Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικύρωση τοπογραφικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος εάν απαιτείται τυχόν χαρτόσημο για επικύρωση παλαιού τοπογραφικού διαγράμματος (1939) πέραν της σφραγίδας του μηχανικού ?

 

Να τους εξηγήσεις σε αυτή την τράπεζα (που απορώ ποιά είναι), ότι τοπογραφικά "επικυρώνουν" οι τοπογράφοι και όχι οι συμβολαιογράφοι και τα ΚΕΠ. Αν βρεθεί τοπογράφος να σφραγίσει τοπογραφικό του 1939, αναλαμβάνει την ευθύνη ότι η κατάσταση είναι η ίδια και είναι σαν να έκανε νέα αποτύπωση. Όπως και να έχει, είναι παράλογη η απαίτησή τους για "πρόσφατο τοπογραφικό" και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Ο εκτιμητής-μηχανικός αποφασίζει τέλος πάντων, τι δικαιολογητικό χρειάζεται κατά περίπτωση. Αν δεν τους αρέσει, ας κάνουν τις εκτιμήσεις μόνοι τους. Η αλήθεια είναι ότι άν και συνεργάζομαι με "βολική" σχετικά τράπεζα σε αυτά και μόνο τα θέματα των δικαιολογητικών, έχω αρχίσει εδώ και καιρό να εκνευρίζομαι με τις ηλίθιες απαιτήσεις της σε άλλους τομείς που δε με αφορούν στην τελική. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δε γίνεται να τα έχουν. Δίνουν το 75% μόνο της εμπορικής, προσπαθούν να βάλουν τους εκτιμητές να αναλάβουν όλη την ευθύνη για ενδεχόμενη ζημιά και μετά παραπονιούνται γιατί δεν έχουν ικανοποιητική παραγωγή σε δάνεια... Τους λες το αγοράζει ο πελάτης "τόσο". Τους λες ότι συμφωνείς ότι η τιμή είναι εύλογη. Ο πελάτης ζητάει όλο το ποσό όμως. Η τράπεζα μπορεί να δώσει υπενθυμίζω το 75% ή 80% της εκτιμηθείσας εμπορικής. Τους προτείνεις λοιπόν να το "φουσκώσεις" λίγο αν γνωρίζουν ότι πρόκειται για καλό και αξιόπιστο πελάτη (και μπορείς να το διασταυρώσεις και εσύ φυσικά-γιατί έχουμε καταντήσει πολλές φορές να κάνουμε και έλεγχο πιστοληπτικής ικανότητας), ώστε το 80% της εμπορικής να ανταποκρίνεται στο 100% της πραγματικής τιμής αγοράς, με τον ορατό κίνδυνο αν τυχόν "σκάσει" το δάνειο να έχουν όμως "στεναχώριες". Τότε λοιπόν είναι που "ζορίζονται" και αρχίζουν τα μα και τα μου. Γιατί γνωρίζουν ότι τελικά ευθύνη από τον εκτιμητή για αυτή καθ'εαυτή την εμπορική αξία δε μπορούν να ζητήσουν. Ειδικά μετά από καμιά 10ετία που μπορεί να σκάσει το δάνειο, γιατί πολύ απλά "τότε" που πήρε το δάνειο είχε "τόσο", "τώρα" που το βγάζετε στο σφυρί έχει 0,5*"τόσο"-->ας προσέχατε. Για να τελειώνουμε λοιπόν με το σχετικό offtopic (πλην όμως ήθελα να πω τον "πόνο" μου) κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια με έχουν κουράσει, ο τζίρος από το αντικείμενο δεν είναι και σοβαρός καθώς αρχίσαμε να μαζευόμαστε πολλοί και σκέφτομαι να τους "στείλω" και εγγράφως.

Μην τους παίρνεις σοβαρά. Δεν είναι σοβαροί, όπως δεν είναι σοβαρό και το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το σχετικό offtopic (πλην όμως ήθελα να πω τον "πόνο" μου)

μου ακούγεται σαν εισαι με το ζόρι εκει, σα να θες να φύγεις και δε σ'αφήνουν, έτσι είναι?

Link to comment
Share on other sites

Το άνοιξα δεν απάντησε κανείς και το επαναδιατύπωσα εδώ.

 

Συγνώμη συνάδελφε, προφανώς κανείς τοπογράφος δεν απάντησε διότι παραείναι "κουλό" για να είναι αληθινό.... και προφανώς όλοι θεωρήσαμε ότι κάνεις πλάκα....!!

Link to comment
Share on other sites

...τι χρειάζεται να κάνω στη τελική για να το επικυρώσω λ.χ στα ΚΕΠ...απλά τους πάς τη φωτοτυπία αφού πρώτα ζητήσω σφραγίδα από το συμβολαιογραφικό σύλλογο για το ακριβές αντίγραφο?...

Διάβασε ΑΥΤΟ.

