Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 11/11/2024 at 9:53 PM, Chr1st0s said:

Υπάρχουν πάντως ΥΔΟΜ που καταχρηστικά δεν δέχονται το αρ.11, και παρόλο που περνάνε οι δύο μήνες, δεν εκδίδουν την άδεια.

Το άρθρο 11 είναι νόμος του κράτους και παρανομουν αν δεν τον εφαρμόζουν

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Έχω καταθέσει μελέτη στο ΣΑ Χαλκδικής και έχει παρέλθει το δίμηνο. Πάω με το άρθρο 11 και εκδίδω την άδεια; Το έχει κάνει κανείς; Στην ΥΔΟΜ μου είπαν μέσα σε άκρες να κάνω ό,τι νομίζω και να ενημερώσω γραπτώς το ΣΑ αν εκδώσω την άδεια σύμφωνα με το άρθρο 11. Αλλά ποιες είναι οι επιπτώσεις πιθανού λάθους στην ερμηνεία του νόμου; Και επίσης, πρέπει τώρα να ακυρώσω την αίτηση στο ΣΑ; Φοβάμαι ότι αν δεν το κάνω, θα συνεδριάσουν κάποια στιγμή κατόπιν εορτής.

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Το άρθρο 11 λεει με σαφηνεια ότι μετα από 2μηνο τεκμαίρεται η έγκριση της μελέτης.

Μετά από 2 μήνες , λεει το άρθρο 14, πηγαίνει στο ΚΕΣΑ υπόθεση που αφορά και το ΚΕΣΑ χωρίς γνωμάτευση του ΣΑ.

Είναι ξεκάθαρος ο νόμος . Υπάρχουν υποθέσεις που χρειάζεται οπωσδήποτε ΚΕΣΑ όπως ορίζεται καθαρά στο άρθρο. Δεν πάει ΚΕΣΑ οποιδήποτε υπόθεση χωρίς να πληρεί προϋποθέσεις . Παράδειγμα στο ΣΧΟΑΑΠ μας λέει ότι ολα τα εκτό΄ς σχεδίου θέλουν ΣΑ. Δηλαδή μια μικρή κατοικία ή μια αποθηκούλα σε περιοχή που δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι ή άλλο, θα πηγαίναι ΚΕΣΑ μετά το 2μηνο; Ε δεν το βλέπω λογικό. Αν ήταν αρχαιολογική περιοχή ή άλλα που ορίζει το άρθρο, τότε ναι.

Ο νόμος είναι σαφής και η εξήγησή του είναι απλή και εύκολη γι το άρθρο 11 που είναι σε ισχύ. Το 14 είανι , λέω ξανά, για ειδικές περιπτώσεις,  μην βγαζουμε τα μάτια μόνοι μας, φτανει που μας τα βγάζουν αυτοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.