Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος Οικοδομής Ανά Όροφο


pankou

Recommended Posts

Έστω ότι μία τετραώροφη οικοδομή με ένα διαμέρισμα ανά όροφο κοστίζει συνολικά 400000€. Υπόρχει κάποιος συντελεστής για το κόστος κάθε διαμερίσματος άνα όροφο ή κάθε όροφος κοστίσει το 1/4 του συνολικού κόστους.

 

Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο θέμα ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το 1/4 αν μιλάμε για πανομοιότυπους ορόφους.

 

Οι όροφοι είναι πανομοιότυποι.

Αυτό που λές βασίζεται κάπου; Γιατί οι χαμηλότεροι όροφοι είναι φθηνότεροι από τους υψηλότερους; Επίσης γιατί υπάρχει συνετελεστής κοινόχρηστων, ανσασέρ κλπ. κάποιος ανάλογος συντελεστής δεν θα έπρεπε να υπάρχει και για την κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Κοινόχρηστα που να διαφέρουν άνα όροφο δεν γνωρίζω. Μόνο στο ασανσέρ υπάρχει συνήθως κάποια διαφορά, γιατί άλλο μεταφορικό έργο εκτελεί και άλλη ενέργεια καταναλώνει να σε πάει στον τέταρτο και άλλο στον πρώτο.

 

Οι χαμηλότεροι όροφοι είναι φθηνότεροι για καθαρά "εμπορικούς" λόγους. Περιορισμένη θέα και ηλιοφάνεια, μεγαλύτερη όχληση από τον δρόμο, αίσθημα "ανωτερότητας" κάποιου που μένει στον τέταρτο π.χ., τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

pankou ρωτάς για κόστος κατασκευής ή το πόσο κοστίζει στην τσέπη του ενδιαφερόμενου αγοραστή;

Ο βαθμός της πολυτέλειας του κάθε διαμερίσματος μπορεί να μεταβάλει κατά 20 - 30 % το τελικό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

pankou ρωτάς για κόστος κατασκευής ή το πόσο κοστίζει στην τσέπη του ενδιαφερόμενου αγοραστή;

Ο βαθμός της πολυτέλειας του κάθε διαμερίσματος μπορεί να μεταβάλει κατά 20 - 30 % το τελικό κόστος.

 

Το τετραώροφο ανήκει σε τέσσερα άτομα που έχει έναν όροφο ό καθένας. Τα διαμερίσματα είναι ίδια. Πόσα λεφτά αναλογούν στον καθένα; Δηλαδή το κόστος που θα έχει αυτός του πρώτου ορόφου είναι ίδιο με το κόστος του τέταρτου.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ.. εω μια υποψια οτι το θεμα ειναι ποσα θα πληρωσει ο καθενας απο τους 4 που εχτισαν την πολυκατοικια.. Ακομα και ετσι ομως να μην ειναι, η αληθεια ειναι οτι στην ουσια το κοστος ειναι ιδιο.. Θα μπορουσε καποιος να πει οτι αν ηταν ισογειο θα ειχε μικροτετο κοστος πχ σε σκαλωσιες απ'οτι αν ηταν διωροφο κλπ κλπ (πολυ μικρη διαφορα στο συνολικο κοστος).. Δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη πιθανη διαφορα στο κοστος..

 

Η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι αφου ξεκινας να φτιαξεις ενα πολυοροφο κτιριο τοτε το κοστος αυτο παει επι συνολου..

 

Οπως προαναφερθηκε, η διαφορα στις τιμες πωλησεις ειναι καθαρα λογω εμπορικοτητας.. 9 στους 10 αγοραστες αν ειχαν την ιδια τιμη θα προτιμουσαν ρετιρε και οχι 1ο οροφο.. Αρα κατα μια εννοια, η ζητηση "καθοριζει" και την τιμη ..

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ.. εω μια υποψια οτι το θεμα ειναι ποσα θα πληρωσει ο καθενας απο τους 4 που εχτισαν την πολυκατοικια..

 

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα.

Υπάρχει κάποιος συντελεστής για το πόσα πρέπει να πληρώσει ο καθένας; Σίγουρα το κόστος του τέταρτου ορόφου είναι μεγαλύτερο από του πρώτου αλλά υπάρχει κάποιος κανονισμός που να επικειρώνει αυτό. Μιλάω για το συνολικό κόστος της οικοδομής συμπεριλαμβανομένου και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

μήπως έχει σχέση αυτό που ψάχνεις με τους συντελεστές ορόφων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων;ελπίζω να μην σε μπερδεύω παραπάνω..μπορεί απλά να είναι το 1/4...

δες εδώ πχ... http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=7040

Link to comment
Share on other sites

Οχι φιλε μου.. δεν υπαρχει κανενας κανονισμος γιατι στην ουσια δεν υπαρχει καμια απολυτως διαφορα.. Γιατι εισαι τοσο σιγουρος οτι υπαρχει διαφορα? Περαν του οτι αυτη η οποια διαφορα ειναι απειροελαχιστη στο συνολικο κοστος, δεν μπορει να την χρεωθει τυπικα καποιος, για τον απλουστατο λογο οτι το κτιριο ειναι μια οντοτητα.. ο μονος υποθετικα τροπος να γινει κατι τετοιο ειναι να συμφωνησετε μονοι σας κατι τετοιο, με τη βοηθεια ενος μηχανικου.. Μπορει ομως στο τελος το οφελος για τον πρωτο οροφο πχ να ειναι μικροτερο απο το κοστος της αμοιβης του μηχανικου που θα μπει στη διαδικασια να ξεχωρισει ποιες απο ολες τις εργασιες εχουν μεγαλυτερη επιβαρυνση στον 4ο και απο το κοστος αυτης της εργασιας να αφαιρεθουν τα εργατικα και τα υλικα που ειναι ιδια για ολους, και μετα αυτο το υπολοιπο να μοιραστει ποσοστιαια στους 4 ιδιοκτητες..

Ας πουμε.. Εκσκαφες, μπετα, τουβλα, υδραυλικα, ηλεκτρολογικα, εσωτερικα σοβαντισματα και βαψιματα, επενδυσεις, κουφωματα, αλουμινια και ποσα αλλα ειναι ιδια για ολους..

 

Ειναι σαν να παμε σε μια ταβερνα και να παρουμε μια χωριατικη μια πατατες μια τζατζικι, μια χοιρηνη εγω και μια μοσχαρισια εσυ, και ενα κιλο κρασι.. Και επειδη εγω ηπια λιγοτερο κρασι, και δεν εφαγα φετα απο τη χωριατικη και η δικια μου μπριζολα ειναι μισο ευρω φτηνοτερη, απο τα 30 ευρω του λογαριασμου να δωσω εγω 14,5 και εσυ 15.5.. Αμα δε, εχεις φαει και 5 πατατες περισσοτερες, να παραγγειλουμε απο το σερβιτορο μια ακομα μεριδα πατατες, να μετρησουμε ποσες εχει η μεριδα για να δουμε ποσο πρεπει να πληρωσει ο καθενας.. Μονο που τελικα θα πληρωσουμε αλλα 5 ευρω για την δευτερη μεριδα πατατες..

 

Οπου φαγητα βαλε εργασιες οικοδομης και οπου δευτερη μεριδα πατατες βαλε μηχανικος που θα κατσει να κανει αυτη τη δουλεια..

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.