Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά ακινήτου που στα συμβολαια είναι ένα μα στην πραγματικότητα δυο....


Spyros Skou

Recommended Posts

Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων τον οποιοδήποτε διαθέσει έστω και λίγα λεπτά για την περίπτωση μου.

Θέλω να αγοράσω ένα ακίνητο στα Πετράλωνα το οποίο στα συμβόλαια αναφέρεται ως ένα ( με δύο εισόδους, δύο μπάνια δύο κουζίνες κλπ.), το οποίο όμωσ μιασ μεσοτοιχίας χωρίζεται σε δύο και μάλιστα με δύο ρολόγια Δεη και ΕΥΔΑΠ. Ετσι το αγόρασαν και οι ιδιοκτήτες.

Στην Κάτοψη όμως φαίνονται ενωμένα (μέσω ενός μικρού ανοίγματος σαν πόρτα στην μεσοτοιχία) . Επειδή θα το αγοράσω με δάνειο με συμφέρει που φαίνεται ένα σπίτι γτ αλλιώς θα χρειαζόμουν δύο δάνεια για δυο ξεχωριστές κατοικίες. το θέμα μου είναι κατα τον τεχνικό έλεγχο της τράπεζας θα μου δημιουργηθεί θέμα? Αν απλα γκρεμίσω τον τοίχο σε εκείνο το σημείο θα μπορέσω να το προσπεράσω σαν πρόβλημα? θα έχω προβλήματα στο μέλλον αν θέλω να τα χωρίσω?  

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

για να γινει το συμβολαιο χρειαζεσαι

- αδεια

- κατοψη αδειας

-συμβολαιο

-κτηματοφυλλο για την περιγραφη...

-Ε9 του πωλητη

-βεβαιωση μηχανικου περι τακτοποιησης -τυχον- αυθαιρεσιων.

Αν η μεσοτοιχια θεωρηθει σαν "διαχωριστικος τοιχος" εχεις μια αυθαιρετο διαχωρισμο

αλλά εχεις και μια πορτα...μικρομεγαλη...

Θεωρητικα το διαμερισμα ειναι "ενα"

Θα μιλησεις με τον μηχανικο σου και  τον συμβολαιογραφο σου.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχας σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες λίγο χρόνο για βοήθεια!

Φαντάζομαι πως όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα τα ζητήσει η συμβολαιογράφος και η δικηγόρος μου..

λόγω συνθηκών πρέπει να δώσω το κάπαρο ψιλοάμεσα αλλα έχω ζητήσει από τον δικηγόρο να κάνει ένα σφιχτό συμβόλαιο που να προβλέπει όλεσ τις πιθανές αιτίες που μπορεί να ματαιώσουν το συμβόλαιο..

Αυτό που με απασχολεί είναι αν στην χειρότερη των περιπτώσεων που πάνε όλα στραβα, άμα ρίξω τον τοίχο σε μορφή πόρτας όπως φαίνεται στην κάτοψη θα μπορέσω να συνεχίσω νομότυπα ή μπορεί να έχω προβλήματα? και αυτό είναι κάτι που μπορώ να τακτοποιήσω αργότερα? η μπορεί να υπάρχουν θέματα που εμείς οι που δεν έχουμε ιδιαίτερες γν΄σεις μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο δύσκολο..

Δίαβαζα τοpost που έλεγε για ευκαιρίες και πιθανές παγίδες......και τα χρειάστηκα λίγο γτ είναι καλή ευκαιρία...

 

Link to comment
Share on other sites

Η μεσοτοιχία είναι εκείνο το κομμάτι που έχω κυκλώσει και δεν μπορώ να καταλάβω αν υποδηλώνει ότι πρέπει να είναι με πέρασμα ή τελείως κλειστό.

126434170_731656924112185_4625879974682017245_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

ολα τα νομικα και τεχνικα θεματα θα τα δουνε η δικηγορος και ο μηχανικος σου.

Για το θεμα του "καπαρου" γεννωνται πολλα προβληματα.

Για μενα, εάν δεν παει ο πωλητης στον συμβ/φο  πιστοποιητικα ΤΑΠ, ΕΝΦΙΑ, ενημεροτητες και βεβαιωση μηχανικου, δεν πρεπει να δινεται καμμια προκαταβολη.

[προσφατα, ειπα σε νεαρο συναδλεφο να μην δοσει προκαταβολη , πριν το δει ο μηχανικος του.

Το ειδε και βρηκε επεκταση σε κοινοχρηστα, που ο πωλητης αγνοούσε,

[οπως το αγνοουν και καποιες εκατονταδες χιλιαδες ιδιοκτητών]

που σημαινει επρεπε να γινει τροποποιηση της συστασης και του ΤΑΠ, και του ΕΝΦΙΑ, δλδ μιλαμε για χρονοβορες διαδικασιες...]

Δεν προχώρησε.

