Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπερδεμένη υπόθεση


Recommended Posts

Πρέπει να κάνω ένα τοπογραφικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και ενώ το συμβόλαιο γράφει 337 τ.μ. το χαρτί του κτηματολογίου που μου έδωσε ο ιδιοκτήτης λέει 314 τ. μ. και όταν πήγα να ψάξω στο κτηματολόγιο το έγραφε 318 τ.μ.

Είναι εκτός σχεδίου και υπάρχει περιφραξη μόνο απο τη μία πλευρά.

Εγώ τι κάνω;

Πόσο το δείχνω;

Είμαι νέος Τοπογράφος και δεν ξέρω πως να λειτουργήσω.

Παρακαλώ βοηθήστε με.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αφού είναι εκτός σχεδίου και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο άλλο καθεστώς

που ισχύει εκεί(π.χ. διανομή..) τότε αναγκαστικά θα πας με υπόδειξη ορίων από τον ιδιοκτήτη.

θα αποτυπώσεις ότι σου δείξει και αυτό θα παραδώσεις στο τοπογρφικό.

να προσέξεις και τη δήλωση 651/77.σε περιοχές με κτηματολόγιο πρέπει να δηλώσεις και αν

είναι συμβατό αυτό που μέτρησες με τις αντίστοιχες καταχωρήσεις

Link to comment
Share on other sites

Έχεις περιθώριο,για να είσαι πεντακαθαρίδης,να μείνεις εντός του 2% του τίτλου.Από κει και πέρα,οφείλεις να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη για τις συνέπειες,αν βρεις το εμβαδό με μεγαλύτερη απόκλιση 2%του τίτλου.

 

Το Κτηματολόγιο είναι σαν να μην υπάρχει...υποχρεωτικά πρέπει να γίνει διόρθωση σε αυτό,αν η απόκλιση είναι άνω του 7-10%,δεν θυμάμαι τώρα,πάντως τέτοια είναι η τάξη μεγέθους της απόκλισης που δέχεται.

 

Τώρα για την εμβαδομέτρηση........ΧΑΒΑΛΕΣ αφού δεν υπάρχει περίφραξη

Διάβασε τον τίτλο κ δες τα μήκη των πλευρών.Προσπάθησε να τα ακολουθήσεις,και βουαλά:τα όρια του γηπέδου.Μην εμπιστευθείς τον ιδιοκτήτη στα όρια που σου δείχνει.Μείνε στον τίτλο....Είναι το μόνο ''έγκυρο'' χαρτί που μπορούμε να πατάμε στα εκτός σχεδίου....Αν βρεις κάποιου είδους ορόσημο στα όρια που σου βγαίνουν από τον τίτλο,τότε κάνεις κ μια πιο ακριβή αποτύπωση.Αν δεν βρεις κανένα χαρακτηριστικό που μπορεί να οριοθετεί το γήπεδο,κάνε ό,τι λέει ο τίτλος και κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ''ΣΤΗΘΕΙΣ'',παίρνεις το καφεδάκι σου κ επιστρέφεις στο γραφείο......Εννοείται ότι ολοκληρώνεις την υπόθεση κανονικά.Αυτά για συνήθεις περιπτώσεις...Διάβασε κ πάλι το συμβόλαιο να δεις αν αναφέρει ''τμήμα μείζονος ιδικτησίας'' και πότε έγινε αυτό=σου βάζω το μυαλό σου να πονηρευτεί για Κατάτμηση.

 

Αυτά για αρχή

 

Πας επί τόπου,κοιτάς,αποφασίζεις κ τα ξαναλέμε!

Link to comment
Share on other sites

zavi προσωπικά πολύ λίγα συμβόλαια για εκτός σχεδίου έχουν φτάσει στα χέρια μου να αναφέρουν μήκη πλευρών.

 

"Μην εμπιστευθείς τον ιδιοκτήτη στα όρια που σου δείχνει." γιατί όχι? σε περίπτωση που

το συμβόλαιο αναφέρει περίπου χχχ μ2 τι θα κάνει? ο ιδιοκτήτης θα του λέει ότι εδώ είναι το όριο μου και αυτός θα μετράει αλλού?

 

"Είναι το μόνο ''έγκυρο'' χαρτί που μπορούμε να πατάμε στα εκτός σχεδίου" προχτές αποτύπωσα γεωτεμάχιο περιφραγμένο παρακαλώ του 1980 500μ2 στον τίτλο και 1700

πραγματικά. για ποια εκγυρότητα μιλάς?

 

σου προτείνω να στηθείς. ότι σου δείξει αποτύπωσε και βάλτον να υπογράψει δήλωση ιδιοκτήτη.

 

zavi και αυτό για το 2% ενημερώνεις και από εκεί και πέρα είναι πρόγβλημα του πελάτη.

ας πάει να πληρώσει φόρο χρησικτησίας. τι θα κάνουμε τον άστυνόμο στην ιδιοκτησία του καθενός?

δεν έχουν καμία ευθύνη οι ιδιοκτήτες?

Link to comment
Share on other sites

chrisven η μία άποψη είναι αυτή που λες,και την έχω εφαρμόσει όταν δεν έχω καμία άλλη επιλογή...

 

Η δεύτερη είναι η εξής:Στο Γιουνανιστάν,υπάρχουν 2 ειδών περιουσίες.Αυτές που φαίνονται στα χαρτιά κ βάσει αυτών γίνονται ΟΛΕΣ οι συναλλαγές,και αυτές που ΕΙΝΑΙ=ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην πραγματικότητα.Εσύ π.χ. μπορεί να έχεις ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1 διαμέρισμα 100 τ.μ.,ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΜΩΣ να έχεις 2 διαμερίσματα των 50 τ.μ. που κάποια στιγμή έριξες τον τοίχο για να τα ενώσεις κ ξέχασες να βγάλεις άδεια στην πολεοδομία....

 

Βάσει αυτής της τακτοποίησης που μας έχει αναθέσει η πολιτεία,δηλαδή να τακτοποιηθούν οι συναλλαγές ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ πλησιέστερα ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ,σου επισημαίνω ότι στο τοπογραφικό που χτύπησες προχθές ο κυριούλης μπορεί να λέει ότι έχει 1700 μέτρα,όμως αυτό που του κατοχυρώνει το συμβόλαιό του λέει για 500.Θα έρθει αύριο-μεθαύριο ο κάθε νταβατζης κ θα σου λέει εσένα τον επιστήμονα:κύριε μηχανικέ,ΠΩΣ έδειξες 1700?Τίτλο χρησικτησίας σου έδειξε ο κυριούλης???Κ εσύ θα τρέχεις να αποδείξεις ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε τίτλους κ ότι τα όρια υποδεικνύονται από τον ιδιοκτήτη.......ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.............κ αυτά δεν ανήκουν στη σφάιρα της φαντασίας,πίστεψέ με...όταν καλοκαιριάσει κ ο όμορος του κυριούλη έπιστρέψει στο Ελλάντα από την Αυστραλία που μένει,αναζητώντας ήλιο κ φραπέ κ πάει να επισκεφτεί κ το οικόπεδο του παππού του,ο κυριούλης τί νομίζεις ότι θα του δείξει?Το συμβόλαιο και το επισυναπτόμενο αναπόσταστο τοπογραφικό με την υπογραφή chrisven...κ το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Ελληνοαυστραλός είναι να πάρει ένα δικηγόρο που θα σου χτυπάει την πόρτα καθημερινά μέχρι να ματώσεις κ να σου βγει από τους πόρους του δέρματός σου το φαί που αγόρασες κ έφαγες με τα λεφτά του τοπογραφικού των 1700...και τότε θα αναρωτηθείς:γιατί να μην την πληρώσει το τσογλάνι ο κυριούλης κ την πληρώνω εγώ μια ζωή να τρέχω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας αλλά μηχανικός?Κ έπειτα μάλλον θα ξανασκεφτείς αυτά που σου λέω...εμένα ευτυχώς πρόλαβαν να μου τα πουν αυτοί που την πάθανε.....Κ ο συμβ/φος δεν φταίει φυσικά,αφού βάσει του δικού σου τοπογραφικού πατάει,κ δεν πιστεύω ότι εξανάγκασες τον πελάτη σου να κάνει έλεγχο τίτλων στην πλεονάζουσα έκταση των 1200 τ.μ......

