Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομοθεσία τοποθέτηση καμινάδας μέσα απο άλλο διαμέρισμα


Nick Oldbird

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνετε στη περίπτωση που η καμινάδα του δίπλα διαμερίσματος περνάει μέσα από το διαμέρισμα  μου, επιτρέπετε αυτό? Ειμαι καλυμμενος ασφαλιστικά εαν πάρει φωτιά? Και δεν φτάνει που περνάει, περνάει με 2 γωνιες 90 μοιρών μέσα στο δικό μου σπίτι, θα έχω πρόβλημα στη συνέχεια με αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η διαδρομή αυτή (είτε εξωτερικά του διαμερίσματος, είτε εσωτερικά) όπως την περιγράφετε έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο φορέα δια μέσου αδείας (π.χ. μέσω της έκδοσης της αρχικής οικοδομικής άδειας, εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά κλπ σχέδια, είτε εκ των υστέρων με κάποια άδεια) ---δεν έχει δηλαδή προκύψει από διάφορες αυθαιρεσίες κατά την αρχική κατασκευή της οικοδομής ή από μετέπειτα αυθαιρεσία--- τότε υπάρχει και η ανάλογη νομιμότητα. Το αν η κατασκευή αυτή είναι νόμιμη ή όχι ή επικίνδυνη με κάποιον τρόπο, αρμόδιος να σας απαντήσει είναι κάποιος μηχανικός που θα πρέπει να απευθυνθείτε προκειμένου να γίνει η ανάλογη αυτοψία με βάση τα στοιχεία που θα σας ζητήσει να του παράσχετε.

Το πρόβλημα θα υπάρξει αν αρχίσει να χάνει από κάπου και καπνίζει μέσα στο δικό σας διαμέρισμα (ή εξωτερικά αν είναι η διαδρομή που περιγράφετε εξωτερικά του διαμερίσματος) και δημιουργεί προβλήματα π.χ. κιτρίνισμα ή/και καταστροφή κουφωμάτων, τοίχου, μυρωδιά, κλπ, όπου πέραν του κινδύνου για την υγεία, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Τότε μπορείτε να κινηθείτε πλέον με καταγγελίες, δικαστικά, κλπ για την αποκατάσταση του προβλήματος. Επίσης την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και αν η κατασκευή δεν έχει προκύψει μέσα από νόμιμη διαδικασία.

Αναφορικά σε αυτό που λέτε αν είσθε καλυμμένος ασφαλιστικά εάν πάρει φωτιά, αρμόδια να σας απαντήσει είναι η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχετε κάνει (ή σκέφτεστε να κάνετε) συμβόλαιο πυρός.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Προς απάντηση η καμινάδα είναι εντός του διαμερισματος μου(εσωτερικά), και χωρίς να εχω εγώ τζάκι, και επίσης δεν υπάρχει καμιά απόλυτος άδεια δεν υπάρχει τίποτα και σε κανένα σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Με το "καμιά απολύτως άδεια δεν υπάρχει" που λέτε, εννοείτε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, με αρχιτεκτονικά, στατικά, μηχανολογικά, κλπ σχέδια, η/μ μελέτες κλπ. εγκεκριμένα? ούτε έχει γίνει κάποια ρύθμιση-τακτοποίηση ή νομιμοποίηση με κάποιον νόμο ?

Σε κάθε περίπτωση, και ίσως γίνομαι κουραστικός, ισχύει η αρχική μου προτροπή να απευθυνθείτε σε μηχανικό της επιλογής σας.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ναι για να καταλαβετε εχω αγοράσει ένα διαμέρισμα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και πάω μια μέρα να δω πως πάνε οι δουλείες και βλέπω μια τρύπα για καμινάδα για το διπλανό διαμέρισμα. Εγω στα σχέδια που έχω υπογράψει δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. και δεν ξέρω τι να κάνω? 

Link to comment
Share on other sites

58 λεπτά πριν, georgegaleos said:

 

Σε κάθε περίπτωση, και ίσως γίνομαι κουραστικός, ισχύει η αρχική μου προτροπή να απευθυνθείτε σε μηχανικό της επιλογής σας.

 

Link to comment
Share on other sites

πιστευω καθως στα σχεδια σου και οπως δειχνεις μπορεις να τα διαβάσεις, δεν φαίνεται η καμινάδα. Φώναξε τον άνθρωπο που σου πούλησε και πες του "αυτό εδώ τι κάνει?" δεν είναι στα σχέδια μου. Και θελω εκει να βαλω ενα τραπεζακι

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

... Κι εγώ αυτό θα σας πρότεινα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θεωρώντας όμως ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαβάσετε σωστά τα σχέδια.

Παρεμπιπτόντως τα σχέδια που λέτε ότι έχετε υπογράψει είναι τα εγκεκριμένα της πολεοδομίας ? Έχετε στα χέρια σας και τα υπόλοιπα σχέδια ? στατικά, η/μ κλπ ? Μπορείτε να τα διαβάσετε ?

Για αυτό εγώ τον χαβά μου... αφού κάνετε σε πρώτη φάση αυτό που σας πρότεινε ο Arche και δεν ευδοκιμήσει...  απευθυνθείτε σε μηχανικό της επιλογής σας, διότι χωρίς εγκεκριμένα σχέδια (αρχιτεκτονικά, στατικά, η/μ, μελέτες κλπ) και αυτοψία δεν μπορούμε μέσα από το forum να αποφανθούμε (τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αποφανθώ) αν αυτό που περιγράφετε έρχεται σε αντίθεση ή είναι σύμφωνο με την άδεια.

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εγω συμφωνω Γιωργο οτι πρεπει να αποτανθει σε Μηχανικο, καποια κατασκευη η οποια δεν ειναι αμεσα αντιληπτη σε γειτονικη ακομα ιδιοκτησια ή πχ η υπαρξη ενισχυμενης ζωνης στην πλακα οροφης του διπλανου, σε συνδυασμο με κατασκευη ακομα και σε παρακατω οροφο, ισως αναγκαζε την απο εκει περασμα της καμιναδας, οποτε συμφωνω να απευθηνθει σε Μηχανικο που να μπορει να δει την κατασκευη κιολας

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.