Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιγραφή σε όψη πολυκατοικίας


Recommended Posts

ε μερικοι ασχολουμαστε αγαπητε συναδελφε.

 

δεν το παιζω πονηρουλης και δηθεν, αλλα δεν ειναι δυνατον σε δημοσιο forum να ενθαρυνουμε εναν συναδελφο και μαλιστα νεο, να προβει σε παρανομη κατασκευη. Αν αυριο του κανουν καμια καταγγελια και αναγκαστει να την κατεβασει, τι εντυπωση θα δημιουργησει αυτο στους υπολοιπους του κτιριου ή σε όποιον το αντιληφθει?

 

Το οτι γινονται σημεια και τερατα δεν ειναι δικαιολογια για να περναμε στο ντουκου τα μικρα παραπτωματα. Αντιθετως θα ελεγα εγω, και για να φερω παραδειγμα να πω πως το προβλημα της εγκληματικοτητας στη Νεα Υορκη το 80 το ελυσαν με την πολιτικη zero tolerance. Οσο περιεργο κι αν φαινεται, το να πετας σκουπιδακια κατω εχει αμεση σχεση κοινωνιολογικης συμπεριφορας με την "βαρια" εγκληματικοτητα και πώς την αντιμετωπιζει το κοινωνικο συνολο. Οποιος θελει ας το ψαξει, εχει αμεση σχεση ΚΑΙ με την αρχιτεκτονικη των δημοσιων χωρων.

 

Ετσι λοιπον κι εδω, η "ψιλοπαρανομη επιγραφουλα - ελα μωρε τωρα και τι εγινε" για μενα εχει τεραστια σχεση με τα οργια που γινονται γυρω μας - και που οποιος και να φταιει ουσιαστικα , εμεις οι μηχανικοι τα υπογραφουμε ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου. Και εμένα μου αρέσουν οι τύποι (ακόμα και αν με τη νοοτροπία που περιέγραψα πορεύονται οι πάντες και για τα πάντα πλέον: τι συνέπεια ενδέχεται να έχω; Είναι μικρότερη του κέρδους μου άρα την αψηφώ).

Ζήτησε ο φίλος μια πρακτική απάντηση όμως.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους εγραψαν καποια απάντηση. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορεσω να βοηθήσω και εγω με τη σειρά μου.

Οσον αφορά το θέμα και επειδή όλοι μιλάτε τελικά μόνο για τον εσωτερικό κανονισμό

(ο οποιος μπορει να επιτρεπει τις επιγραφές αλλα μπορεί και όχι) αναρωτιέμαι το εξής: Εάν σε μία πολυκατοικία επιτρεπονται οι επιγραφές, στην διπλανή όχι,ενώ στην παραδιπλανή ξαναεπιτρέπονται, τοτε το μορφολογικό και οπτικό, αποτελεσμα στις όψεις μίας περιοχης επηρέάζεται περισσότερο απο τους εσωτερικούς κανονισμούς των πολυκατοικιών και όχι απο τον ΓΟΚ!...Οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα νομιμο χάος...το οποίο και παρατηρω καθημερινά. Μάλλον θα συμεττέχω και'γω στο χάος ακολουθώντας τα νόμιμα. :wink:

 

Υ.γ Οσον αφορά τις εποικοδομητικές απαντήσεις συνεχίζω να προτιμώ αυτές που έχουν κάποιες πληροφορίες που μπορεί να μην γνωρίζω (οπως έδωσες ο ίδιος, howard_roark και ευχαριστώ)

Link to comment
Share on other sites

Εάν σε μία πολυκατοικία επιτρεπονται οι επιγραφές, στην διπλανή όχι,ενώ στην παραδιπλανή ξαναεπιτρέπονται, τοτε το μορφολογικό και οπτικό, αποτελεσμα στις όψεις μίας περιοχης επηρέάζεται περισσότερο απο τους εσωτερικούς κανονισμούς των πολυκατοικιών και όχι απο τον ΓΟΚ!...

 

Σε επίπεδο γειτονιάς δεν είναι ο ΓΟΚ αυτός που καθορίζει τα θέματα επιγραφών αλλά ο Δήμος. Υπάρχουν Δήμοι που απαγορεύουν με ΦΕΚ σε ορισμένους δρόμους π.χ. τις φωτεινές επιγραφές. Πολύ λογικό αυτό.

Φαντάζεστε μια τεράστια φωτεινή πολύχρωμη επιγραφή σε κατάστημα δίπλα από ιστορικό μνημείο ή σε κάποιο στενό δρόμο ενός παραδοσιακού οικισμού;;

Ακόμα ποιο λογικό είναι η πλειοψηφία των συνιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας να μην επιθυμούν μεγάλες φωτεινές παλόμενες επιγραφές που θα κάνουν τσίρκο την εικόνα της ιδιοκτησίας τους.

Link to comment
Share on other sites

παντως γενικα και απλα πληροφοριακα, οι επιγραφες στα νεα κτιρια πρεπει να υφιστανται ως θεση στην αδεια, δηλαδη αν υπαρχει καταστημα στο ισογειο αναγραφεται η λεξη "επιγραφη" στη θεση που θα προκυψει.

 

οχι οτι τηρειται βεβαια τιποτα μετα, αλλα λεμε τωρα.

Link to comment
Share on other sites

ένα σχετικό θέμα είναι

Άδεια διαφημιστικής πινακίδας

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5534

και εδικά εδώ

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=60370&postcount=8

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=60371&postcount=9

Link to comment
Share on other sites

Μyri σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για links.

H άληθεια είναι ότι άν και στον ίδιο δρόμο με εμάνα έχουν και άλλα γραφεία και καταστηματα επιγραφές, οι κανονισμοί που διάβασα με αποθάρυναν μιάς και βλέπω ότι πιθανός όλες να είναι παράνομες...

Σ'ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.