Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι ψάχνω να βρω αν η άδεια δόμησης για περίφραξη οικοπέδου πάει με Κατηγορία 1 ή Κατηγορία 3

Συγκεκριμένα έχω ένα οικόπεδο με κτίσμα (Ο.Α. του 2004 και αυθαιρεσίες οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί) εντός οικισμού στο οποίο θέλει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει περίφραξη με πλίνθους ύψους 1,30μ. Ο 4495 αναφέρει ότι μπορεί να βγει άδεια για περίφραξη αν το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δρόμο  διεθνή, εθνικό ή επαρχιακό. Το πρόβλημα είναι ότι ο δικός μου δρόμος είναι κοινοτικός.

Στην Κατηγορία 3 αναφέρει ότι πάνε οι περιφράξεις οι οποίος δεν περιλαμβάνονται στην Κατηγορία 1. Το θέμα είναι ότι θέλει προέγκριση ή βεβαίωση όρων δόμησης (για περίφραξη?) Εσείς πως θα το αντιμετωπίζατε?

Δημοσιεύτηκε

αν δεν κάνω λάθος, σύμφωνα με το άρθρο 108/Ν 4495/17 δεν απαιτείται κανένας έλεγχος των δηλώσεων οποιοδήποτε νόμου αυθαιρέτων από την ΥΔΟΜ 

Επομένως η περίφραξη σου εντάσσεται στην κατηγορία 3

[η) τοίχοι αντιστήριξης, περιτοιχίσεις και περιφράξεις που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και με την επιφύλαξη των περιπτώσεων της Κατηγορίας 1,]

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δηλαδή μου λες ότι πρέπει να βγάλω βεβαίωση όρων δόμησης για την περίφραξη? Τι σχέση έχει ο έλεγχος ων αυθαιρέτων με την Κατηγορία 1 ή 3?

Edited by johnjohn1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.