Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιγραφή σε όψη πολυκατοικίας


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Η ερωτηση μου είναι σχετικά με μία επιγραφή που θέλω να τοποθετησω στο γραφείο που μόλις νοίκιασα. Είναι ανώγειο- μπροστινό και στα 2,3 μέτρα περίπου απο το πεζοδρόμιο. Γνωρίζω ότι για επιγραφες, μπορεις να τοποθετησεις αρκει να μην ξεπερνάς τους 20 cm απο την όψη του κτιρίου.

Ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετηση στον εξωτερικό τοίχο 2 κλιματιστικά (στην όψη του κτιρίου!) τα οποία προεξέχουν πάνω απο 50 cm αλλά δεν φαίνεται να υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Η σκέψη μου είναι αντι να τοποθετησω μία μακροστενη φωτεινη επιγραφή απο κάτω η απο δίπλα να κατασκευασω μία ελαφρά μεταλλικη κατασκευη που να σκεπάσει τα 2 κλιματιστικά (με καποιο αέρα βεβαια) και εκεί πάνω να τοποθετησω επιγραφες (ουσιαστικα εναν κύβο). Ετσι και θα καλυφθουν τα κλιματιστικα και δεν θα επιβαρυνω με περαιτερω στοιχεια την οψη αλλα θα έχω και 3 πλευρές που θα μπορω να προβληθώ! :smile:...

βέβαια αυτή είναι και η ερωτηση μου...Θα προβληθω και θα έχω κάνει και κατι νομιμο και ωραίο η θα αρχισουν να πέφτουν οι καταγγελίες και τα πρόστιμα βροχη?

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα τους γείτονες.... και αυτούς που σε ζηλεύουν...

Εγώ θα σου έλεγα να πας με τον νόμο και ας προβάλλεσαι μόνο σε μία πλευρά.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν περιοχές για τις οποίες μετά από αποφάσεις Δημ. Συμβουλίων - και όχι μόνο - έχουν ορισθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για επιγραφές (μέγεθος, πλήθος διαφορετικών χρωμάτων, φωτεινότητα, θέση στο κτίριο κ.α.)

Από την άλλη ο κανονισμός του κτιρίου τι σου επιτρέπει ?

Link to comment
Share on other sites

Εχω ρωτησει διάφορους ενοίκους αλλα και στην εταιρεία που έχει αναλάβει τα κοινοχρηστα και μου είπαν όλοι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος κανονισμός στη πολυκατοικια...δεν ασχολείται κανένας προφανώς.

Link to comment
Share on other sites

"δεν υπαρχει διαθεσιμος κανονισμος"

 

πρωτη φορα το ακουω αυτο. απο ποτε ειναι η πολυκατοικια, απο το 1920? δεν υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει κανονισμος.

Link to comment
Share on other sites

Το αν λένε ψεματα δεν με βοηθάει σαν συμπερασμα - το εχω σκεφτει και γω αλλα δεν είναι και πολύ εποικοδομητική σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

οχι ειναι "εποικοδομητικη σκεψη" φιλε μου, γιατι ετσι θα καταλαβεις οτι πρεπει να βρεις τον κανονισμο και απο εκει ξεκινα μετα τις σκεψεις για το τι πινακιδα θα κανεις. η myri ειναι απο τους πιο αξιολογους χρηστες εδω μεσα. σου ειχα ηδη απαντησει εγω οτι κανονισμος υπαρχει και εγραψε απλα "ψεμα", προφανως για να σου υπογραμμισει το οτι πρεπει να το ψαξεις λιγο παραπανω.

 

το να παρανομησεις εσυ (γιατι μπορει να απαγορευονται οι επιγραφες εξ'ολοκληρου, να ξερεις) επειδη παρανομουν και οι αλλοι με τα κλιματιστικα δεν ειναι σωστο. ποσο μαλλον οταν εσυ εισαι επαγγελματιας και μαλιστα επι του συγκεκριμενου τομεα.

 

επι της ουσιας: αν δεν μπορεις να βρεις τον κανονισμο (ο διαχειριστης ή ο ιδιοκτητης που σου νοικιαζει το χωρο ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν αντιγραφο) θα ψαξεις για την αδεια. αν μεσα στο φακελο δεν υπαρχει κανονισμος, θα υπαρχει συσταση. απο εκει θα βρεις συμβολαιογραφο κλπ. αν ψαξεις και σε παλια threads σχετικα με κανονισμο πολυκατοικιας θα βρεις πολλες πληροφοριες.

 

η επιγραφη που περιγραφεις στο αρχικο ποστ οτι θελεις να κανεις ειναι 100% παρανομη και θα εισαι ανοιχτος σε καθε αγνωστο που θα εχει ορεξη για φασαριες. φυσικα και τα κλιματιστικα ειναι παρανομα κατα πασα πιθανοτητα (δεν εχεις δει ομως την αδεια υποθετω αρα δεν ξερουμε) αλλα αυτο δεν λεει τιποτα. 2 παρανομιες δεν κανουν μια νομιμοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έχει μια πολύ απλή λύση: αν η "παράνομη" πινακίδα, θεωρείς ότι θα σου φέρει έστω έναν πελάτη παραπάνω, δεν αξίζει ...ούτε το χρόνο που δαπανάς να το σκέφτεσαι και να το συζητάς (φυσικά και το όποιο ενδεχόμενο πρόστιμο). Έβγαλες το ενδεχόμενο έξοδο προστίμου και με το παραπάνω με αυτόν τον έναν πελάτη. Μπορεί να ακούγεται άσχημα αλλά έτσι είναι. Συμβαίνουν σημεία και τέρατα παντού, δεν είναι δυνατό να ασχολούμαστε με το αν φεύγει 10 πόντους πιο έξω από τα "νόμιμα" μια ταμπέλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.