Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύμμεικτες πλάκες σε πέτρινα σπίτια


 

Recommended Posts

Γειάς σας είμαι νέο μέλος κ έχω κάποιές απορίες σχετικά με τις πλάκες σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία.Μπορούμε να χρησιμοποιίσουμε αντί για ξύλινες ή συμβατικές από οπλισμένο σκυρόδεμα,σύμμικτες πλάκες?Κ αν ναί πώς θα διαμορφωθεί η σύνδεση τους με τις δοκούς?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε υφιστάμενες κατασκευές , όπως της παραπάνω φωτογραφίας, των οποίων ο τρόπος δομησης δεν υπάγεται στον EC6 τί κάνω για να προσδιορίσω την αντοχή της τοιχοποιίας;

Link to comment
Share on other sites

Τραγική κατάσταση. Ο,τι και να κάνεις θα είσαι εκτός κανονιστικού πλαισίου. Παλαιοί κανονισμοί δίνουν τιμές επιτρεπομένων τάσεων, από όπου μπορείς να βγάλεις "χαρακτηριστικές" τιμές. Με τον ΕΚ-6 και k=0,4 λαμβάνεις μάλλον υπερτιμημένες αντοχές, ίσως κατά 20% ~ 25%.

Αλλά τα χειρότερα έπονται: Η αργολιθοδομή παρουσιάζει μη προβλεπόμενες από τον κανονισμό μορφές αστοχίας. Με την θλίψη και την ανατροπή είσαι Ο.Κ, αλλά με την διάτμηση τα πράγματα δεν είναι καλά, αφού δεν υπάρχουν σαφείς οριζόντιοι αρμοί που καθορίζουν το μοντέλο αστοχίας του ΕΚ-6. Αν το ξεπεράσουμε αυτό, έρχοναι διάφορες μορφές τοπικής αστοχίας που ο ΕΚ-6 δεν τις γνωρίζει καν.

 

Άρα: προσοχή στην διάτμηση, πολύ καλή ποιότητα δόμησης (δύσκολο αυτό) και κατασκευαστικές επιλογές που να αποκλείουν τις τοπικές αστοχίες...

Επίσης, συναίσθηση ότι είσαι εκτός κανονισμού...

Link to comment
Share on other sites

Για το συναδελφο που ρωτησε στο πρωτο ποστ:

Μπορει να κανεις και ξυλοσυμμικτη πλακα...

Εμενα μαρεσουν αυτες και εχεις και εμφανες το ξυλο...προσοχη στην κατασκευη και ειδικα στην στεγανωση πριν τη σκυροδετηση..

Link to comment
Share on other sites

Στην παραπάνω εικόνα έγινε κανονικά καλούπωμα για να πέσει η πλάκα σκυροδέματος, σωστά;

 

Όχι. έγινε σύμμεικτη πλάκα με λαμαρίνα. Αλλά προσοχή, είναι ειδικό έργο, απέχει πολύ από την τυπική περίπτωση σύμμεικτης, τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε λεπτομέρειες και κατασκευαστικές πρακτικές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.