Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασία και μούχλα


dpapan

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Θα ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημα μου καθώς βρίσκομαι σε απόγνωση.

Τον Μαϊο μετακόμισα μαζί με την σύζυγο και τον γιο μου (4 ετών) σε ενα σπίτι στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Πρίν έμενα σε ένα διαμέρισμα το όποιο είχε υγρασία και μούχλα και έτσι πήραμε την απόφαση να φύγουμε. Αργά η γρήγορα θα φεύγαμε απο αυτο το σπίτι γιατί δεν με βόλευε και στην εργασία μου.

Όταν πήγαμε να νοικιάσουμε το καινούργιο σπίτι, ρωτήσαμε την ιδιοκτήτρια αν το σπίτι έχει υγρασία ,γιατί ήταν και ένας λόγος που φύγαμε απο το παλιό. Η ιδιοκτήτρια μου απάντησε ΟΧΙ. Το σπίτι δεν έχει και δεν είχε ποτε υγρασία μας είπε.

Τον Νοέμβρη μυρίζαμε απο τις ντουλάπες των υπνοδωματίων μια οσμή που μας έφερνε σε μούχλα. Ανοίγουμε τις ντουλάπες και βγάζουμε έξω τα πράγματα και τι να δουμε; Παπούτσια και ρούχα μουχλιασμένα. Πάπούτσια και ρούχα αξίας 2.000 ευρώ περίπου όλα για πέταμα.

Το σπίτι μέσα μπούζι. Να ανάβω την θέρμανση και ο θερμοστάτης να μην πιάνει ΠΟΤΕ θερμοκρασία. Το σπίτι κρύο.

Οι ντουλάπες και των 2 υπνοδωματιων ειναι κολλητά με το μπάνιο. Με τα χίλια ζόρια η ιδιοκτήτρια φέρνει έναν δικό της υδραυλικό και το μόνο που κάνει ειναι να βάλει σιλικόνη στην άκρη της μπανιέρας και να ανοίξει εναν εξαερισμό μικρό στο κάτω μέρος της για να παίρνει αέρα μου λέει. Μου λέει οτι η μπανιέρα έβαζε νερό απο κάτω και έτσι η υγρασία μεταφερόταν προς τους τοίχους των δωματίων.

Οι ντουλάπες να συνεχίζουν να μυρίζουν πολυ άσχημα. Ο υδραυλικός όσες φόρες και να τον πήραμε τηλέφωνο δεν ήρθε ποτε να δει αν το πρόβλημα λύθηκε.

Ανθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί εκεί μέσα. 2 μήνες μετά και ακόμη μυρίζουν.

Σαν να μην φτάνει αυτό, ο τοίχος του υπνοδωματίου μας επειδή απο πίσω δεν έχει κάτι (δεν γειτνιάζει με αλλο σπίτι) μαζεύει αφάνταστη υγρασία. Το δωμάτιο ειναι ΜΗ κατοικήσιμο. Φέρνουμε μηχανικούς το βλέπουν και ΟΛΟΙ μου λένε οτι το πρόβλημα υπήρχε και δεν ειναι τωρινό. Δεν γινεται αυτο απο την μια στιγμή στην άλλη. Μου το επιβεβαίωσαν 4 μηχανικοι. Επίσης μου είπαν οτι έχουν γινει μερεμέτια στους τοίχους του υπνοδωματίου και οτι δεν φαίνονται. Μολις το είπα στην ιδιοκτήτρια έκανε την πάπια. Ο τοίχος έχει αρχίσει και πετάει μαυρίλα και η ιδιοκτήτρια γύρισε και μου είπε , " δεν θα γκρεμίσουμε και τους τοίχους για να φτιαχτεί το σπίτι.Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να φύγετε".  Εφερε εναν δικό της μηχανικό, αλλά εδώ και μια βδομάδα δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να μου πει τι θα κάνει. Το καθυστερεί. Δείχνει να μην θέλει να το φτιάξει.

Τι μπορώ να κάνω;

Δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ σε ενοίκια. Πληρώνω στην ώρα μου τα πάντα.

Η γυναίκα μου είναι έγκυος στον 8ο μήνα και η ιδιοκτήτρια το γνωρίζει.  Δεν μπορώ να μετακομίσω. Που να βρώ σπίτι αυτή την στιγμή; Που να βρω τα χρήματα για μετακόμιση;

Εχω την έγκυο να κοιμάται στον καναπέ του σπιτιού στο σαλόνι.

Αν είναι δυνατόν.

 

Συγνώμη για το μεγάλο κατεβατό, αλλα χρειάζομαι γνώμες.

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

γνώμη μου και συμβουλή μου είναι να μετακομίσεις. Το πρόβλημα -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει θέληση απο την ιδιοκτήτρια - δε λύνεται εν μια νυκτί και αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ανθυγιεινό για όλους σας, πόσω μάλλον για το  βρέφος που θα έρθει.

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

φίλε dpapan να μετακομίσεις όπως σου είπε και ο/η συνάδελφος παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δεν είναι δουλειά σου να το λουστείς. να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τα παιδιά σου, ΜΟΝΟ αυτοί έχουν σημασία. τώρα μια μετακόμιση μπορεί να σου φαίνεται βουνό, αλλά είναι αυτό που πρέπει να κάνεις.σε λίγες μέρες θα είναι απλά μια δυσάρεστη ανάμνηση.

Link to comment
Share on other sites

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αδυνατώ. Οικονομικά αρχικά. Η σύζυγος μπαίνει στον μηνα της σε 10 ημέρες. Το παιδί πηγαίνει παιδικό. Σπίτια δεν υπάρχουν στην περιοχή. Ειλικρινά μου φαίνονται όλα βουνό. 

Link to comment
Share on other sites

1. μίλα και με δικηγόρο.... αν η επισκευή είναι μονόδρομος, τότε να συμψηφιστεί με τα ενοίκια...

2. Με την ιδιοκτήτρια να μιλάς μόνο γραπτά και οι εργασίες να γίνουν με αποδείξεις !!!

3. ξαναδιάβασε το 2

Link to comment
Share on other sites

Είχα το ίδιο πρόβλημα και τελικά επέλεξα να φύγω.

Και να συμφωνήσει στις επισκευές το σπίτι θα γίνει εργοτάξιο για αρκετές μέρες οπότε έστω και προσωρινά θα αναγκαστείτε να μετακομίσετε.

Νομίζω αφού είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις μίλα και με δικηγόρο για τις επιλογές σου. Μπορεί με ένα εξώδικο να ταρακουνηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Εγώ θέλω απο την πλευρά μου να φτιαχτεί το σπίτι και να μείνω εκεί. Να ειναι λειτουργικό. Δεν έχω ούτε 7 μήνες που μετακόμισα. Δεν είμαι άνθρωπος που αλλάζω σπίτι κάθε 1-2 χρόνια. Το απόγευμα θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες απο τον τοίχο του δωματίου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δε θα προτείνω τίποτα... Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος... Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτή... Θα επαναλάβω, όπως έκανα σε άλλη συζήτηση για το ίδιο θέμα, ότι ενώ έμενα ΔΩΡΕΑΝ σε σπίτι ιδιοκτησίας του πατέρα μου, από το οποίο δε με έδιωχνε κανένας, πήρα δάνειο και έφτιαξα δικό μου σπίτι, διότι αποφάσισα ότι τα παιδιά μου πρέπει να παύσουν να συγκατοικούν με τη μούχλα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.