Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τη αναλυτική απάντηση. Έχω την περίπτωση με <30 άτομα, άρα αρχειοθέτηση.

Το πρόβλημα είναι τί θα ανεβάσω από αρχεία, αφού επιλέγοντας "αρχειοθέτηση" στις Επιμέρους Περιπτώσεις, τότε μου ανοίγει στα αρχεία μόνο τις αναθέσεις και το  "Αποδεικτικό κατάθεσης μελέτης ν.4156/13". Δεν ανοίγει πχ. "Μελέτη πυροπροστασίας" ή κάτι αντίστοιχο.

Προ ολίγου, μίλησα πάλι με πυρασφάλεια και για τους τίτλους στα πεδία με παρέπεμψαν στο ΤΕΕ για το σύστημα. Μου είπε όμως, ασχέτως τίτλων, να ανεβάσω σχέδιο, μελέτη, τεχνικές περιγραφές κτλ. και τις σελίδες του βιβλίου. Βέβαια στην περίπτωση βιβλίου, όταν πρόκειται πχ για ανανέωση πιστοποιητικού στο βγάζει στα απαιτούμενα. Τώρα θα πρέπει να ανοίξω πρόσθετα στοιχεία και να ανεβάσω τις σελίδες εκεί.

• Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι από την στιγμή που δεν έχεις αλλαγές στο κτίριο σου ή στα μέτρα Πυροπροστασίας δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα και ισχύει η ήδη εγκεκριμένη μελέτη σου.

Η αρχειοθέτηση μελέτης απαιτείται στην περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη (δεν απαιτείται πιστοποιητικό) και κάνεις καινούργια.

Μήπως στην Πυροσβεστική σου είπαν για ανάρτηση έντυπης και όχι για αρχειοθέτηση;

Δημοσιεύτηκε

Την είχα και εγώ αυτή την εντύπωση, αλλά με ενημέρωσαν ότι χρειάζεται αρχειοθέτηση. Καταλαβαίνω ότι με την ευκαιρία λήξης του Πιστοποιητικού (που πλέον δεν χρειάζεται λόγω ατόμων), σου λένε ανέβασέ τα κιόλας να υπάρχουν ηλεκτρονικά. 

Το θέμα είναι τί σημαίνει "Αποδεικτικό κατάθεσης μελέτης ν.4156/13".

Εντωμεταξύ, θα μπορούσε να ανέβει το έντυπο που δίνει (έδινε πιο σωστά), η Πυροσβεστική που έλεγε ότι η Υπηρεσία έλαβε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κτλ και εισηγείται τη χορήγηση πιστοποητικού κτλ. Αλλά στην Πυρασφάλεια δεν με άφησαν να πάρω περισσότερα έγγραφα, παρά μόνο σχέδιο και έκθεση επιθεώρησης.

Δημοσιεύτηκε

Δεν σε ενδιαφέρει το Αποδεικτικό κατάθεσης μελέτης ν.4156/13. Αυτό ήταν έγγραφο που το έδιναν σε μία φάση από την Πυροσβεστική, χωρίς να ελέγξουν την μελέτη, για να το καταθέσεις στην Πολεοδομία στην διαδικασία οικοδομικής άδειας.  

Δημοσιεύτηκε
On 4/7/2025 at 1:49 ΜΜ, Thinlizzy said:

Νομίζω ότι από την στιγμή που δεν έχεις αλλαγές στο κτίριο σου ή στα μέτρα Πυροπροστασίας δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα και ισχύει η ήδη εγκεκριμένη μελέτη σου.

Η αρχειοθέτηση μελέτης απαιτείται στην περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη (δεν απαιτείται πιστοποιητικό) και κάνεις καινούργια.

Μήπως στην Πυροσβεστική σου είπαν για ανάρτηση έντυπης και όχι για αρχειοθέτηση;

Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Σε κάθε περίπτωση αν έχει εγκεκριμένη μελέτη δεν είναι πρόβλημα να την αρχειοθετήσει και ηλεκτρονικά στο e-adeies (υπό το σκεπτικό οτι δεν έχει μεταβληθεί τίποτα). 

@L-Nikos θα επιλέξεις στην καρτέλα "επιμέρους περιπτώσεις" σε ποιά διάταξη εμπίπτει το ακίνητο: πχ Πυροσβεστικές ειδικές διατάξεις, κανονισμοί πυροπροστασίας και τότε θα σου εμφανίσει επιλογή να αναρτήσεις μελέτη. 

Δημοσιεύτηκε

Ρώτησα και εγώ για να μην θεωρηθεί και από τον πελάτη ότι το κάνω χωρίς να χρειάζεται. Μου είπαν ότι θα πρέπει να γίνει Αρχειοθέτηση. Από τη στιγμή που δεν αλλάζει κάτι και ο πελάτης τηρεί μέτρα και Βιβλίο κτλ, δεν έχει άλλο νόημα εκτός του ότι δημιουργείται ένα ηλεκτρονικό αρχείο.. Τι να πω..

Δεν έχω μελέτη αλλά έκθεση επιθεώρησης σε κτήριο του 1977, οπότε θα επιλέξω αναγκαστικά τις ειδικές διατάξεις για να μου ανοίξει πεδία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.