Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα αλλαγής χρήσης κλειστού πάρκινγκ


Recommended Posts

Εικάζω ότι ο ιδιοκτήτης στην προσπάθειά του να ελαφρυνθεί από τον ΕΝΦΙΑ προέβη σε συνεργασία με τον μηχανικό του στο να δηλώσει το χώρο ως βοηθητικής χρήσης (θέση στάθμευσης) και μάλλον  ενήργησε επιπόλαια, διότι η αντιστροφή της κίνησης αυτής, συνεπάγεται κανονική οικοδομική άδεια  (αλλάζουν τα μεγέθη του δ. κάλυψης κλπ-άρθρ 5 ΝΟΚ) και εφόσον υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο  και θα πρέπει να βρεθεί και ο αριθμός θέσεων στάθμευσης που αντιστοιχούν στην επιφάνεια της ζητούμενης-προς εγκατάσταση-χρήσης καταστήματος και να μελετηθεί η πρόσβαση ΑΜΕΑ κατά την έκδοση της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε περίπτωση που μου έτυχε όσο έτρεχε ο Ν.4178/13 οι ρυθμισμένες αυθαιρεσίες θεωρούνταν ως οριστικά κριθέντα αυθαίρετα και μπορούσαν να εφαρμοστούν τα οριζόμενα στο εδάφιο γ της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4067/12, δηλ. "οι εργασίες κατεδάφισής τους ή αποκατάστασης-άρσης της  αυθαιρεσίας  εκτελούνται  χωρίς  άδεια  δόμησης  και  ύστερα  από  δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, με την επιφύλαξη των ισχυουσών διατάξεων περί προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς"

Το άρθρο 4 του ν.4067/12 καταργήθηκε μερικώς με τον ν.4495/17 και εξ’ ολοκλήρου με την έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του άρθρου 33 του ν.4546/18, οπότε σήμερα μάλλον ισχύουν αυτά που γράφει ο Παύλος.

Δες σε συνεννόηση με την ΥΔΟΜ, μήπως μπορείς να το περάσεις με μια ποιο light άδεια απο αλλαγή χρήσης πχ καμία ενημέρωση "ως προς άρση αυθαιρεσίας?", αφού τα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης της αρχικής σου άδειας δε μεταβάλλονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.