Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασιακές συνθήκες σε εταιρεία δημοσίων έργων


skyclad

Recommended Posts

Πιστεύω ότι η απόκτηση γνώσεων είναι προσωπικό ζήτημα, είναι θέμα ευσυνειδησίας και ενασχόλησης. Ακόμα και σε γραφείο να εργάζεσαι, να εκμεταλλεύεσαι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πέφτει στα χέρια/μάτια/υπόληψή σου. Διάβασέ το, ψάξε το κλπ. Αν σου δίνεται ευκαιρία, βγες στο εργοτάξιο, έστω και για επίσκεψη, δες, ρώτησε, ενόχλησε τον εργοδηγό/μηχανικό κατασκευής κλπ (κανείς δεν αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, ειδικά γυναίκας --> όχι, δεν είμαι σεξιστής).

 

Το ωράριο πάντα και παντού έτσι είναι και μάλιστα όσα πιο πολλά πέφτουν πάνω σου, τόσο περισσότερο παραβιάζεις το ωράριο.

 

Οι μισθοί ποικίλλουν, αλλά συμφωνώ με το φίλο Directionless. Οι περισσότερες εταιρείες σου πληρώνουν τουλάχιστον το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Για να ολοκληρώσω το post μου, η εκμετάλλευση είναι υποκειμενική. Αν φανταζόμαστε την 5x8ωρη απασχόληση του Δημόσιου Υπάλληλου, όλα τα άλλα εκμετάλλευση είναι. Ο ιδιωτικός τομέας πονάει, το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζει κανείς. Δεν υπερασπίζομαι την καταστρατήγηση του 8ωρου, αλλά αν, λόγου χάρη, έχει αντάλλαγμα ίσως να πρέπει να το σκεφτόμαστε ελαφρώς πιο θετικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δουλευα σε εταιρεια που αναλαμβανε δημοσια εργα και μετα απο 16 μηνες απελπισιας τωρα προσφερουν:2000 ευρω χωρις καμια αργια 20 μερες αδεια το χρονο!!!!!

 

πολυ καλα χρηματα με ελαχιστο προσωπικο χρονο και υπερβολικο αγχος!!δουλευα σε εταιρεια που αναλαμβανε δημοσια εργα-σταματησα λογω στρατου -τωρα μου προσφερουν 2000 ευρω και ουτε καν το σκεφτομαι!!7 μερες την βδομαδα λογω των κυριακατικων(στην επαρχια διαφερει αρκετα)!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ κάπως έτσι το είχα σκεφτεί, για 1-2 χρόνια να κάνω υπομονη και να δω τι μπορώ να πάρω από γνώσεις, απλά να μην είναι και τελείως εκμετάλλευση συγκριτικά με αλλού.

βρε παιδιά βρίσκουν και τα κάνουν

Link to comment
Share on other sites

δουλευα σε εταιρεια που αναλαμβανε δημοσια εργα και μετα απο 16 μηνες απελπισιας τωρα προσφερουν:2000 ευρω χωρις καμια αργια 20 μερες αδεια το χρονο!!!!!

 

πολυ καλα χρηματα με ελαχιστο προσωπικο χρονο και υπερβολικο αγχος!!δουλευα σε εταιρεια που αναλαμβανε δημοσια εργα-σταματησα λογω στρατου -τωρα μου προσφερουν 2000 ευρω και ουτε καν το σκεφτομαι!!7 μερες την βδομαδα λογω των κυριακατικων(στην επαρχια διαφερει αρκετα)!!

 

2000 ευρω για 7 ημέρες την εβδομάδα ?! Καθόλου καλά χρήματα. Ξέρετε ποιο είναι το κέρδος αυτών των εταιρειών που ασχολούνται με δημόσια έργα ? ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Μην πιστέψετε κανένα από αυτά τα λαμόγια μεγαλομηχανικούς που λένε ότι "μπήκαν μέσα". Οι τιμές ΑΤΗΕ μπορούν να σου βγάλουν μια εργασία των 100 ευρώ, 1000 ευρώ. Το κέρδος των εργολάβων στα Η/Μ, ΜΟΝΟ από τα υλικά μόνο μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να είναι αδιανόητο. Διότι αφενός μεν μιλάμε ότι πληρώνει η Υπηρεσία το καλώδιο 10 ευρώ ενώ έχει στοιχίσει (με εγκατάσταση) 3, αφετέρου διότι συνήθως πληρώνει 20-30% παραπάνω ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν (φανταστείτε τι κέρδος είναι αυτό από μόνο του), συν το εργολαβικό όφελος, συν ότι άλλα προκύπτουν κλπ κλπ.

 

Οπότε, σε αυτές τις εταιρείες που ασχολούνται με τα δημόσια έργα όποιος λέει ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει αξιοπρεπείς μισθούς, συνήθως λέει ψέματα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι τους καημένους, λυπηθείται τους, δεν βγάλανε όσο υπολογίζανε ότι θα βγάλουν αλλά λιγότερα, γι' αυτό μπήκανε μέσα!!!

 

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Αλλά αυτή η λογική του κλαίγομαι στους εργαζόμενους μου, είναι γνωστή.... Και μου το έχουν κάνει και σε μένα... Ε, να δεν πάνε οι δουλειές καλά κλπ, ενώ μετά από λίγο μαθαίνω ότι παίρνει μελέτη ενός ταμιευτήρα αξίας 1 εκ ευρώ (μελέτη όχι κατασκευή). Ιστορία από το πρώην αφεντικό μου.

