Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση ελάχιστων αμοιβών


strudel7878

Recommended Posts

Για δείτε τι ετοιμάζουν στους δικηγόρους

Και οι επόμενοι είμαστε εμείς....

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=997483&lngDtrID=251

 

Σε λίγα χρόνια βλέπω να υπογράφουν τις άδειες Βούλγαροι μηχανικοί για 1000 γιούρο...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή

1. πιο κάτω από τις (ήδη απελευθερωμένες στην πράξη) σημερινές τιμές δεν βλέπω πώς μπορεί να πάει

2. σε άλλα προϊόντα/υπηρεσίες (καύσιμα την δεκαετία 90, τηλεφωνικές υπηρεσίες από το 2000 και μετά, κτλ), όπου επιχειρήθηκε απελευθέρωση, αυτή είχε αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών

θα τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη: Μετά την απελευθέρωση οι τιμές θα ανεβούν κατά μέσο όρο, και η διακύμανση των τιμών θα αυξηθεί επίσης (σε σχέση με σήμερα)

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι να κατέβουν οι τιμές των μελετών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχετικά υψηλές, και να ανέβουν οι τιμές της επίβλεψης, που είναι για τα μπάζα. Ειδικά για τις μελέτες, σίγουρα θα είναι πιο εύκολο ο κάθε Βούλγαρος, Λετονός κλπ. να την υπογράψει, παρά την επίβλεψη που πρέπει να έχεις και καθημερινή φυσική παρουσία.

Επίσης να χάνει το κράτος εκατοντάδες εκ. από το ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος, αφού όλοι θα κάνουν τον κινέζο και θα δηλώνουν αμοιβή μελέτης 5όροφου 2.000 Ε και αμοιβή επίβλεψης ...1.500 Ε.

Παντως σε γενικές γραμμές, θα συμφωνήσω με τον CostasV, πόσο πιο κάτω να πάνε στο σύνολο?

Να υπενθυμίσω πως στις απελευθερωμένες δυτικές αγορές, οι τιμές μελέτης και "επίβλεψης", που δεν έχει καμμία σχέση με το τι εννοούμε ως επίβλεψη εδώ, είναι στο 8-10 % του κόστους κατασκευής, όταν οι ελάχιστες νόμιμες του ΤΕΕ, χωρίς τις εκπτώσεις κλπ., κυμαίνονται στο 4-5 % του κόστους κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα διαφωνήσω με τον Κωστα. Θέλω να μου πείτε αν οι τιμές στις μελέτες αυτή τη στιγμή είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι. Και δεν μιλάω για τις αμοιβές που βγάζει το ΤΕΕ. Μιλάω για αυτά που μπαίνουν στην τσέπη. Γιατί εγω νομίζω ότι πέρυσι ήταν καλύτερα??? Και δεν έχουν απελευθερωθεί οι τιμές. Την δεδομένη στιγμή τουλάχιστον στην περιοχή μου δεν γνωρίζω μηχανικό που να μην κάνει έκπτωση. Αν απελευθερωθούν οι τιμές από τις ελάχιστες του ΤΕΕ , κλαφτα Χαράλαμπε.....

Link to comment
Share on other sites

Αν το κάνουν στους δικηγόρους που είναι η ισχυρότερη δύναμη μαζί βέβαια με τους δημοσιογράφους, τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά για μας. Συμφωνώ με studel7878. Τα πάντα πάνε προς το χειρότερο.

Link to comment
Share on other sites

Αν καταργηθούν οι ελάχιστες , μόνο προς τα κάτω θα πάνε μετά.CostasV συμφωνώ ως προς την διακύμανση αλλά δεν βλέπω με ποιό τρόπο θα ανέβουν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι θεσμοθετημένες αμοιβές είναι οι ελάχιστες αποδεκτές. Κανείς δεν εμποδίζει και σήμερα οποιονδήποτε μηχανικό να προσφέρει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι απώλειες από ΦΠΑ και φόρο για το κράτος, οι απώλειες για το ΤΕΕ λόγω του 2%, για το ΤΣΜΕΔΕ λόγω του 2%, για τα πολυτεχνεία και τις πολυτεχνικές σχολές λόγω του 1% υπέρ ΕΜΠ, για τον ΟΓΑ κ.λπ. θα είναι τεράστιες γιατί όλοι θα δηλώνουν αμοιβές 0,01€. Ποιος θα μας εμποδίσει;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά από αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες για τη στάση της Ε.Ε. μάλλον θα το πιούμε το ποτήρι αργά ή γρήγορα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.