχεία του μηχανικού και τα ακριβή τεχνικά δεδομένα του σταθμού στη σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ να υπάρχει δυνατότητα να συμπληρώνονται μετά. Έτσι όπως είναι τώρα σε αναγκάζει να ξεκινήσεις το έργο μην γνωρίζοντας αν θα είσαι ωφελούμενος του προγράμματος ή όχι.
  2. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Κατέληξα ότι πρόκειται για συμπυκνώματα (δρόσο) λόγω εισόδου κρύου αέρα από έξω, με αποτέλεσμα τη ψύξη των μεταλλικών απάρτιων του απορροφητήρα (και του σπιράλ αλουμινίου εσωτερικά του σπιτιού). Ο απορροφητηρας έχει ταμπεράκι πλαστικό, ελαφρύ χωρίς ελατήρια (είναι βαρύτητας) και δεν έχει Λάστιχο (μικρό κενό περιμετρικά). Εκτιμώ ότι η Θεραπεία είναι η τοποθέτηση τάμπερ αντεπιστροφής ή γρίλιες βαρύτητας στο στόμιο εξόδου.
  3. Ευχαριστώ. Αυτό ισχύει? "Μου είχαν πει τηλεφωνικά ότι στις ποσότητες βάζουμε την επιφάνεια του δομικού στοιχείου και δηλώνεις τον αριθμό ενός από τα παραστατικά που αφορούν τον κάθε ανάδοχο (αν αυτός έχει πολλά). Θα τα δουν όλα από τα σκαναρισμένα στοιχεία." (σχόλιο από jedi.Yannis) https://www.michanikos.gr/forums/topic/54622-παραστατικά-λοιπά-έξοδα/page/3
  4. Καλησπέρα. Ερώτηση Στο εγχειρίδιο "Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής" στη σελ. 10 γράφει για τη καρτέλα "καταχώρηση δαπανών" : "Στην ενότητα αυτή καταχωρούνται τα επιμέρους στοιχεία των παραστατικών των παρεμβάσεων". Δηλαδή αν έχουμε μια απόδειξη με 10 διαφορετικά είδη υλικών (πχ για θερμομόνωση κελύφους) γράφουμε ένα - ένα τα υλικά?
  5. Μετά από 6 ημέρες αναμονής από την ειδοποίηση του συστήματος με email ότι δόθηκε εντολή εκταμίευσης προκαταβολών στο χρημ/κό ίδρυμα (Πειραιώς) πήρα τηλ. να ρωτήσω γιατί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα ποσά στους προμηθευτές και μου είπε ο υπάλληλος ότι πρέπει να μεταβώ στο κατάστημα για να υπογράψω τα εμβάσματα επειδή οι λογαριασμοί δεν είναι στη υπόψη τράπεζα αλλά σε άλλες. Πήγα και ρώτησα πως να το ήξερα αυτό αφού πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Απάντηση: έχουν οδηγία από τη Τράπεζα και κανονικά τους έρχεται ειδοποίηση και ενημερώνουν τον πελάτη, αλλά για εσάς (σσ εμένα) ΔΕΝ τους ήρθε ειδοποίηση .... Και πλήρωσα και 3Χ11 ευρώ για έξοδα εμβασμάτων. ¨Ό,τι νάνε.
  6. Παρακαλώ αν γνωρίζετε: Δεν μπορώ να βρω προμηθευτή για αντλία θερμότητας και ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας στην Αττική. Όλοι μου λένε δεν συνεργαζόμαστε. Α/Θ αέρα/νερού mitsubishi και cosmosolar βεβιασμένης έχετε υπόψιν Ευχαριστώ
  7. Παρακαλώ αν μπορείτε να με φωτίσετε ΕΚΟ/ για θερμοπρόσοψη 65,06 τμ χωρίς ικριώματα και μόνωση δώματος 115,48 τμ (ελαστικό τσιμεντούχο - εξηλασμένη - τσιμεντοκονία ρύσεων - ελαστικό τσιμεντούχο) τι ένσημα πρέπει να δηλωθούν και να πληρωθούν? Για τοποθέτηση Α/Θ (έχει μπει και αυτή στην ΑΜΚ) προβλέπονται ένσημα στον υδραυλικό? Ευχαριστώ.
  8. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε: Για θερμοπρόσοψη και μόνωση δώματος τι ένσημα ΙΚΑ προβλέπονται?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.