 

αδιαφιλονίκητη κυριότητα,νομή και κατοχή λέει ο τίτλος......

 

Το σκέφτεσαι κ αξιολογείς

 

Τουλάχιστον να τα παίρνεις χοντρά αν παίρνεις το ρίσκο...

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοί συνάδελφοι ψυχραιμία

το αρχικό ερώτημα του συναδέλφου topo85 ειναι μιά πολύ συνηθισμένη περίπτωση λαμβάνοντας υπόψη την ακρίβεια των στοιχείων του κτηματολογίου ιδιαίτερα εκτός σχεδίου

συνάδελφε topo85

α) εφάρμοσε στο πεδίο τα στοιχεία του κτηματολογίου

β) εντόπισε τις διαφορές σε σχέση με την υφιστάμενη περίφραξη και τα όρια που υπέδειξε ο ιδιοκτήτης

γ) δεν αρκεί μόνο η απόκλιση του εμβαδού να είναι μέσα στα όρια των προδιαγραφών,πρέπει και η θέση και το σχήμα να συμφωνούν με την υφιστάμενη κατάσταση

προφανώς δεν είμαστε αστυνομικοί ούτε δικαστήριο για επίλυση διαφορών

εκτιμάμε τα διατιθέμενα στοιχεία-τίτλου και στο διάγραμμα που συντάσουμε καθιστάμε σαφές αν είναι επανεφαρμογή,απτύπωση υφιστάμενης κατάστασης η τέλος προέρχεται απο υπόδειξη του ιδιοκτήτη

Link to comment
Share on other sites

zavi γιατί αφού έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης φέρει ευθύνη ο μηχανικός? Βέβαια θυμάμαι σε ανάλογο ποστ όπου ο συνάδελφος είχε μπλέξει με υπογραφή ιδιοκτήτη και ο δικαστής τον είχε στριμώξει. Εγω κάνω το εξής απλό: κατα τίτλο ιδιοκτησίας τόσο κατα νεωτέρα καταμέτρηση τόσο. Υπογραφή ιδιοκτήτη το παραδίδω και χάρηκα για τη γνωριμία. Μετά ας αναλάβουν οι δικηγόροι.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να κάνω ένα τοπογραφικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και ενώ το συμβόλαιο γράφει 337 τ.μ. το χαρτί του κτηματολογίου που μου έδωσε ο ιδιοκτήτης λέει 314 τ. μ. και όταν πήγα να ψάξω στο κτηματολόγιο το έγραφε 318 τ.μ.

Είναι εκτός σχεδίου και υπάρχει περιφραξη μόνο απο τη μία πλευρά.

Εγώ τι κάνω;

Πόσο το δείχνω;

Είμαι νέος Τοπογράφος και δεν ξέρω πως να λειτουργήσω.

Παρακαλώ βοηθήστε με.

 

Η κατοχύρωση της ιδιοκτησίας δεν είναι αποκλειστική δουλειά του Τοπογράφου Μηχανικού.

Η δουλειά του Τοπογράφου σε εκτός σχεδίου / εκτός αναδασμού περιοχές περιορίζεται στην αποτύπωση της ιδιοκτησίας όπως την υποδεικνύει ο ιδιοκτήτης, στην αποτύπωση του ευρύτερου χώρου ( φράχτες, δρόμοι, ρέμματα κλπ ), και στην εφαρμογή όλων των διαταγμάτων που πιθανόν αφορούν την περιοχή ( απαλλοτριώσεις, αιγιαλοί, ΖΟΕ κλπ ).

Εξυπακούεται, οτι η αποτύπωση θα εξαρτηθεί από Κρατικό Δίκτυο ( Hatt, ΕΓΣΑ87 ).

Αφού βρίσκεται δε σε περιοχή κτηματογράφισης, θα γίνει υποχρεωτικά εφαρμογή του κτηματογραφικού διαγράμματος του ΟΚΧΕ για τον έλεγχο συμβατότητας με τα στοιχεία που έχει η βάση του ΕΚ και αν χρειασθεί θα γίνει η μελέτη για τις απαιτούμενες διορθώσεις.

Εξ' άλλου ο ν.651/77 ισχύει ακόμη εξ' όσων γνωρίζω. Ας τον διαβάσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.