Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περισσότερα του ενός κτήρια σε οικόπεδο εντός οικισμού


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των κτιρίων τα οποία μπορούν να ανεγερθούν εντός ενός οικοπέδου ή εαν οι όποιοι περιορισμοί προέροχονται από την τήρηση του ΓΟΚ και του αντίστοιχου Π.Δ. και μόνο;

 

Δηλαδή, σε περίπτωση περισσοτέρων κτιρίων θα ήταν απαραίτητη π.χ. μια κατάτμηση του ή μια σύσταση καθέτου;

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη άποψη

 

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των κτιρίων, για οικόπεδο εντός οικισμού.

Δεν απαιτείται ούτε κατάτμηση ούτε σύσταση καθέτου.

 

Στα εκτός σχεδίου είναι διαφορετικά.

Εκεί υπάρχει περιορισμός για ένα ενιαίο κτίριο. (Π.Δ.24.5.85)

Για να γίνει διάσπαση του όγκου σε περισσότερα κτίρια, απαιτείται έγκριση της ΕΠΑΕ.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει καμια ανάγκη κατατμησης ή σύστασης εφόσον δεν συντρέχουν οι ανάλογες ιδιοκτησιακές προυποθέσεις (π.χ. παραχώρηση τμήματος οικοπεδου σε άλλο ιδιότη, δημιουργία νέου οικοπέδου κτλ)

αν η νέα άδεια βγεί στο όνομα του ιδιοκτήτη του οικοπέδου ο μοναδικός σου περιορισμος θα είναι να μην υπερβείς την επιτρεπόμενη κάλυψη/δόμηση και -πολύ βασικό- να σεβαστείς το Δ απο τα υπάρχοντα κτίσματα!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

συνάδελφοι καλησπέρα σας!μου εχει ανατεθεί μια οικοδομική άδεια που αφορά 2 κατοικίες σε γήπεδο εκτός σχεδίου, μεγαλύτερο των 4 στρ.

ο πελάτης επιθυμεί να κατασκευάσει 2 κατοικίες ανεξάρτητες σε απόσταση μεταξύ τους και όχι ένα κτίριο ενιαίο.Μήπως γνωρίζεται την διαδικασία που ακολουθείται ως προσ την διάσπαση του όγκου, ώστε να ξερω απ την αρχή αν μου το κάνει δεκτό η ΕΠΑΕ????

Link to comment
Share on other sites

Πλην ελαχιστων ειδικων περιπτωσεων, απο την εμπειρια μου σε διαφορες πολεοδομιες (κατερινη, θεσσαλονικη και περιξ) η διασπαση σε 2 ογκους γινεται παντα δεκτη. Απο δυο και πανω ειναι το προβλημα. Σε ποια περιοχη ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Για τα εκτός σχεδίου ο όγκος πρέπει να είναι ενιαίος, ασχέτως του τί συνηθίζεται ανά περιοχή (π.χ. στα νησιά κατά βάση δεν επιτρέπεται). Μόνο η ΕΠΑΕ μπορεί να γνωμοδοτήσει/επιτρέψει το αντίθετο (αλλά θέλει τεκμηρίωση βλ. συνεκτική αυνθετική λύση).

Link to comment
Share on other sites

μήπως υπάρχει τρόπος να γνωρίζω εκ των προτέρων αν μου το κάνει δεκτό η Ε.Π.Α.Ε. ώστε να μην καταθέσω και μου τα γυρίσουν πίσω????συν ότι θα ξευτιλιστώ στον πελάτη μου αν γίνει αυτό και ίσως χάσω και την δουλειά!!!!!!!!εννοείται πως μέσο απλής ερώτησης στην αρμόδια πολεοδομία δέν είσαι ποτέ σίγουρος το τι θα σου ξεφουρνίσουν στην πορεία και αν σου λένε αλλα μετά.υπάρχει τρόπος εγράφως να σου λένε ότι επιτρέπεται η όχι??????ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.