Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωλογικοί χάρτες


BP_NTUA

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Μήπως έχει κάποιος γεωλογικό χάρτη της Αττικής σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να τον ανεβάσει στα download?Ρωτάω γιατί δεν έχω βρει πουθενά παρα μόνο στο ΙΓΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ http://katsiavriasgeolmaps.blogspot.com/

Η ανάλυση των χαρτών δεν είναι και πολύ καλή αλλά εάν επικοινωνήσεις με τον κ. Κατσιαβριά ίσως να μπορέσει να σε βοηθήσει.

 

P.S. Με κάθε σεβασμό προς τον συντάξα του γεωλογικού χάρτη να επισημάνω ότι πρόκειται για προσωπικό χάρτη. Αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι δεν είναι αξιόπιστος.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να τον έχουν και στις πολεοδομίες της Αττικής.

Έτσι βρήκα τον αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, τον οποία τον δανείστηκα για να τον βγάλω φωτοτυπία, τον ψηφιοποίησα αντί για μια απλή φωτοτυπία και τον ανέβασα στα downloads του forum.

Link to comment
Share on other sites

Και τα πρότυπα του ΕΛΟΤ πωλούνται.

Και οι Ευρωκώδικες πωλούνται.

Και οι ΤΟΤΕΕ πωλούνται.

Και τα βιβλία πωλούνται, αλλά δανείζονται ΔΩΡΕΑΝ από τις βιβλιοθήκες.

 

Το ΙΓΜΕ δηλώνει ΕΔΩ ότι έχει τα συγγραφικά δικαιώματα για όλους τους γεωλογικούς και θεματικούς χάρτες που εκδίδει.

Κανένας δεν οικειοποιήθηκε τους γεωλογικούς χάρτες (συγγραφικά δικαιώματα) του ΙΓΜΕ.

Κανένας δεν πουλά τους γεωλογικούς χάρτες του ΙΓΜΕ.

Οι χάρτες αυτοί (τουλάχιστον το φύλλο "Θεσσαλονίκη") διατίθενται ήδη ΔΩΡΕΑΝ στον καθένα μέσω του forum.

Το έχω ξαναπεί. Όταν οι διαχειριστές του forum απευθύνθηκαν εγγράφως στον ΕΛΟΤ για να πάρουν απάντηση στο ερώτημα αν είναι δυνατόν να διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ τα πρότυπα του ΕΛΟΤ μέσα απ' το forum, δεν πήραν καμία απάντηση. Μη απάντηση => ελευθερία ΔΩΡΕΑΝ διακίνησης.

Αν δεν ήταν έτσι γιατί διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ οι χάρτες του ΙΓΜΕ από την πολεοδομία Θεσσαλονίκης;

Γιατί ο ΟΑΣΠ διέθετε ΔΩΡΕΑΝ τους νεοτεκτονικούς χάρτες του σ' όλους τους μηχανικούς (και στους ιδιώτες); Τώρα βέβαια τους δίνει μόνο στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά ήμουν απ' τους τυχερούς που τους πήραν δωρεάν αυτούς για τους οποίους ενδιαφέρθηκα.

 

_ Το ΙΓΜΕ, ο ΟΑΣΠ, η ΓΥΣ είναι δημόσιες υπηρεσίες που για να φτιάξουν τους χάρτες τους αντλούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα και από το δημόσιο προϋπολογισμό, τους φόρους μας δηλαδή άμεσους και έμμεσους.

_ Το να διατίθενται οι χάρτες τους ηλεκτρονικά σε μορφή pdf, jpeg κ.λπ. δεν έχει κανένα κόστος (εκτύπωσης, διανομής κ.λπ.) στις υπηρεσίες αυτές.

_ Γιατί λοιπόν να τους πληρώνουμε;

_ Δεν τους πουλάμε, δεν βγάζουμε κέρδος απ' αυτούς, δεν τους οικειοποιούμαστε ισχυριζόμενοι ότι εμείς τους συντάξαμε.

_ Συμφωνώ, όποιος τους θέλει σε χαρτί να πληρώσει το κόστος εκτύπωσης, αποστολής, απασχόλησης του δημοσίου υπαλλήλου για να κάνει αυτή τη δουλειά.

_ Η γνώση να διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ σ' όλους. Θα σωθούν ζωές και περιουσίες με τη γνώση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Βρε, Χάρη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Το συνήγορο του διαβόλου κάνω μην βρούμε κανένα μπελά. Η ίδια κουβέντα δεν είχα γίνει με τα τριγωνομετρικά και με τους χάρτες της ΓΥΣ;

Link to comment
Share on other sites

Και δε νομίζω να βρεις αλλού εκτός απο το ιγμε και το πανεπιστήμιο.Εχεις κάποια περιοχή ενδιαφέροντος ή θες ολη την αττική?

 

Βασικά με ενδιαφέρει η περιοχή παρά τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις Καλογρέζας (στην περιοχή οπου βρίσκεται το HELEXPO). Όσο για το ΙΓΜΕ όχι μόνο πληρώνεις τον χάρτη 15 euro αλλά θα πρέπει να υπομένεις και τα μούτρα του υπαλλήλου. Αιώνιος δημόσιος τομέας!!!!

Link to comment
Share on other sites

@Γιάννης

Το καταλαβαίνω αυτό που κάνεις και απάντησα όχι στον Γιάννης αλλά στο ερώτημα που έθεσες και μας αφορά όλους, τους δημοσιεύσαντες τα επίμαχα αρχεία (Χάρης, iovo, verigiannis, gsak μερικοί απ' αυτούς) και φυσικά τους διαχειριστές του forum.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.