Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση αεραγωγών


petrosg

Recommended Posts

ανάλογα την περίπτωση.

το πιο γρήγορο ,οικονομικό και αποδοτικό ταυτόχρονα είναι ο υαλοβάμβακας.

το αρμαφλέξ επίσης αλλά είναι πιο δύσκολο στη χρήση και εννοείται πιο ακριβό.για φελλοπολτό δεν θα στο συνιστούσα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαντώ ακριβώς στην ερώτηση, διότι δεν έχω την σχετική εμπειρία. Εχω ανάλογη εμπειρία όμως από σωλήνες νερού (προσαγωγής) σε σύστημα κεντρικού κλιματισμού με fan-coil. Αύτοί οι σωλήνες λοιπόν μετά από περίπου 12-13 χρόνια λειτουργίας, έχουν σαπίσει από την εξωτερική επιφάνεια, διότι η μόνωση δεν ήταν σε πλήρη επαφή με την σωλήνα και υγροποιούνταν ατμοσφαιρικός αέρα ανάμεσα στην μόνωση και την ψυχρή σωλήνα.

 

Οπότε πρόσεξε την καλή εφαρμογή μεταξύ μόνωσης και αεραγωγού, ώστε να αποφευχθούν οι πιθανές υγροποιήσεις από την εξωτερική πλευρά.

Link to comment
Share on other sites

Σε αεραγωγούς προσαγωγής πάνω σε δώμα ξενοδοχείου έγινε επένδυση με ένα μαλακό υλικό χρώματος γκρι που ονομάζεται φερλέν ή φρελέν. Έχει αυτοκόλλητη την μια πλευρά και κολλάει πάνω στο γαλβανιζέ αεραγωγό. Επίσης, χρησιμοποιείται και σε αεραγωγούς εντός του κτιρίου. Είναι καθαρό, δεν βγαίνει εύκολα και πολύ απλό στη χρήση. Φελοπολτό έχω δει να μπαίνει σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε εργοστασιακά συγκροτήματα ή σε μηχανολογικά εργαστήρια.

Αυτά από τη δική μου εμπειρία.

post-724-131887223392_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ο φελοπολτός είναι πια ξεπερασμένος και τελείως άχρηστος

χρησιμοποιούνταν παλιά κυρίως για τις υγροποιήσεις και όχι για μόνωση, γιατί είχε πολλές απώλειες (αν δείτε πως αλείφετε η λαμαρίνα θα καταλάβετε)

Ο υαλοβαμβακας είναι πάρα πολύ καλός αλλά τελείως ανθυγιεινός και θέλει πολύ χρόνο για να τυλιχθεί ο αεραγωγός και να συγκρατηθεί πάνω του.

Αρμαφλέξ δεν χρησιμοποιείται συνήθως για μόνωση αεραγωγών και χρειάζεται κόλλα για να κολλήσει πάνω στη λαμαρίνα.

Οπως είπε και ο gnusselt, το υλικό που έχει αντικαταστήσει πλήρως τις μονώσεις των αεραγωγών είναι το φρελέν.

Σε πλάκες που το κόβεις στην διάσταση του αεραγωγού, αυτοκόλλητο, με μεγάλη πυκνότητα, υγιεινό, πολύ καλές συνθήκες μόνωσης σε σχέση με το πάχος του και το χρώμα του είναι γκρίζο.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά. Φρελέν. Ειδικά για εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας η ιδανικότερη λύση και η πιο γρήγορη. Τώρα, είναι βέβαια λίγο πιο ακριβό από φελοπολτό ή υαλοβάμβακα αλλά αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.