Link to comment
Share on other sites

Κουλό είναι ότι οι τράπεζες έχουν δώσει μια φόρμα στους υπαλλήλους τους που βγάζουν τα δάνεια και δεν έχουν καμία επαφή με τη πραγματικότητα. Ζητάνε αυτό που λέει το χαρτί της φόρμας.Αυτό τους λένε να πούν αυτό λένε. Γνώριζα εξ αρχής ότι το ερώτημα είναι παράλογο.Και εμένα όταν μου το μετέφερε ο πατέρας μου λέω τοπογραφικο??...για το οποίο όπως είδατε εφόσον ζητάνε επικύρωση από ΚΕΠ ή συμβολαιογράφο και βεβαίωση ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ από μηχανικό πάνω στο τοπογραφικό ότι το ήδη κτισθέν οικόπεδο είναι ΑΡΤΙΟ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ !!!! μπορεί να είναι και 50ετίας. Πουθενά δεν φαίνεται ότι πρέπει να είναι πρόσφατο. Δηλαδή ο κάθε πολίτης που θέλει να κάνει μια επένδυση σε παλαιό ακίνητο πρέπει να κουβαλάει και ένα τοπογράφο ?? Να πάω να τελειώσω και τους τοπογράφους τότε!! Άλλωστε από τα συμβόλαια και το κανονισμό της πολυκατοικίας που έχω μελετήσει και εμπεριέχει τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας βάση του Ν3741/1929 κατά την οποία αποτυπώνονται αναλυτικά τα χιλιοστά που αντιστοιχούν ανά όροφο και διαμέρισμα πηγάζει ότι όλα έχουν βγεί βάση του τοπογραφικού διαγράμματος το 1939. Αυτά.....

 

[Αρχικά καταχωρημένο από tpanag]Να τους εξηγήσεις σε αυτή την τράπεζα (που απορώ ποιά είναι), ότι τοπογραφικά "επικυρώνουν" οι τοπογράφοι και όχι οι συμβολαιογράφοι και τα ΚΕΠ. Αν βρεθεί τοπογράφος να σφραγίσει τοπογραφικό του 1939, αναλαμβάνει την ευθύνη ότι η κατάσταση είναι η ίδια και είναι σαν να έκανε νέα αποτύπωση. Όπως και να έχει, είναι παράλογη η απαίτησή τους για "πρόσφατο τοπογραφικό" και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

Έγω λέω κάτι διαφορετικό συνάδελφε !!!! ???? Αλλά εχθές κάποιοι άλλοι άρχισαν τα σχόλια και τις ειρωνείες.......Τα έχω πεί πρίν απο σένα αυτά εάν διαβάσεις όλο το ιστορικό της ερώτησης......

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Τα διαγράμματα του φακέλου της αδείας στο αρχείο της Πολεοδομίας στην Συγγρού (σε μικροφιλμ φυσικά εάν υπάρχουν μια που είναι τόσο παλιά) τα αναζήτησες?

Δεν ξέρω από ποια χρονιά και μετά υπάρχουν πάντως για άδεια του 50λίγο παλαιότερα, τα είχα βρει. Μπορείς να το ψάξεις λίγο. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ τι λές συνάδελφε ??? Πρώτα εκεί απευθύνθηκα.

 

Ηδού η απάντηση από τα χείλη υπαλλήλου της πολεοδομίας....τηλεφωνικώς...

 

Η απάντηση της πολεοδομίας λοιπόν στη Συγγρού 77 ήταν ότι δεν έχουν αρχείο στον υπολογιστή για άδειες του 57. Υπάρχουν 80 τόμοι αδειών στο ισόγειο της περιόδου αυτής ανάκατα και εάν θέλω μπορώ να έρθω να ψάξω όποτε μπορεί να φάω 5ώρες ή και 5 μέρες.....επι-λέξη. Αναρωτιέμαι τι να κάνω....να πάω για πλάκα ? ή να ζητήσω τελικά να μου δώσουν πρωτόκολλο καταστροφής ?

Link to comment
Share on other sites

ίσως παραφέρθηκα λίγο αλλά εκ των υστέρων έχω να σχολιάσω το εξής...

το να λες οτι η τράπεζα ζητά τοπογραφικό παράλογα είναι ένα θέμα..κατ΄εμε καλός το ζητά αλλά άστο. το δεύτερο και σημαντικό θέμα είναι οτι προσπαθείς με αστείο(για να μην βάλω κανα άλλο επίθετο) τρόπο να γλυτώσεις αυτό. Θεωρώ οτί ακριβώς επειδή είσαι μηχανικός δεν θα έπρεπε να σκέφτεσαι έτσι....στην τελική ρε αδερφέ πάρε απο το παλιο τοπογραφικό τις διαστάσεις, πέρνα τες σε ένα σχέδιο και γράψε πάνω 7π 6π ή όσο είναι και τελείωσες με δική σου ευθύνη. Ολα τα υπόλοιπα είναι για μένα του επιπέδου....

έλα μωρέ τι δομοστατικό να πάρω να μου κάνει μελέτη...αφού είναι γνωστό οτι το μπετόν έχει φιλότιμο.(!!!!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.