Στην περιπτωση  αυτη ανηκουν παρα πολλά κτισματα.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

δεν έχω ακόμα μηχανικό!! :-) για αυτό ρωτάω... :-) για το οτι πρεπει να προσεξω πολύ με την συγκεκριμένη συναλλαγη έχετε δίκιο και έχω πειστεί. οπότε η επιφυλακτικότητα εχε διασφαλιστεί... το θέμα του τοιχου με απασχολεί λόγω έλλειψης γνώσεων και για αυτό προσπαθούσα να βρω ενημέρωση. το αν απλα ρίξω τον τοίχο στο σημείο θα μου λύσει όλα τα θέματα έστω και προσωρινά.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα, καλημέρα λίγα να πω σχετικά με αυτό που λες, δεν θα απέρριπτα την αγορά αν είναι ένα καλό ακίνητο να μου αρέσει.
Μπορεί να έχει γίνει τακτοποίηση ή να κάνει ο ιδιοκτήτης ή να κάνεις εσύ και να σου την αφαιρέση από την αγορά. Κατά τη γνώμη μου η 3 είναι η πιο χαζή περίπτωση, το έχω ακούσει και αυτό ότι συμβαίνει όμως, αν αυτός δεν μπορεί να πληρώσει θα πρέπει να τον ενημερώσει ο δικηγόρος σου ή ο μηχανικός σου αν πρέεεπει να γίνει και αν σου πει εντάξει και μηχανικό πρέπει να έχεις εσύ μετά να ελένξεις ότι όλα έγιναν σωστά και είναι καλά τακτοποιημένο το ακίνητο, οπότε η γνώμη μου πάλι έχει να κάνει ότι προχώρησε σε δικηγόρο να κάνει έλεγχο τίτλων και βρες και μηχανικό να αρχίσει να σου κοιτά το ακίνητο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αν γίνει τακτοποίηση τότε θα μετράνε σαν δύο διαφορετικά σπίτια η σαν ένα?γτ άμα γίνουν δύο τότε δεν θα μπορώ να πάρω το δάνειο.  η απλα θα μπει ο τοιχος που φαινεται με ανοιγμα οτι ειναι κλειστος και θα παραμείνει ένα σπίτι? με ποια διασικασία γίνεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

με την τακτοποίηση ο Μηχανικός τακτοποιεί για το διάστημα που προβλέπει ο Νόμος ότι έχει φτιαχτεί κατά υπέρβαση της οικοδομικής άδειας και επιτρέπεται να φτιαχτεί, δηλαδή αν εσείς έχετε μια απλή περίπτωση που συνενώθηκαν 2 ιδιοκτησίες, ο Μηχανικός σας θα τακτοποιήσει ότι οι 2 αυτές ιδιοκτησίες έγιναν μια. Οπως δείχνει η συγκεκριμένη παράβαση θα τακτοποιεί εφ όρου ζωής ότι έγινε μια ιδιοκτησία. Είναι μια διαδικασία που θα κάνετε έτσι και αλλιώς καθώς αν το σπίτι έχει αυθαίρετα ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει. Αποτελεί υποχρέωση του ιδιοκτήτη θα τον ενημερώσει η/ο συμβολαιογράφος καθώς θα ετοιμάζει τα χαρτιά του για να γίνει το συμβόλαιο ότι θα χρειαστεί βεβαίωση Μηχανικού. Τότε και κατά τον έλεγχο ο Μηχανικός προκειμένου να του δώσει την βεβαίωση αν δει ότι υπάρχει αυθαιρεσία όπως συνένωση ιδιοκτησιών, θα τον ενημερώσει τι ενέργειες πρέπει να κάνει και πόσο στοιχίζουν αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Eφόσον  βασικό θέμα είναι η δανειοδότηση από την Τράπεζα, πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνεις καταρχήν μια συζήτηση ως προς το ποια έγγραφα χρειάζεται η Τραπεζα για να γινει η διαδικασία. Αυτά μάλιστα καλό θα ηταν να ζητήσεις να σου τα πουν αναλυτικά.

Να προσέξεις το γεγονός ότι ενώ είναι ένα το ακίνητο στα συμβόλαια ,ωστόσο έχει δυο ρολόγια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ δηλ. εκδίδονται δυο λογαριασμοί όπου (προφανώς) αναφέρονται σε δυο διαφορετικούς χώρους με διαφορετικά τετρ. μέτρα κλπ.. Αυτο ίσως να δημιουργήσει επιπλοκές.

Τα κοινόχρηστα χρεώνονται στον ενιαίο χώρο η σε δυο διαφορετικούς (με διαφορετικά χιλιοστά)?

(παρεπιμπτόντως μήπως υπάρχουν οφειλές σε κοινόχρηστα?-θέλει ψάξιμο)

Τα παραπάνω μπορεί να δημιουργήσουν θέμα σε ότι αφορά την Τράπεζα.

Ο πωλητής θα πρέπει να παραδώσει στον/στην συμβολαιογράφο ολα τα έγγραφα που αναφέρει ο dimitrisGM 

Υπ' οψιν πως το πιστοποιητικό ΤΑΠ συνδέεται άμεσα με το θέμα της ΔΕΗ που προαναφέρω.

Σε κάθε περίπτωση ξεκίνα αναλυτική συζήτηση με την Τράπεζα-αν δεν κάνω λάθος έτσι και αλλιώς παρεμβαίνει συμβολαιογράφος της Τράπεζας στη διαδικασία οπότε ότι είναι να γίνει θα γίνει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.