Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΘ - Α ΠΕΑ - Β ΠΕΑ - Πρόβλημα αναβάθμισης 3 κατηγοριών


Recommended Posts

Αρχικά με συγχωρείτε, γνωρίζω ότι έχει αναφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο αλλά δεν μπορώ να το βρω... Μίλησα με helpdesk και το αρμόδιο τμήμα του ΤΕΕ για το λογισμικό ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και μου απάντησαν ότι είναι ευθύνη του μηχανικού να κάνει εξαρχής και το Β ΠΕΑ προκειμένου να ελέγξει ότι οι παρεμβάσεις στο σύνολό τους είναι αρκετές ώστε στο Β ΠΕΑ να επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των 3 κατηγοριών. Αν όχι, τότε πρέπει να προτείνουμε ένα τέτοιο συνδυασμό εξαρχής προκειμένου στο Β ΠΕΑ να πετύχουμε τον στόχο με Α.Θ. Αυτά... Δεν περιγράφω άλλο....

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζουμε αν το συγκεκριμμένο φαινόμενο (αλλαγή κατανάλωσης κτηρίου αναφοράς) προκύπτει και με άλλου είδους παρεμβάσεις εκτός από ΑΘ;

Link to comment
Share on other sites

Προκύπτει όταν έχουμε αλλαγή πηγής ενέργειας. Παρατηρείται και στους λέβητες ΦΑ, αλλά στις Α/Θ είναι πολύ πιο έντονο…

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει τύχει, αλλά υποθέτω πως ναι. Σε κάθε περίπτωση, κάνεις εξαρχής και το Β ΠΕΑ, και ελέγχεις...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

αν ειναι να κάνουμε από τώρα και το Β ΠΕΑ να διαπιστώσουμε αυτό το "bug" του προγραμματος-ενω δε θα είμαστε οι υπεύθυνοι για το Β ΠΕΑ  - τοτε τα αυξημένα χρήματα αμοιβής φαντάζουν λίγα στα γλισχρά περσινά (βαλτε και προσάρτημα στην εξίσωση, μάλλον τζάμπα θα το κάνουμε οι περισσότεροι...)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα δεκάλεπτο θα σου πάρει, το πολύ.

Αντιγράφεις τις καρτέλες του σεναρίου σε ένα καινούριο xml (στις περισσότερες δουλεύει και το copy-paste), και το εκτελείς.

Ή, αν βιάζεσαι, απλά αλλάζεις το σύστημα θέρμανσης του υφιστάμενου κτιρίου με αυτό του σεναρίου…

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους νέους συναδέλφους που δε γνωρίζουν την ύπαρξη του bug (για τους παλαιότερους, το πρόβλημα υπήρχε και στο ΕΚΟ Ι), και αν δεν ακολουθήσουν την ως άνω διαδικασία κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς επίτευξη στόχου…

Edited by vagom
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, vagom said:

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους νέους συναδέλφους που δε γνωρίζουν την ύπαρξη του bug (για τους παλαιότερους, το πρόβλημα υπήρχε και στο ΕΚΟ Ι),...

Συνάδελφε μπορείς αν σου είναι εύκολο να μου υπενθυμίσεις σε ποιο σημείο παρουσιάζεται το bug γιατί μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

@dib Το λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ μεταβάλει τις απαιτήσεις του κτιρίου αναφοράς ανάλογα με το αρχικά δηλωθέν σύστημα θέρμανσης. Αλλάζοντας το, μεταβάλλονται οι υπολογισμοί των ενεργειακών κατηγοριών, και έτσι το 2ο ΠΕΑ, που θα έχει άλλο σύστημα θέρμανσης και άλλο κτίριο αναφοράς, δεν  θα πετύχει την ενεργειακή κατηγορία που μας έδειχνε το σενάριο του 1ου ΠΕΑ (για το λόγο αυτό η επίτευξη στόχου έως τώρα γίνονταν σε ποσοστό επί του αρχικού κτιρίου αναφοράς). Για να είμαστε σίγουροι για την ενεργειακή κατηγορία που θα προκύψει από το 2ο ΠΕΑ, θα πρέπει να υλοποιήσουμε το σενάριο μας σε νέο «καθαρό» αρχείο xml.

(Δεν είναι όμως ακριβώς "bug". Δεν το κάνει δηλαδή από λάθος. Έχει του λόγους του, αλλά για τους περισσότερους, ως "bug" εκλαμβάνεται...)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.