Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο εκτός περιγράμματος σε εκτός σχεδίου δόμηση


Recommended Posts

Συνάδελφοι Καλησπέρα. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας στο εξής:Υπόγειο εκτος περιγράμματος ισογείου , στην εκτός σχεδίου, μετρά ή όχι στο σ.δ.;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε ΣΔ μετράει ούτε κάλυψη μπαίνει.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!

αρθ1 εκτός σχεδίου (ΠΔ/24.5.85)

 

διάβασε το, θα βρεις και άλλα ενδιαφέροντα.

 

".....11. Ο χώρος του υπογείου δεν επιτρέπεται να εξέχει το περίγραμμα του ισογείου του κτιρίου. "Η δε στάθμη της οροφής του υπογείου δεν επιτρέπεται να είναι υψηλότερη των 0,80 μέτρων από το διαμορφωμένο γύρω έδαφος"......"

Link to comment
Share on other sites

Σ' έυχαριστώ πολύ jbosdas αλλά:

1.η παρ.11 αρθ.2 του Π.Δ.85 αναφέρει "δεν επιτρέπεται να εξέχει του περιγράμματοςτου ισογείου".

2.Το άρθρο 7.Ββ αναφέρει ότι δεν προσμετράται στο σ.δ. "ένας υπόγειος όροφος επιφανείας ίσης με εκείνηςπου καταλαμβάνει το κτίριο..."

3.Το άρθρο 11 παρ 2 αναφέρει "από το ανωτέρω ποσοστό -40%- οι Η/Υ χώροι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 20% του σ.δ.". Εδώ προσθέτω ότι δεν επιτρεπεται να το υπερβαίνουν αλλά αν το υπερβούν προσμετρούνται στο σ.δ.(γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τμήμα του υπογείου που είναι εκτός περιγράμματος ;) -αυτά τα δεν επιτρέπεται είναι κάπως ...

Τέλος δεν μπορώ να ζητήσω άδεια οικοδομής μόνο για υπόγειο ( με προδιαγραφές υπογείου) χωρίς να υπάρχει ισόγειος όροφος εφόσον το υπόγειο εξ΄ορισμού αποτελεί όροφο???

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

1,2. δεν καταλαβαίνω... ποιος ο προβληματισμός σου?

αφου σου το λέει στις γενικές διατάξεις εκτός σχεδίου!!! αρθ1 (και όχι 2 που λες) και αν διαβάσεις την παρ14.... "Οι όροι και περιορισμοί δόμησης που καθορίζονται με τις προηγούμενες παραγράφους εφαρμόζονται εφόσον στα επόμενα άρθρα δεν ορίζεται άλλως, για κάθε κατηγορία κτιρίων."

το "εφόσον", μαλιστα, να το προσέξεις.

 

3.τι δουλειά εχουν οι ΗΜ με το υπόγειο? και βέβαια θα μετράνε στη δομηση οι ΗΜ αν υπερβαίνουν το 20%!

 

πρώτα θα κοιτάξεις τις διαταξεις εκτός σχεδίου (από αυτές πρωτα τις γενικές διατάξεις μετά τις ειδικές ανα κατηγορία κτιρίου), και μετά τον ΓΟΚ.

 

μπερδεύεσαι επειδή θέλεις να προσαρμόσεις την νομοθεσία στην περίπτωση σου και όχι την περίπτωση σου στην νομοθεσία....

Το αν θα μπορούσες να βγάλεις αδεια μονο για υπόγειο:!: δεν το ξερω:!:

(θα σου πρότεινα να συνεργαστείς με έναν έμπειρο μηχανικό μέχρι να μάθεις τα βασικά στοιχεία της νομοθεσίας και το πως μπορείς να ελίσσεσαι)

Link to comment
Share on other sites

jbosdas: (θα σου πρότεινα να συνεργαστείς με έναν έμπειρο μηχανικό μέχρι να μάθεις τα βασικά στοιχεία της νομοθεσίας και το πως μπορείς να ελίσσεσαι)

 

Εγώ θα του πρότεινα να συνεργαστεί με έναν έμπειρο φακίρη καλλίτερα για να μάθει να ''ελίσσεται'', ένας απλός μηχανικός όσο έμπειρος κι άν είναι τι να του κάνει, δεν ''φτάνει που λένε''. 'Έχει να αντιμετωπίσει τις κακοδιατυπωμένες, αντικρουόμενες και άσχετες μεταξύ τους διατάξεις, ερμηνευτικές εγκυκλίους, έγγραφα κάθε λογής και δεν συμμαζεύεται...., την διάθεση του κάθε ελεγκτή και την ερμηνεία που θα δώσει την συγκεκριμμένη μέρα και ανάλογα με το όνειρο που είδε την προηγουμένη, έγχρωμο ή ασπρόμαυρο, .....εξαρτάται.

Και στο τέλος όταν τα ξέρεις όλα αυτά και μάθεις να ''ελίσσεσαι'', αναρωτιέσαι,.....καλά,... μηχανικός σπούδασα εγώ ή μπαλαρίνα!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι SIRADRAD και jbosdas για να σας επαναφέρω στο θέμα: Έμπειρος μηχανικός , φακίρης ή μπαλαρίνα πρέπει να βρώ τη λύση. Οι Η/Υ χώροι σαφώς και σεν έχουν δουλειά με το υπόγειο αλλά το χρησιμοποίησα επειδη το "δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 20%... " δεν σημαίνει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπερβαίνουν το 20%..." , μήπως -λέω μήπως- και το "Ο χώρος του υπογείου δεν επιτρέπεται να εξέχει το περίγραμμα του ισογείου του κτιρίου" δεν σημαίνει κατ' αντιστοιχία οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;;;. Καμμία διάθεση να παίξω με τις λέξεις αλλά μετά την πρότασή σου jbosdas να συνεργαστώ με έμπειρους-όχι έμπειρο- μηχανικούς κατέληξα ότι οι απόψεις δε συγκλίνουν. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.Θα τα ξαναπούμε .SIRADRAD ωραίο break.

Link to comment
Share on other sites

Σε εκτός σχεδίου εφάρμοσα το παρακάτω το οποίο και εγκρίθηκε από πολεοδομία: το υπόγειο που ήταν όσο η κάλυψη (δηλ. περίγραμμα ισογείου + ΗΜΧ) δεν μέτρησε στην δόμηση. Το υπόλοιπο υπόγειο (που εξείχε του περιγράμματος της κάλυψης) δεσμεύθηκε συμβολαιογραφικά σαν θέση στάθμευσης και δεν μέτρησε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Σε εκτός σχεδίου εφάρμοσα το παρακάτω το οποίο και εγκρίθηκε από πολεοδομία: το υπόγειο που ήταν όσο η κάλυψη (δηλ. περίγραμμα ισογείου + ΗΜΧ) δεν μέτρησε στην δόμηση. Το υπόλοιπο υπόγειο (που εξείχε του περιγράμματος της κάλυψης) δεσμεύθηκε συμβολαιογραφικά σαν θέση στάθμευσης και δεν μέτρησε.

 

 

έδειξες και ράμπα πρόσβασης στο υπόγειο που δήλωσες για χώρο στάθμευσης?

και επίσης πως γίνεται ακριβώς αυτή η διαδικασία? θα υποβάλω συμβόλαιο εκ των προτέρων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.