Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα και οικοδομησιμότητα "τυφλού" αγροτεμαχί


Recommended Posts

Αγροτεμάχιο "τυφλό" , δίχως κάποιο συμβόλαιο , και μεγαλύτερο των 4 στρεμμάτων το οποίο κατείχε ο ιδιοκτήτης του εδώ και μια 200ετία από πάππου προς πάππου.

 

Μπορεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ; Έχω την εντύπωση πως ναι !

 

Αλλά χωρίς συμβόλαιο πώς αποδεικνύεται ;

 

Φαντάζομαι με το διάγραμμα και μάρτυρες με χρησικτησία .

 

Επίσης συνορεύει και με ρέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για οικοδόμη η σειρά είναι η παρακάτω:

Αρχικά θα πρέπει να "Δημιουργηθεί" τίτλος ιδιοκτησίας αυτό γίνεται με δικαστική απόφαση καθώς χωρίς τίτλο δεν δίνεται άδεια οικοδομής.

Στην δικαστική απόφαση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι η συμπλήρωση του χρόνου χρησικτησίας έγινε πρό τις 3-12-2003 όποτε ισχύει κατ αναλογία η 649/98 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ

Στη συνέχεια απο τον τοπικό Δήμο πέρνεις βεβαίωση ότι το γεωτεμάχιο είναι όπως ήταν και πρίν τις 31-12-2003 (ότι δηλ. δεν έγινε κάποια αλλαγή στα όρια κλπ)

τέλος καταθέτεις το διάγραμμα στο δασαρχείο για το ρέμμα ώστε να μην έχεις πρόβλημα με το Δασικό.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση οτι η οικοδομικη αδεια μπορει να βγει

και χωρις τιτλο ιδιοκτησιας με Εγκυκλιο 7

[Εγκ7 περιλαμβανει: 1) βεβαιωση δημαρχου απ' οπου θα πιστοποειται οτι εισαι κυριος του οικοπεδου καθως και ο χρονος δημιουργιας του 2) υπευθυνη δηλωση ιδιοκτητη οπου θα αναγραφονται το εμβαδον,η θεση του,ο χρονος και τροπος αποκτησης του οικοπεδου καθως και η χρονολογια δημιουργιας του οικοπεδου(για τυχουσα παρεκκλιση) και 3) πιστοποιητικο μη διεκδικησης απο το οικειο υποθηκοδυλακειο]

Οσον αφορα το ρεμα για να καταστει οικοδομησιμο το οικοπεδο θα πρεπει να γινει οριοθετηση των οριογραμμων του ρεματος(ειτε μονιμη ειτε προσωρινη οριοθετηση)

Link to comment
Share on other sites

Όσων αφορά το χωρίς συμβόλαιο είναι άλλο θέμα εκεί πρέπει να το συζητήσετε με συμβολαιογράφο...αλλά για την αρτιότητα δεν έχεις πρόβλημα αν και τυφλό αφού εκτός σχεδίου δεν χρειάζεται πρόσωπο αν και εκεί είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα αφού πρέπει να γίνει δουλεία διόδου προκειμένου να έχεις πρόσβαση από τα μπροστά γήπεδα..όμως πρέπει να δείς και αν είναι οικοδομίσημο αφού είναι δίπλα σε ρέμα και εκεί πρέπει να δεις την απόσταση δόμησης από την γραμμή ρέματος....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κάπου το είδα ότι αν αφήσεις απόσταση 20μ από το ρέμα δεν χρειάζεται να κάνεις την διαδικασία οριοθέτησης, μιλάω για τα εκτός σχεδίου, (μπορεί όμως και στα εντός). Γίνεται προσωρινός καθορισμός με αυτοψία της πολεοδομίας που στην ουσία δέχεται το έναντι του ρέματος όριο που υπάρχει στο τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

siradrab αυτο που λες αφορα την προσωρινη οριοθετηση.

Αναφερεται στον κτιριοδομικο κανονισμο στο αρθρο 6.

Συμφωνα με αυτο αν κανεις προσωρινη οριοθετηση

(ερχεται η πολεοδομια και σου βαζει την προσωρινη

οριογραμμη του ρεμματος), τοτε μπορεις να βαλεις την οικοδομη

στα 20μ απο την προσωρινη γραμμη οριοθετησης και δεν κανεις

τιποτα αλλο. Αν θελεις μικροτερη αποσταση απο τα 20μ τοτε

πρεπει να κανεις και τα τεχνικα εργα διευθετησης.

(κτιριοδομικος -αρθ.6-παρ.2)

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό είναι, το άρθρ. 6. Μου το ζήτησαν τώρα τελευταία σε ένα όριο με ρυάκι ενώ μέχρι πέρυσι δεν το ζητούσαν και έγινε η προσωρινή οριοθέτηση με αυτοψία.

Συμπέρασμα: Όταν στο τοπογραφικό μας πλέον έχουμε ως όριο κάτι τέτοια ρυάκια που δεν τα έχουμε δει ποτέ με νερό η μία στις χίλιες μόνο, και μια και η διάκριση μεταξύ χειμάρου-ρυακιού-ρέματος και δεν συμμαζεύεται, αν διαβάσεις την νομοθεσία είναι μεσοβέζικη μιας κι ο νομοθέτης δεν ήξερε τι να γράψει τότε συνάδελφοι δεν τα δείχνουμε και βάζουμε το όνομα του γείτονα ή αγνώστου στην πλευρά εκείνη. Θέλει και λίγο μαγείρεμα το απόσπασμα χάρτου βέβαια, και το έγκλημα θεωρείται τέλειο!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ερωτηση "νεου":

 

1) Αγρος (τυφλος) 8300m2 αρτιος και οικοδομησιμος εκτος σχεδιου χτιζει ~280m2, ιδιοκτητες ειναι 2 αδελφια. Ο ενας αυτη τη στιγμη δεν ενδιαφερεται να χτισει, ο δευτερος θελει να χτισει το "μεριδιο" του, δηλαδη 140m2, αν αργοτερα ο 1ος θελησει να χτισει θα εχει τη δυνατοτητα; Στο αρθρο 167 (αρθ-6 πδ24/32-5-85) αναφερει οτι μπορει να γινει μετα απο ΕΠΑΕ (φανταζομαι θα θελουν να μην υπαρχει διασπαση ογκου)

 

2) Υπαρχει η δυνατοτητα κατατμησης ή παροτι υπηρχε πριν του 2003 θα ισχυουν και για εμας οι περιορισμοι για προσωπο σε δρομο;

 

 

Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

1. EΠΑΕ πάει αν κάνεις διάσπαση όγκου. Προσοχή εδώ . Αν και η διάσπαση μπορεί να επιτρέπεται πολεοδομικά υπάρχει μετά πρόβλημα συμβολαιογραφικό καθώς εκτός σχεδίου δεν επιτρέπεται σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας και θα βρεθούν αμφότεροι συγκύριοι καί στα δύο κτίσματα.

 

Λύση : ένα κτίριο 2 κατοικιών και σύσταση οριζόντίου ιδιοκτησίας.

 

2. Κατάτμηση = Νέα γήπεδα άρα απαίτηση προσώπου άρα μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.