 

Skyclad, δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα τα ωράρια λίγο πολύ αυτά είναι. Το θέμα είναι ότι κάποιοι δίνουν ψιλο-αποδεκτούς μισθούς στους νέους μηχανικούς και μερικοί - είναι αρκετοί δυστυχώς - το ξεφτυλίζουν τελείως το πράγμα και καταλήγεις να δουλεύεις με λεφτά ανιδείκευτου εργάτη και τις αργίες, χωρίς άδειες κλπ... Σκέψου το σοβαρά προτού αποφασίσεις. Στην αρχή και ειδικά μετά από κάποιο καιρό ανεργίας η πρώτη σκέψη είναι να δεχτείς. Μπορεί όμως αυτή η "λαχτάρα" του να δουλέψεις να σου βγει σε κακό και μετά από λίγο καιρό να θέλεις να φύγεις από κει που έισαι τρέχοντας. Πρόσεχε και ζύγισε καλά τα πράγματα πριν πεις το ναι...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πάντως ότι είναι και στο χέρι μας να αντιδράμε όταν νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν και να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Από προσωπική εμπειρία να αναφέρω ότι στην προηγούμενη δουλειά που ήμουν διεκδίκησα και πήρα 1200 μισθό, 5μερο-8ωρο (με κάποιες εξαιρέσεις που πληρώνονταν εν γένει) και μάλιστα χωρίς να έχω πάρει το πτυχίο του ΑΕΙ αλλά με το πτυχίο του ΤΕΙ. Επίσης όσο κι αν προσπάθησαν δεν μπήκα στο ΤΕΒΕ αλλά δούλεψα σαν μισθωτός και ο μόνος λόγος που έφυγα ήταν γιατί η εταιρεία ήταν καθαρά τοπογραφική.

Αν ζητάς παίρνεις, αν τα δέχεσαι όλα σε λιώνουν

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.Έχουμε όλοι καταβάλλει χρόνο και κόπο για να καταφέρουμε να τελέιώσουμε μια σχολή που θα μας προσφέρει το δικαίωμα να έχουμε κάποιες αξιώσεις απέναντι στον κάθε εργοδότη,το ζήτημα είναι πόσες θυσίες πρέπει να κάνει ένας νέος που μόλις σχεδόν τελείωσε για να βρεί μια δουλειά.Παντού ζητάνε προυπηρεσία που δεν είναι δυνατόν να την έχεις μόλις αποφοίτησες,αλλιώς προσφέρουν αυτές τις συνθήκες και ενδεικτικά σου λένε ότι είναι και χαμένοι γιατί σε πληρώνουν για να μάθεις.Δεν βρίσκουν και τα κάνουν όπως είπε η myri απλά πρέπει κάπως να μπεις στο παιχνίδι...

Link to comment
Share on other sites

Παντού ζητάνε προυπηρεσία που δεν είναι δυνατόν να την έχεις μόλις αποφοίτησες,αλλιώς προσφέρουν αυτές τις συνθήκες και ενδεικτικά σου λένε ότι είναι και χαμένοι γιατί σε πληρώνουν για να μάθεις.

έτσι στο λένε για να σε ψαρώσουν

αν ήθελαν πιο έμπειρο θα έπαιρναν έναν και θα τον πλήρωναν περισσότερο

δε σου κάνουν καμμια χάρη, την πάρτη τους κοιτάνε!!!!!

 

είναι δυνατόν (καλά για τα λεφτά) να σου λένε πως θα κάνεις διακοπές 5 μέρες το χρόνο;;;;; και εσυ να το ακούς και να μη τους λες αντίο;;;;;

 

ε λοιπόν μετάαπό εσένα (και μην το παίρνεις προσωπικά) στον επόμενο θα πουν ένα 2μερο

 

και το χειροτερο ξέρεις ποιο είναι, πως μετά από μια τέτοια συμφωνία θα θεωρούν τον χρόνο σου αναλώσιμο

θα σε κρατούν στη δουλειά πλέον του κανονικού επίτηδες χωρις να χρειάζεται

κάστε μέχρι το βράδυ γιατι περιμένουμε ένα τηλ

κάνε μας και αυτή τη δουλειά την ώρα που σχολάς κλπ

Link to comment
Share on other sites

Και συμπληρώνω την Miri: Έλα και την Κυριακή που έχουμε κάτι δουλειές κλπ.... Είναι καλό το παραμύθι... Άπαξ και πεις μια φορά το ναι αρχίζει μετά το πάτημα στον σβέρκο...

Και αυτό με την εμπειρία είναι καλό: Δηλαδή αφού θέλεις κάποιον με 5 χρόνια προϋπηρεσία γιατί με φωναζεις για συνέντευξη... Μήπως, λέω μήπως, γιατί ως νέος θα σου στοιχήσω το min που μπορείς να δώσεις? Και μήπως δεν θα πω και κουβέντα γιατί εσύ μου έδωσες δουλεία?

 

Skyclad, την έχω πάθει με αυτό το θέμα και αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτικός όταν πρόκειται πλέον να πάω να δουλέψω σε άλλον. Στην τελική, θα προσπαθώ να "πουλάω ακριβά το τομάρι μου".... Σόρρυ αν ακούγονται κάπως όλα αυτά που γράφω αλλά αν ψάξει κανείς κάποια θέματα που έχω ανοίξει παλιότερα θα καταλάβει τον λόγο του εκνευρισμού μου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.