Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες Φωτοβολταικών < 20 kW


teachertza

Recommended Posts

Καλημερα σας,

Θα ήθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει αν για την εγκατασταση φωτοβολταικών σε στεγες ισχυει απαλλαγη φπα για την αγορά του εξοπλισμου και αν γνωρίζει την οδηγία-νόμο-ΥΑ στην οποια αναφέρεται.Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι, δεν χρειάζεται. Για δική σου διευκόλυνση είναι καλό να υπάρχει για να μεταφέρεις τα υλικά.

 

Βρε παιδιά θα έχω προβλήματα με την πολεοδομία ή την ΔΕΗ σε περίπτωση που το χωράφι συνορεύει από όλες τις πλευρές με άλλα χωράφια?(δεν έχει κανένα δρόμο)

Υπάρχει ας πούμε ένα δρόμος που καταλήγει σε διπλανό χωράφι άλλα δεν φαίνεται πουθενά σε σχέδια. Το έχουν κατασκευάσει οι χωρικοί για την ευκολία τους. :confused: :confused:

Link to comment
Share on other sites

Efstath: Δεν υπάρχει απαλλαγή ΦΠΑ για αγορά εξοπλισμού Φ/Β εγκατάστασης για τις στέγες. Μόνο για τις άλλες περιπτώσεις.

dklap: Αν είναι για 1 πάρκο των 20kW όχι δεν έχεις πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

@chris_gr

Συνάδελφε, στις στέγες μπορούν να υπαχθούν και πολύ μικρές επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχει απαλλαγή ΦΠΑ στον εξοπλισμό

 

Να ενημερώσω ότι για το Κιλκίς οι άδειες για 20kwp, έχουν κλείσει και μπαίνεις σε λίστα αναμονής, για όταν θα ξανανοίξουν.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω τον Χρήστο: οι τιμές που αναφέρεις (70-75.000€), είναι μόνο για την προμήθεια τωμ υλικών, ή με το "κλειδί στο χέρι"??

 

Στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, απαντάται το ερώτημα σου. Οτιδήποτε άλλο σου λένε στις κατα τόπους ΔΕΗ μπορεί να είναι και εκ του πονηρού

 

Συνάδελφοι, παρακολουθώ και δραστηριοποιούμαι στο θέμα των φωτοβολταϊκών τα τελευταία 3 χρόνια.

.........................................................................................................................

Ξέχασα να πω ότι ένα πάρκο των 20kW μπορεί αν το εγκαταστήσει φυσικό πρόσωπο, απλά στην περίπτωση που θέλει να υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα τύπου Αναπτυξιακός ενδεχομένως να συναντήσει δυσκολίες, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το λογιστικό. Άλλο να φορολογείσαι με 20% και άλλο με 30 και 40%.

 

Μέχρι και πέρσυ έβαζα και εγώ περισσότερα από ένα 20αρια σε εναν φακελο για επιδότηση, πράγμα το οποίο υπάλληλοι του υπουργείου μου είπαν τηλεφωνικώς ότι σταμάτησε να ισχύει (έστω και ρηξικελευθα)...

 

Για φυσικό πρόσωπο, εννοείς ατομικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με βιβλία, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Giwrgo: όσον αφορά τα Φ/Β στις στέγες μικρών επιχειρήσεων δεν έχεις απαλλαγή ΦΠΑ αλλά με τις τριμινιαίες καταστάσεις σε βάθος χρόνου είναι σαν να εκπίπτει.

Όσον αφορά τα 2 πάρκα στο ίδιο φάκελο δεν ασχολούμαι. Το έκανα, το κατέθεσα και όταν με το καλό αξιολογηθεί θα μπορέσω να απαντήσω. Βαρέθηκα και σιχάθηκα να μην παίρνω συγκεκριμένες απαντήσεις για τίποτα.

Η απάντηση είναι ΝΑΙ στην τελευταία σου ερώτηση για τα φυσικά πρόσωπα.

Link to comment
Share on other sites

Που μπορώ να βρώ μονογραμμικο διαγραμμα για φωτοβολταικά 20KW για να μπει στον φάκελο της ΔΕΗ. Δεν θα γίνει ετσι η τελική εγκατάσταση απλα το θέλω για να βγάλει προσφορά σύνδεσης η ΔΕΗ.

 

Εδω μόλις ανέβασα ένα διάγραμμα για 10KWp αλλά είναι περίπου το ίδιο με αυτό που θέλεις. Οι αντιστροφείς έχουν ενσωματωμένο διακόπτη DC.

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=938

 

Μετά την αρχική αίτηση προς την ΔΕΗ και αφού έχει γίνει αυτοψία του χώρου για κοστολόγηση καλωδίου-ρολογιών χρειάζεται μετά να καταθέσουμε πιστοποιητικό του Ηλεκτρολόγου. Εκεί μέσα πρέπει να μπει πάλι σχέδιο της εγκατάστασης. Γνωρίζει κάποιος αν είναι το ίδιο μονογραμμικό σχέδιο της πρώτης αίτησης ή αυτό του πιστοποιητικού έχει κάποιες διαφορές από το προηγούμενο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.