subrosaval Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:28 πμ Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:28 πμ (edited) Οχι . Ειναι ελαιώνας το οικόπεδο . Αλλα έκανα κάποιες δοκιμαστικές τομές και είδα οτι κάπου στα 2-2.5μ υπάρχει νερό . Οχι πολύ αλλά ικανό . Βέβαια το καλό είναι ότι λόγω κλίσης εδάφους είναι πολύ πιο εύκολο να εκτραπεί και να στραγγίζεται με φυσική κλίση . Γιατί αν ήταν επίπεδο το οικόπεδο μπλέκαμε !!!! Σε οικοδομή 20-30μ παραπέρα έχει δημιουργηθεί σπηλαίωση κάτω από το ένα πέδιλο . Άδεια προ 20ετιας . Edited November 22, 2025 at 09:30 πμ by subrosaval
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:36 πμ Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:36 πμ Καλού κακού δεν αναθέτεις να γίνει και μια γεωτεχνική μελέτη να δεις τα αποτελέσματα. Δεν τυχαίνουν τέτοια εδάφη κάθε μέρα. 1
subrosaval Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:42 πμ Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:42 πμ @Pavlos33 δεν το είχα σκεφτεί να κάνω κάτι πιο εξειδικευμένο σε μελέτη για το έδαφος πέραν των δοκιμαστικών τόμων που ήδη έχω κάνει . Αλλά ναι , τώρα που το λες και το συνειδητοποιώ υπέρ της ασφάλειας είναι καθώς εργασίες θα ξεκινήσω σε περίπου 4-5 μήνες από σήμερα και υπάρχει χρόνος .
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:48 πμ Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 09:48 πμ Προσωπικά από την γεωτεχνική μελέτη θα ξεκινούσα. Το έδαφος είναι "περίεργο". Αλήθεια, εκεί γύρω βλέπεις οικοδομές; Οι ντόπιοι μήπως σου έδωσαν κάποια πληροφορία για κάτι που να είναι ανησυχητικό; 1
subrosaval Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 10:18 πμ Δημοσιεύτηκε November 22, 2025 at 10:18 πμ (edited) Πολλές οικοδομές και ξενοδοχεία . Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι οι υπόγειες φλέβες του νερού που είναι διάσπαρτες . Προσωπικά γνωρίζω ένα περιστατικό σπηλαίωσης κατω από το ένα θεμέλιο καθώς έτρεχε το νερό συνεχώς από κάτω του, το οποίο και ανάφερα προηγουμένως . Το πρόβλημα με το δικό μου έργο , είναι όχι μόνο πως θα προετοιμάσω τη θεμελίωση αλλά και τα πρανή τα οποία είναι πάρα πολλά . Η προσαρμογή του κτιρίου σε τέτοια εδάφη θέλει πολλή προσοχή . Προσωπικά χωρίς να υπερβάλλω , 60% του κόπου μου ήταν στην προσαρμογή και 40% ο σχεδιασμός του κτιρίου . Ουσιαστικά το οικόπεδο διαμόρφωσε και την τελική αρχιτεκτονική ! Τη Δευτέρα λοιπόν , σίγουρα θα γίνει ανάθεση για γεωτεχνική μελέτη ! Edited November 22, 2025 at 10:19 πμ by subrosaval
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα