Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά πράξης κάθετης ιδιοκτησίας με τοπογραφικό


Recommended Posts

Καλησπέρα συνέδελφοι, ως νέος στο χώρο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Ένα οικόπεδο (εντός ρυμ σχεδίου ~500μ²) με δύο τμήματα σε πράξη καθέτου ιδιοκτησίας το οποίο έχει και στα δύο τμήματα ανεξάρτητα κτίσματα από παλία. Βασει αποτύπωσης προκύπτει συνολικό εμβαδό αρκετά μικρότερο από του συμβολαίου. Με βάση ποιό εμβαδό θα πρέπει να υπολογιστεί η νέα κάλυψη (νέος ΣΔ) του οικοπέδου σε κάθε συνιδιοκτήτη; Ο συμβολαιογράφος θα το δεχθεί ως έχει ή θα πρέπει να κάνει τροποποίηση της πράξης καθέτου συνιδιοκτησίας πριν τη μεταβίβαση με βάση τα νέα εμβαδα; Τι πρέπει να γραφτεί στην δήλωση του ν. 651; Ευχαριστω εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Βράσε όρυζα............

 

Με τη νέα αποτύπωσή σου θα γίνει η συμβ/κή πράξη.........

 

Τροποποίηση καθέτου,εφορείες,μπορεί κ έλεγχο ΓΟΚ σε περίπτωση υπέρβασης,αν η συμβ/φος είναι σωστή θα σου ζητήσει αναθεώρηση αδείας,εσύ βέβαια κάνεις τον Κινέζο κλπκλπ.

 

Μιλάμε για μεγάλο κλάμα.Είσαι σίγουρος για την αποτύπωσή σου?Παλιότερο τοπογραφικό συμβολαίου βρήκες?Πόσο απόκλιση έχεις?Υπάρχει περίπτωση ''μαγειρέματος'' εντός του 2%?Είσαι σε περιοχή με πράξη εφαρμογής ή με πράξεις αναλογισμού?Έχει σημασία....μπορεί να μην έχεις λάβει κάτι υπ' όψιν σου με τα εμβαδά(προσκυρώσεις-ρυμοτομήσεις).

 

Στην 651 γράψε κ ένα πρόχειρο ιστορικό αναφέροντας κ τα έγγραφα που εμπλέκονται,έτσι ώστε κάποιος που θα το διαβάσει να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα που θα σε κατοχυρώνει.

 

Αυτά κ καλή τύχη,γιατί θα τη χρειαστείς....

 

ΠΛΗΡΩΣΟΥ ΚΑΛΑ,ψάξε κ παλιότερο τοπογραφικό συμβολαίου κ εί δυνατόν,φτάσε μέχρι της κατάτμησης μπας κ ανακαλύψεις τί έχει γίνει....

Link to comment
Share on other sites

Zavi , λίγο άσχετο , αλλά ποιός είναι ο καταραμένος ο νόμος που μιλάει για τις αποκλίσεις 2% ; Χρόνια τώρα τον ψάχνω ...

Link to comment
Share on other sites

ο εν λόγω νόμος για το φόρο χρησικτησίας που αναγκάζεσαι να καταβάλεις για διαφορές πέραν του 2% τείνω να πιστέψω ότι είναι κολπάκι των συμβολαιογράφων για να είναι καλυμμένοι στα συμβόλαιά τους. έχω ρωτήσει 3 διαφορετικούς και κανείς δεν μου απάντησε.

Link to comment
Share on other sites

iliekater

 

Νομοθεσία απόκλισης 2%:

 

Ν. 3427/2005 αρθ. 21 παρ. 2 (βάζει επιπρόσθετο όρο max διαφορά αξίας ακινήτου 1500 ευρώ)

Ν. 2579/98 αρθ. 14 παρ. 5,6,7

Ν. 2459/97 αρθ. 19

 

chrisven

 

Δεν είναι θέμα κάλυψης του συμβ/φου.Είναι θέμα εφόρου.Και αν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη,τότε με τις τάσεις που υπήρχαν στην Ελλάδα με τις ιδιοκτησίες η έκτασή της θα τριπλασιαζόταν στα χαρτιά.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η περιοχή έχει ρυμοτομηθεί από πολύ παλιά (δεκαετία '50) και διαφορά μου είναι περίπου 22μ². Δυστυχώς, είναι αρκετά μεγάλη για να "μαγειρευτεί"... Μηπως να αγνοήσω εντελώ τα συμβόλαια και την πράξη κάθετης... και ότι γίνει ?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως συνάδερφε αυτό θα έκανα..

ιδίως αν είναι σε κανένα χωριό που κανένας δεν έχει τα μέτρα επί του εδάφους όσα αναγράφονται στο συμβόλαιο.Το θέμα είναι ότι αν πας να τα αλλάξεις όλα όλοι θα βγουν ζημιωμένοι και θα σε κηνυγάνε .Άσε που σε ανάλογη περίπτωση που είχα τέθηκε από την πολεοδομία ακόμα και θέμα ακυρότητας των οικοδομικών αδειών που είχαν ήδη εκδοθεί!

Συνυπολόγισε τώρα όλα τα θετικά και αρνητικά και πράξε κατά το δοκούν.

Καλό κουράγιο...

Link to comment
Share on other sites

Eleni Dinopapa..... δε νομιζω οτι η περιπτωση του φιλου μας ειναι σε χωριο..... οποτε καλυτερα να προσεξεις τι θα κανεις...

Link to comment
Share on other sites

noland

 

Είσαι στο 4% επί το έλαττον.....πίστευα ότι είχες πιό σοβαρά επιχειρήματα.....για συμβόλαια μιλάμε,όχι κατασκευές....

 

Κάνε ό,τι σε φωτίσει η έμπνευσή σου,εφ' όσον είναι τόσο σημαντικό θέμα για σένα αυτή η ακρίβεια.....τα δεδομένα στα είπα,να φροντίσεις κ εσύ να τα μεταφέρεις στους πελάτες σου,στην περίπτωση που το πάρεις πάνω σου.

 

Συμφωνώ με την Eleni Dinopapa στη συγκεκριμένη περίπτωση κ δεν ασχολούμαι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.