Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετράει στο σδ το wc και η σκάλα που οδηγεί σε αυτό; Στο υπόγειο καταστήματος;


Recommended Posts

Ισχύει εξακριβωμένα αυτο που μας γράφει ο pk10gr.

Δεν μετραει στο υπόγειο όταν είναι βοηθητικής χρήσης, που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και στο ισόγειο το κυριας χρήσης.

Τωρα το πως θα ερμηνέψουν το νόμο, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας είναι άλλη υπόθεση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η σκαλα μετραει μια φορά (στο ισόγειο) και το υπόγειο σαν βοηθητικός χώρος καταστηματος δεν μετρά καθόλου ,ούτε και το wc καθώς αυτό εξυπηρετεί το καταστημα(εκτος αν εχεις φτιαξει αλλο wc στο ισόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Το ερωτημα που πρεπει να απαντηθει πρωτο ειναι για το wc.. Αυτο λοιπον που ερμηνευω εγω ειναι οτι: Ενα μαγαζι πρεπει απαραιτητα να εχει τουλαχιστον 1 wc αν μη τι αλλο για τις αναγκες του προσωπικου.. Αν λοιπον αυτο το wc υπαρχει στο ισογειο, τοτε υπαρχει λογικη (αλλα οχι βεβαιοτητα) ενα δευτερο wc στο υπογειο να μην μετραει.. Αν ομως υπαρχει μονο στο υπογειο wc τοτε σιγουρα μετραει κανονικα..

 

Τωρα ερωτηση.. Αν εχουμε μια μαιζονετα με υπογειο (βοηθητικων χρησεων) ισογειο και οροφο, χωρις δωμα... Τη σκαλα ποσες φορες τη μετραμε??? Αν δεν κανω καποιο μεγααααλο λαθος μια φορα.. Αρα εδω γιατι να μετρα δυο??? Ισχυει κατι διαφορετικο στα καταστηματα???

 

Αρα αν δεν ισχυει κατι διαφορετικο στα καταστηματα, τοτε αν το υπογειο ειναι βοηθητικος χωρος μετρας μια σκαλα, αν εχει και κυρια χρηση μετρας δυο σκαλες.. Θελετε να συζητησουμε γιατι ενω τα wc γινονται στα υπογεια των καταστηματων στα σχεδια συνηθως ειναι στο ισογειο...???

Link to comment
Share on other sites

Αρκει να ΜΗΝ υπαρχει??? Δηλαδη αν εχεις και στο ισογειο και στο υπογειο μετρανε και τα δυο αλλα αν εχεις μονο στο υπογειο δεν μετρανε???

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δε θα λυθεί αυτό το θέμα μου φαίνεται.. με τις σκάλες, τα wc, κλπ. αν δεις pk10gr και εδώ, δεν ξέρω τελικά αν συμφωνήσαμε όλοι κάπου..

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5824

Link to comment
Share on other sites

Είναι σωστό για κατοικία. Στα καταστήματα δεν μετράει το wc στο υπόγειο, εφόσον το υπόγειο σαν βοηθητικός χώρος εξυπηρετεί το κατάστημα. Υπάρχει εγκύκλιος αλλά δεν την έχω πρόχειρη.

 

Βάλε ένα τυπικό wc στο ισόγειο ίσα-ίσα για να υπάρχει (1.40χ1.00) και κάνε ότι θες στο υπόγειο. Ετσι ΔΕΝ μετρά τίποτα στη δόμηση από το υπόγειο διότι τα w.c. υπογείου θεωρούνται επικουρικής φύσης σε αυτό του ισογείου.

Link to comment
Share on other sites

Το τυπικό w.c. που έγραψα, ενοούσα να το κατασκευάσει κιόλας για να είναι 100% εντάξει. Κόστος πολύ μικρό με τοίχους από γυψοσανίδες χωρίς ΙΚΑ, μία πόρτα και ένα σετ W.C.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.