Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα κατά την χάραξη σημείων


Recommended Posts

Σποραδικά κατά την χάραξη σημείων και ενώ το όργανο μου δείχνει οτι πρέπει να μετακινηθεί ο στόχος π.χ. -4cm ώστε να βρω το ζητούμενο σημείο, όταν γίνεται η μετακίνηση του στόχου 4cm προς τα πίσω μου εμφανίζει +4cm ενω θα έπρεπε να "μηδενίσει"... που μπορεί να οφείλεται αυτό? θέμα οργάνου? πρίσματος? Επισημαίνω οτι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται σποραδικά και σε κοντινές σχετικά αποστάσεις της τάξης των 10cm ενω σίγουρα δεν υπάρχει θέμα παρεμβολής (Στόχος στο 1.5μ). Όργανο topcon 212 και generic πρίσμα

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να τηλεφωνήσεις στην εταιρεία. είναι πολύ εξυπηρετικοί όλοι και σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Εμένα πάντως δε μου έχει συμβεί. Δεν έχω το ίδιο μοντέλο αλλά είσαι σίγουρος ότι το δοκίμασες αρκετές φορές ώστε να είσαι σίγουρος ότι είναι θέμα οργάνου; Γιατί μπορεί να το μετακίνησες 4cm με το μάτι αλλά να ήταν λίγο παραπάνω. Συν το ότι μπορεί να μην ήταν τελείως κατακόρυφο, ξέρω κι εγώ, μήπως φταίει κάτι τέτοιο; Αν και για να το λες μάλλον το τσέκαρες αρκετά οπότε καλύτερα να ρωτήσεις στην εταιρεία. Για να είσαι απόλυτα σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Το +4 στο πεδίο είναι λίγο δύσκολο. Ο στοχοφόρος είναι έμπειρος; Διότι αν τους λες 4 και μετακινείται 7 για παράδειγμα χάνει και 1 από το κούνημα... τότε νάτα τα 8cm.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε έλεγχο του οργάνου σου στο γραφείο. Βάλε τον στόχο πάνω σε ένα γραφείο-σχεδιαστήριο και δες τι γίνεται. Έχω σχεδόν το ίδιο όργανο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα (211d).

Link to comment
Share on other sites

ο στοχοφόρος είναι πολύ έμπειρος (το +/- 4εκ γίνεται με μετράκι δηλαδή "μετράει" την απόσταση και επανατοποθετεί το κοντάρι και όχι απλά με μετακίνηση του κονταριού) και το θέμα είναι οτι αυτό το πρόβλημα το παρουσιάζει τελείως τυχαία! Χαράζω σημεία και τα χτυπάω 10-15 φορές και δεν εμφανίζεται καμμιά παρενέργεια αφού έχω στρέψει αλλού το όργανο και μπορεί να το εμφανίσει σε 1 σημείο αφου έχω χαράξει πολλά πριν! υποψιάζομαι μήπως είναι θέμα πρίσματος ( ? )

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ThanosB

αν υπήρχε πρόβλημα με το πρίσμα (σταθερά πρίσματος) δεν θα παρουσιαζόταν ξαφνικά όταν για σειρά σημείων η χάραξη είναι σωστή

κάνε το εξής

τοποθέτησε καρφιά η πασσσάλους σε διάφορες αποστάσεις και αποτύπωσέ τα

στη συνέχεια κάνε χάραξη δηλ.αντίστροφη διαδικασία

φρόντισε τα σημεία σου να είναι σε έδαφος με σημαντικές υψομετρικές διαφορές

πριν απο όλα

βεβαιώσου

για την σταθερά του πρίσματος

για την πίεση και θερμοκρασία (ppm) μην έχει μπεί κάποια περίεργη τιμή

για τον στυλαιό και την αεροστάθμη του

γνώμη μου να χρησιμοποιείς πρίσματα του ίδιου οίκου με το όργανο

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.