Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποία προγράμματα χρησιμοποιείτε για στατικές μελέτες εν έτει 2021;  

108 μέλη ψήφισαν

1. 1. Για κατασκευές από σκυρόδεμα

• FESPA
      20
    • ΡΑΦ
      32
    • SCADA
      8
    • STATICS (MULTISOFT)
      8
    • STRAD (3DR)
      17
    • NEXT
      3
    • STEREOSTATIKA
      12
    • Άλλο
      5
    • Δεν χρησιμοποιώ
      3
  2. 2. Για μεταλλικές κατασκευές

• FESPA
      11
    • ΡΑΦ
      23
    • SCADA
      7
    • STATICS/METALCAD (MULTISOFT)
      7
    • STEEL (3DR)
      13
    • CONSTEEL
      4
    • INSTANT
      6
    • STEELEXPRESS (RUNET)
      0
    • Άλλο
      12
    • Δεν χρησιμοποιώ
      25
  3. 3. Για φέρουσα τοιχοποία

• FESPA
      11
    • ΡΑΦ
      21
    • SCADA
      4
    • STATICS
      6
    • PESSOS (3DR)
      9
    • 3MURI
      3
    • FEDRA (RUNET)
      23
    • Άλλο
      6
    • Δεν χρησιμοποιώ
      25
  4. 4. Για αποτίμηση κατασκευών απο σκυρόδεμα

• FESPA
      19
    • ΡΑΦ
      32
    • SCADA
      9
    • STATICS (MULTISOFT)
      6
    • STRAD (3DR)
      12
    • SEISMOBUILD/SEISMOSTRUCT
      3
    • Άλλο
      6
    • Δεν χρησιμοποιώ
      21

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι, σκοπεύω να αγοράσω στατικό πρόγραμμα και με την έρευνα που έχω κάνει, βάσει τιμής και χαρακτηριστικών, έχω καταλήξει να είμαι ανάμεσα σε 3dr strad και scada pro25. Θα ήθελα τη γνώμη σας κατά πόσο εύχρηστο είναι το κάθε πρόγραμμα, δηλαδή αν ένας άπειρος στη χρήση στατικών προγραμμάτων θα μπορέσει να βγάλει άκρη και ένα σωστό αποτέλεσμα. Για το scada έχω βρει στο φόρουμ περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα ήθελα από κάποιον συνάδελφο που χρησιμοποιεί το Strad να με διαφωτίσει σχετικά με τη λειτουργία του και τα αποτελέσματα που βγάζει 

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον θα πρέπει να πάρεις demo κι από τις δυο εταιρείες, ώστε να διαπιστώσεις μόνος σου τη λειτουργικότητα. Πολύ σημαντικό στοιχείο (για κάθε λογισμικό) είναι η υποστήριξη. 

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 7/22/2025 at 8:40 PM, Stefanos Tzes said:

scada pro25

3μηνη υποστήριξη με την αγορά. Μετά το τρίμηνο απαιτούν αγορά πακέτου υποστήριξης.

Αναβαθμίσεις θα πάρεις μαζεμένες μέχρι τον Σεπτέμβρη το πολύ. Μετά αραιά και πού.

Οι αναβαθμίσεις στηρίζονται στον  χρόνο χρηστών που τους δίνουν feedback. Μέχρι πρότινος, στο module των ξύλινων δεν είχαν έλεγχο ΟΚΛ, ούτε και κλασεις λειτουργίας. Πρακτικά δηλαδή, τα "πώς κάνω ΟΚΛ;", μετατρέπονται σε "δεν το κάνει, αλλά θα το ενσωματώσουμε σε μελλοντική αναβάθμιση" και εν συνεχεία σε "πληρώστε για αυτά που δεν είχαμε και βάλαμε τώρα". Μιλάμε για πολύ βασικούς από τον Κανονισμό ελέγχους εν προκειμένω, όχι επικουρικούς.

Με το έτσι θέλω (μια κυρία στο support), χρησιμοποίησε ένα μοντέλο μου (χωρίς τη εγγραφη ή προφορική συναίνεσή μου, στα πλαίσια αγορασμένου επί πληρωμή πακέτου υποστήριξης / το είχα αποστείλει για να το δουν, οι ίδιοι το ζήτησαν), ενσωματώνοντας το στο video "what's new" του scada pro 2025 (ή του 2024, δεν θυμάμαι).

Συστήνω να είσαι αρκετά έως και πολύ προσεκτικός στην τελική σου επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.